|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Sdp:n yhtälö on mahdoton? ? Orpo lyttäsi Rinteen luvut (14.11.2018 15:24)
Googlen liikenteen ?kaappaus?: Tunnustus tulikin Nigeriasta (14.11.2018 14:49)
Talviolympiakisojen kriisi syvenee ? kisahakijat kaikkoavat (14.11.2018 12:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Parakkiluokissa lämpötila laskenut välillä +8 asteeseen
18.02.2011Loviisan Länsiharjun alakoulun oppilaat ovat tällä viikolla opiskelleet ääriolosuhteissa. Viime maanantaina joissain parakkiluokissa lämpötila laski vain kahdeksaan lämpöasteeseen.

Jo maanantai-iltana kaupungin talotoimiston väki tarkasti kaikki tilat ja kouluparakkeihin saatiin lisäpattereita. Keskiviikkona osassa luokista lämpötila olikin kivunnut +18-20 asteeseen, mutta joissakin luokissa päästiin silti vain +14 asteeseen.
Kalevi Salmisen viidesluokkalaiset aloittivat aamuisen liikuntatunnin +10-12 asteen lämpötilassa. Liikunta ei oppilaita ja opettajia lämmittänyt, sillä se oli teoreettista: keskelle luokkahuonetta oli raivattu muutaman neliön suuruinen pulpettivapaa vyöhyke.
Ensimmäisen oppitunnin aikana lämpötila luokassa kipusi +14 asteeseen.
–Lisäpatterit paahtavat täysillä, mutta lattiat ovat kylmät ja ikkunoista vetää. Oppilaita on siirretty pois ikkunapaikoilta, sanoo opettaja Salminen.
Etupulpetissa vihkoaan täyttävä Luka Tomic kertoo, että kädet tuntuvat viileässä luokassa kylmiltä, samoin varpaat. Lukalla on jalassaan crocsit. Opettajat ovatkin kehottaneet koululaisten vanhempia varustamaan lapsensa sisäkengillä ja vaatettamaan heidät lämpimästi.
Opettaja Salmisella on kauluspaitansa päällä kaksi norjalaisvillapaitaa.
–Karaistuneita kansalaisia näistä tulee. Vaikka on kylmä niin uimataito ei ole välttämätön.
Opettajat suhtautuvat tilanteeseen sarkastisella huumorilla mutta myöntävät, että parakkien ongelmat voisivat pikku hiljaa helpottaa: täysin ongelmattomasta päivästä osataan täällä olla onnellisia.
Salmisen opetustilan ”erikoisuuksiin” kuuluvat kierot ikkunanpokat. Ikkunat on tarkoitus tiivistää mutta Salminen miettii, saadaanko vinoja pokia kunnolla tilkittyä.
Parakkiluokkien ongelmana on ollut myös vuotavat katot. Nurkkiin on ilmestynyt vesilammikkoja harva se päivä – ei tosin Salmisen luokkaan, kiitos vinon lattian!
Salminen antaa viidennen luokan ”sisseilleen” täydet pisteet. –Näiden kanssa lähtisin vaikka mihin! Pääasia on, että ajatus kulkee!
Rehtori Sari Hakulinen kertoo, että luokkatilat ovat kylmenneet erityisesti parakkirivistöjen päädyissä. Kylmää hohkaa niin rehtorin työhuoneen ikkunoiden saumoista kuin tuulikaapittomista eteistiloistakin.
–Neuvoimme vanhempia jo syksyllä, että katsokaa lämpömittaria ja että toivomme lapsille sisäkengät mukaan. Monella koululaisella onkin käytössään vaikkapa reinot.
Rehtori itse käyttää päätteensä ääressä kynsikkäitä. –Lapset eivät valita, enemmänkin aikuiset. Mutta +8-14 astetta ei ole opiskelulämpötila missään nimessä.
Ensi viikolla alkaa talviloma, joten kylmistä tiloista ei ole huolta ainakaan viikkoon. Rehtori näkee hyvääkin eteläsuomalaisittain poikkeuksellisessa talvessa: vaikka parakkien väliin ei mahdukaan pihaa, lapset ovat nauttineet ulkoleikeistä lumikasoissa.

Tsekkiparakkien kaikki lattiat korjataan

Länsiharjun alakoulun kouluparakkien kaikki lattiat uusitaan. Kaupungin tilapäällikkö Antti Kinnunen sopi keskiviikkona parakit toimittaneen yrityksen kanssa, että se tekee omalla kustannuksellaan lisäeritykset kaikkiin lattioihin. Työt alkavat ensi viikolla, eli koululaisten talvilomaviikolla.
Terveystarkastaja Paula Hänninen edellyttää, että opetustilojen sisälämpötila saadaan nostettua välttävään +20 asteeseen. Oppilaitoksissa hyvä sisälämpötila on määritelty +21 asteeksi.
Hänninen totesi keskiviikkona, kuultuaan Loviisan Sanomilta parakkien jopa +8 asteeseen pudonneesta lämpötilasta, että se alittaa reippaasti vaatimukset.
Loviisan koulukeskuksen pihan parakkikylässä on kärsitty kylmästä tsekkiläisissä parakeissa. Harjuntaustan koulun Cramon toimittamissa parakeissa vastaavanlaisia ongelmia ei ole ollut.
Kinnunen kertoi, että lattiataso parakeissa nousee jonkin verran korjaustöiden seurauksena. Tässä vaiheessa on hänen mukaansa vaikea sanoa, miten kauan korjaukset kestävät.
Myös parakkien ikkunat käydään läpi ja niitä tiivistetään tarvittaessa.
Kinnunen kertoi, että liian kylmien opetustilojen lukumäärää ei ole laskettu, koska vaihtelua lämpötiloissa on ollut ”uskomattoman paljon”. Siksi kaikkien parakkien lattiat eristetään.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI