|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
KL: 52 työntekijän yritys toimii ilman pääluottamusmiestä ja liittoja ? ?Palkankorotus otettiin heti käyttöön täysimääräisenä? (15.11.2018 11:21)
50 000 nimeä täynnä ? Kansalaisaloite raiskauksen määritelmästä menee seuraavan eduskunnan käsittelyyn (15.11.2018 10:57)
?Hyvinvointivaltiota ollaan ajamassa kovaa vauhtia alas? ? Teflon Brothers -tähti lähtee eduskuntavaaleihin (15.11.2018 10:44)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Vakityön saanut Maija Laitikas hämmästelee päivähoitopolitiikkaa
01.04.2011Loviisan Hardomissa asuva Maija Laitikas hämmästelee saamaansa kohtelua hakiessaan hoitopaikkaa reilun vuoden vanhalle Onni-pojalleen. Ravintola-alalla ennen lapsen syntymää työskennellyt Laitikas sai alalta vakituisen paikan, ja vielä sellaisen, jossa pystyy sovittelemaan itselleen mahdollisimman paljon aamuvuoroja. Laitikas laittoi uuden sähköisen päivähoitohakemuksen tiistai-iltana ja soitti keskiviikkona päivähoidosta vastaavalle Ilse Forselille.

- Ilahduin, kun sai tiedon vakituisesta työsuhteesta Loviisassa. Tein samana iltana hakemuksen netissä ja soitin keskiviikkona, koska halusin kertoa, mikä meidän tilanteemme on, ja että hoitopaikalla on kiire, kertoo Laitikas.
Hän kertoo Forssellin todenneen, että ensinnäkin hakemusten käsittelyaika on kaksi viikkoa ja että vapaita hoitopaikkoja on Kuggomissa tiedossa vasta syksyllä.
Laitikas ei ollut nirso hoitopaikkaa anoessaan. Hän laittoi ensisijaiseksi Kuggomin päiväkodin, koska se on lähin. Kaikki Loviisan keskustan alueella toimivat päiväkodit olisivat käyneet myös. Perhe toivoi ruotsinkielistä hoitopaikkaa, koska kaksikielisen perheen poika halutaan aikanaan ruotsinkieliseen kouluun.
- Vastasin, että toki ymmärrän, etten voi lasta huomenna viedä hoitoon, mutta kunnalla olevan velvollisuuden järjestää hoitopaikka kahden viikon kuluessa. Silloin minulle todettiin, että Isnäsissä on vapaita paikkoja ja näin kunta on tarjonnut minulle velvoitteen mukainen hoitopaikka, kertoo Laitikas.

“Älytön ajatus”

Isnäsin päiväkotiin on Hardomista matkaa lähes 40 kilometriä. Kiemurainen tie tietäisi tunnin matkaa aamuin illoin.
- Tähän totesin, että ymmärrät kai itsekin, että tuo on ihan älytön ajatus. Hän vastasi, että kunnalla on velvollisuus antaa hoitopaikka kunnan alueelta ja Isnäs kuuluu Loviisaan, kertoo Laitikas.
Hän kummastelee sitä, että kahden kilometrin päässä on Kuggomin päiväkoti, mutta Isnäsiin pitäisi ajaa päivittäin.
- Voiko tämä todella olla näin. Loviisan työttömyysprosentti on yli kymmenen, ja kun töitä olisi tarjolla, ei niitä voi ottaa vastaan, kun lasta ei saa hoitoon.
Laitikas kertoo Forsellin todenneen, että jollain toisella perheellä oli ollut aiemmin sama ongelma ja työt menivät sivu suun, kun hoitoa ei saatu järjestettyä.
Laitikas pohtiikin, onko samassa tilanteessa olevia perheitä enemmänkin.
- Onko niin, että töitä ja tekijöitä olisi, mutta ei hoitopaikkoja, kysyy Laitikas.
Hän kertoo Forsellin myös huokaisseen, että lapsi on kovin pieni ja kertoneen kotihoidon tuen vaihtoehdosta.

Valtuutetun soittorumba tehosi?

Laitikas laittoi sähköpostia sosiaali- ja terveysministeriöön sekä loviisalaisvaltuutettu Armi Lindellille, ja kertoi tilanteesta.
- En tunne häntä, mutta olen lehtijutuista lukenut, että hän on lapsiperheiden asialla.
Hän sanoi voivansa ottaa Onnin hoitoon, naurahtaa Laitikas. Lindell soitti Loviisan päikkärit läpi, ja kuinka ollakaan, Valkon päiväkodista löytyisi kahden viikon kuluttua tilaa. Lindell laittoi Laitikkaalle sähköpostia keskiviikkoiltapäivällä ja kertoi, että Valkossa on paikka vapaana.
- Ilse Forsell sai hoitopaikan järjestettyä kaksi tuntia sen jälkeen, kun kerroin olleeni yhteydessä sosiaali- ja terveysministeriöön. Kesäkuun alusta Onni aloittaisi Villekullassa ja sitä ennen hän olisi perhepäivähoitajalla.
Paikkoja löytyi siis lopulta kaksi, kun pysyi tiukkana. Laitikas pohtii, että on varmasti perheitä, jotka kiltisti tyytyvät ensimmäiseen vastaukseen.
- Nyt pohdimme näistä kahdesta vaihtoehdosta parasta. Hyvä näin, mutta kovan puhelin- ja sähköpostirumban takana paikat olivat. Joka tapauksessa nyt voin hyvillä mielin aloittaa työt.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI