|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)
Taas uusi pohjakosketus Suomen syntyvyydessä? ? Tutkija: Nyt käsillä on aito murros, nuorilla rankka kuva ?prismaperheistä? (15.11.2018 18:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Keskittämispolitiikka pahempaa kuin 1960-luvulla”
22.03.2011Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen pysähtyi sunnuntain vaalikiertueellaan Kotkan ja Elimäen jälkeen Lapinjärven Pukaron Paronilla. Tilaisuudessa olivat mukana myös keskustan ehdokkaat Susanna Haaro, Outi Lankia ja Simo Sorsa. Väyrynen peräänkuulutti muun muassa puurakentamisen ja puutuoteteollisuuden entistä tehokkaampaa markkinointia Eurooppaan ja muualle maailmaan.

-Puurakentamisesta ja puutuoteteollisuudesta voitaisiin tehdä Suomen uusi Nokia, Väyrynen sanoi.

Vähän voidaan nipistää veroista

Väyrysen mukaan seuraavan hallituksen tärkein tehtävä on julkisen talouden kestävyyden vakauttaminen.
-Tällä hetkellä syntyvistä tyttölapsista puolet elää satavuotiaiksi. Nyt tarvitaan työurien pidentämistä molemmista päistä, kannustavaa verotusta sekä oikeudenmukaista sosiaali- ja veropolitiikkaa. Näille asioille rakentuu terve talouspolitiikka, ja niiden avulla valtiontalous saadaan tasapainoon.
Vuonna 2008 alkaneesta lamasta selvittiin valtionvelkaa kasvattamalla, eikä etuuksiin kajottu.
-Nyt tarvitaan joitakin veronkorotuksia tilanteen tasapainottamiseksi. Mielestäni arvonlisäveroa voidaan korottaa, mutta ei lääkkeissä eikä elintarvikkeissa. Hyväksyn myös pienen korotuksen pääomaverotukseen, Väyrynen luetteli.

Linja-autolla sohvaa ostamaan?

Toiseksi tärkeäksi teemaksi nousi pyrkimys keskittää asutusta ja palveluja pääkaupunkiseudulle.
-Kokoomus, sosialidemokraatit ja city-vihreät haluaisivat pääkaupunkiseudulle puoli miljoonaa ihmistä lisää, mutta koska maan väkiluku ei kasva, tämä merkitsisi maakuntien näivettymistä. Minun mielestäni maaseudullakin, niin Uudellamaalla kuin muuallakin, on oltava keskuksia, joissa on työpaikkoja, asuntoja ja palveluja lähellä toisiaan. Ei pidä hyväksyä sitä, että muu Uusimaa on vain pääkaupunkiseudun pendelöintialuetta.
Vastikään Uudenmaan liitosta tullut tieto kylien poistamisesta ei miellyttänyt lapinjärveläistä yleisöä.
-Tämä tieto oli kuin pommi Lapinjärvelle. Itä-Uudenmaan liitossa olimme tottuneet siihen, että asioista ensin keskustellaan.
Myöskään kehitteillä oleva laki kaupan suuryksiköiden rakentamisesta ei saa siunausta Väyryseltä.
-Nykyinen asuntoministeri on hyvin Helsinki-keskeinen. Asiaa on katsottava erilailla maaseutupaikkakunnilla, ja 2000 neliön raja on monessa tapauksessa liian alhainen. Ei kaikkia palveluja voida keskittää keskustoihin, ja kuka sitä nyt huonekaluja lähtee julkisilla kulkuneuvoilla ostamaan. Kaiken kaikkiaan tämä Kokoomuksen ja Vihreiden keskittämispolitiikka on pahempaa kuin sosiaalidemokraattien kivikylät 1960-luvulla.

Maailmalla kuohuu

Väyrysen mukaan Suomen poisjäänti Euroopan Unionista olisi johtanut myös Ruotsin poisjäämiseen ja vahvaan pohjoismaiseen yhteistyöhön.

-Euroalueeseen, ja ylipäänsä Euroopan Unioniin liittyminen oli virhe, joka tapahtui, kun Lipponen ja Niinistö halusivat, että Suomi on Euroopan ytimessä. Euroalueen maat ovat liian erilaisia, ja voidaan sanoa, että Suomi on vetänyt perässään heikompia maita. Nyt meillä on maailmanlaajuisen laman jatkeena Euroalueen velkakriisi, jota Keskustan pääministeripuolueena on selviteltävä. Edelleen on kuitenkin kysymys siitä, että Suomen on puolustettava itsenäisyyttään, ja puristettava vastuu mahdollisimman pieneksi.
Tällä hetkellä epävarmuutta lisäävät arabimaiden levottomuudet ja Japanin katastrofi, mutta Väyrynen näkee globaalissa kehityksessä myös positiivisia suuntauksia.
-Globalisaatio jatkuu, mutta olen havainnut muutosta myös toiseen suuntaan, kun yritykset palauttavat toimintojaan Suomeen. Sekin, että niitä siirretään ulkomaille, voi joskus tukea työllistymistä Suomessa.
Japanin ydinvoimalaturma ei ole muuttanut Väyrysen suhtautumista ydinvoimaenergiaan.
-Ei minua pelota, luotan suomalaiseen teknologiaan. Eikä Suomessa ole maanjäristyksiä. Minun kantani on edelleen se, että yksi uusi voimala, ja Loviisalle lupa uudistaa nykyiset voimalat. Sen enemmälle en kyllä usko olevan kysyntää.

Ja sitten jätevesistä

Väyrynen joutui vastaamaan myös puolueensa alun perin lanseeraamaa jätevesiasiaa koskeviin kysymyksiin. -Minun sormeni syyhysivät päästä käsiksi asiaan, mutta Lehtomäestä tuli sitten ympäristöministeri. Mielestäni oli heti selvää, että vika oli asetuksessa. Yleisön joukosta kuuluu kritiikkiä muun muassa valtion kannustamana tehdyistä turhista puhdistamoinvestoinneista. -Olen itsekin tässä uhri. Kun haimme lupaa yhden huoneen rakentamiselle, tuli vastaus että jätevesijärjestelmä on uusittava ennen kuin lupaa voidaan myöntää, ja jouduimme sitten rakentamaan puhdistamon, Väyrynen kertoo, ja myöntää, että laki on edelleen sekava ja keskeneräinen monelta osin. Asiaa käsitellään myös Väyrysen kiertueellaan markkinoimassa teoksessa ”Huonomminkin olisi voinut käydä”. Väyrynen uskoo, että ihmisten tyytymättömyys purkautuu nyt perussuomalaisten kannatuksen kasvuun, mutta luottaa Keskustan vetovoimaan. -Kultamitalikamppailu käydään Kokoomuksen ja Keskustan kesken, ja me voimme päästä siinä ykkösiksi. Pronssiottelussa ovat sitten Perussuomalaiset ja SDP. Susanna Heiska

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI