|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa ? vastustajalla oli ajatus edellä (13.11.2018 23:18)
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa (13.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan yöelämässä sattunutta tappelua puitiin käräjillä
06.04.2011Loviisalaisessa ravintolassa ja kadulla käytyjen tappeluiden jälkinäytöstä puitiin keskiviikkona Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoossa. Lokakuussa Loviisassa sattuneista pahoinpitelystä olivat syytettyinä porvoolainen teatteriohjaaja Janus Putkonen sekä loviisalainen mies. Tapaus sai aikanaan runsaasti julkisuutta, kun Putkonen kertoi paikallisessa ja valtakunnallisessa mediassa tulleensa raa'asti pahoinpidellyksi.

Käräjien istunto alkoi aamulla kello 9.30 aikoihin, mutta jouduttiin heti keskeyttämään, koska toinen syytetyistä, Janus Putkonen ei saapunut paikalle. Käräjätuomari Vesa Komulainen ja Putkosen asianajaja Jussi Laurikainen yrittivät aamulla tuloksetta puhelimitse tavoittaa Putkosta.

Käräjätuomari pyysi myös Itä-Uudenmaan poliisia hakemaan Janus Putkosta kotoa paikalle, mutta häntä ei sieltäkään tavoitettu. Poliisi sai puhelinyhteyden Putkoseen. Syyttäjä kertoi salissa, että Putkonen oli kertonut poliisipartiolle, että hänen lakimiehensä oli neuvonut häntä pysyttelemään pois käräjiltä.

-En satavarmasti ole sellaista sanonut, tuiskaisi asianajaja Jussi Laurikainen käräjäsalissa.

Putkonen saa poliisikyydin käräjille

-Katson, että Putkonen pyrkii tarkoituksellisesti välttelemään oikeudenkäyntiä, sanoi syyttäjä Heidi Nummela ja esitti, että Putkonen haetaan seuraavaan käräjäoikeuden istuntoon poliisivoimin hyvissä ajoin.

Nyrkit viuhuivat ravintolassa ja kadulla

Istunnon alussa käräjäoikeus kuuli kahta todistajaa. Ensimmäinen todistaja kertoi viettäneensä "normaalia ravintolailtaa" toisen syytetyn loviisalaismiehen kanssa. Todistaja kertoi, että Putkonen oli hyökännyt ensin ravintolassa ja myöhemmin kadulla loviisalaismiehen kimppuun. Kadulla loviisalaismies oli syöksynyt päin Putkosta, jonka seurauksena loviisalaismies ja Putkonen kaatuivat katuun ja Putkonen jäi alimmaksi.

Molemmat loukkaantuivat nukajassa, Putkonen vakavammin. Pian sen jälkeen todistaja ja syytetty olivat lähteneet taksilla pois paikalta, ja soittaneet ambulanssin. Todistajan mukaan osapuolet, hän itse mukaanlukien, olivat tilanteessa vahvasti juovuksissa.

Toinen todistaja oli lähtenyt ravintolasta Putkosen kanssa, kun Putkonen oli ravintolassa kertonut, että hänet poistetaan sieltä ilman syytä.
-Kävelimme kadulla, kun näin, että (syytetty) tuli toisen miehen kanssa kohti, ja aavistin, että tulee tappelu. Molemmat vaihtoivat 4-5 iskua, jonka jälkeen näin, että Putkonen makasi maassa. En osaa sanoa kumpi aloitti lyönnit. Kaikki kesti 10-15 sekuntia, kertoi todistaja.
-Myöhemmin luin Loviisan Sanomista, että Putkonen oli kertonut, että häntä oli potkittu, mutta sanoin poliisille kuulusteluissa, ettei siinä tilanteessa kukaan potkinut ketään, kertoi todistaja, joka kertoi olleensa itsekin vahvahkossa humalassa tapahtuma-aikana.

-Oliko siinä ennen tilannetta mitään sananvaihtoa?, syyttäjä kysyi.
-Ei oikeastaan, ei ainakaan mitään fiksua, todistaja vastasi.

Haastehakemuksen mukaan Janus Putkoselle luettiin syyte kahdesta pahoinpitelystä, joista ensimmäinen tapahtui ravintolassa ja toinen kadulla. Yksi iskuista oli osunut loviisalaismiehen kaulaan, mikä oli aiheuttanut turvotusta, hengitysvaikeuksia ja nielemisvaikeuksia.

Loviisalaismiehelle luettiin syyte kadulla tapahtuneesta pahoinpitelystä, jossa hän oli lyönyt kerran Putkosta kasvoihin, jonka seurauksena Putkonen oli kaatunut. Sen jälkeen mies oli lyönyt maassa maannutta Putkosta vielä kahdesti, jonka seurauksena Putkoselle oli tullut vasempaa yläluomeen mustelma ja 3 sentin haava. Kaatumisen seurauksena Putkosen nilkka oli murtunut ja se jouduttiin leikkaamaan.

Syyttäjä esitti, että molemmat tappelun osapuolet on tuomittava tuntuviin sakkorangaistuksiin pahoinpitelyistä.

Kello 11.30 käräjätuomari ilmoitti, että istuntoa jatketaan 16.5.2011 kello 10.00. Käräjäsalissa on tarkoitus katsoa ravintolan tapahtumia valvontakameran nauhalta.

Putkonen kertoi lokakuussa MTV3:ssa, että tapahtumasarja alkoi häntä ryhdyttiin loviisalaisessa ravintolassa häiriköimään, jonka jälkeen hän poistui ravintolasta.

–Moneen vuoteen en ollut käynyt Loviisan yöelämässä. Ravintolassa minua ruvettiin häiriköimään. Poistuin sieltä yksin ulos. Pääsin noin 50 metriä ravintolasta ja kuulin, että takaani huudettiin nimeäni. Isompi äijäporukka tuli päälle, Janus Putkonen kertoi tapahtuneesta MTV3.fille.

Juuri muuta Putkonen ei tapahtuneesta muistanut, sillä hän kertoi, että seuraava muistikuva on herääminen ambulanssissa, pahasti pahoinpideltynä.

–Heräsin ambulanssissa ja kävi aika pahasti. Muistikuvani eivät ole edelleenkään palautuneet. Todistajien mukaan siinä oli neljä miestä. Luulen, että iskuja tuli joka suunnasta.

MTV3:n mukaan Janus Putkonen kiidätettiin Porvoon sairaalaan, jossa hänen jalkansa operoitiin ja päähän aiheutuneita ruhjeita tikattiin.
– Jalkateräni oli tavallaan irti jalasta. Siihen laitettiin kahdeksan metalliruuvia. Olin saanut myös pään alle iskuja, Putkonen kertoi MTV3:lle.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI