|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tuhansia litroja vettä valui Loviisan työterveysasemalle
24.01.2011Loviisan kaupungin työterveyspalvelujen tilat ja kalusteet kärsivät viikonloppuna mittavia vesivahinkoja yläkerrassa tapahtuneen vesiletkun rikkoutumisen takia. Mariankadulla sijaitsevan kiinteistön asukkaat havaitsivat vesivuodon, kun vettä tulvi porraskäytävään ja alakerran tiloihin. Paikalle lauantaina kello 17.48 hälytetty pelastuslaitoksen yksikkö löysi yläkerrassa asuvan parikymmenvuotiaan loviisalaistytön yksiöstä suurehkon kannabisviljelmän, jonka kasteluletku oli rikkoutunut. Nainen ei ollut kotona, joten kasteluletkusta ehti vuotaa tuhansia litroja vettä huoneistoon ja alla oleviin työterveysaseman tiloihin.

-Meidät hälytettiin illalla paikalle, kun työterveysaseman katutason ja kellarin lattioilla oli noin 3-5 sentin kerros vettä ja lisää valui välikaton läpi. Ensin näytti siltä, että joku välikatolla olevista vesiputkista olisi rikki. Kävimme pannuhuoneessa sulkemassa vesiputket, mutta vedentulo vain jatkui, kertoi Jukka Kyöstilä Loviisan pelastusasemalta. Hän arvioi vettä valuneen useita tuhansia litroja.

”Huoneistosta löytyi höpöheinäkasveja”

Sen jälkeen palomiehet tarkistivat yhdessä talon omistajan kanssa huoneistot, joista yhden huoneiston vuokralainen ei ollut kotona. Palokunnan mentyä sisälle yksiöön löytyi tiloista vuotava letkuliitos. Lähempi tarkastelu osoitti, että letku oli osa kastelujärjestelmää, jolla huolehdittiin useiden kymmenien eri kasvatusvaiheessa olevien kannabiskasvien kastelu.
-Kun kävi ilmi, että kasvatuksessa oli ilmeisesti höpöheinää, ilmoitimme asiasta poliisille, Kyöstilä sanoi.

Epäilys törkeästä huumerikoksesta

Poliisi tavoitti naisen maanantaina ja hän oli tulossa kuulusteltavaksi vielä maanantain aikana.
-Huoneistossa oli noin 40-50 kannabiskasvia, eli varsin suuri viljelmä oli kyseessä. Naista kuulustellaan epäiltynä törkeästä huumausainerikoksesta, kertoi Leif Malmberg Itä-Uudenmaan poliisista.

Vesivahinkoa torjumaan hälytettiin myös Hommansby FBK:n jälkivahingontorjuntayksikkö sekä vesivahinkoyhtiö Keravalta. Myös työterveysaseman henkilökuntaa hälytettiin lauantai-iltana paikalle pelastamaan irtaimistoa ja tärkeitä papereitaan.
-Kun tulin paikalle katosta valui vielä vettä, ja palokunta oli paikalla imuroimassa vettä. Yritimme pelastaa potilastietoja ja kalentereita ja muuta arvokasta, kertoi Jonna Hinttaniemi. Työterveysasemalla työskentelee yhteensä 11 henkilöä, joista 5 hoitajaa ja kolme lääkäriä.

Uusia tiloja etsitään

Maanantaina työterveysasemalla oli toiminnassa useita kosteidenpoistajia ja lämpöpuhaltimia. Jo ulko-ovella vastaan tuli kuuman kostea trooppinen tuulahdus. Työterveysaseman henkilökunta oli sunnuntaina ja maanantaina soitellut asiakkailleen peruakseen tai siirtääkseen vastaanottoaikoja terveyskeskuksen tiloihin.
-Valitettavasti joudumme perumaan kaikki varatut ajat työterveyshoitajille. Työterveyshuollon lääkärinvastaanotot ja terveydenhoitajien aamuvastaanotto pyritään hoitamaan terveyskeskuksen tiloissa, kerrottiin Loviisan kaupungin perusturvakeskus tiedotteessa.

-Pyrimme järjestämään korvaavia tiloja koko työterveyshuollon toiminnalle niin pian kuin mahdollista. Toivottavasti löydämme tilat läheltä keskustaa, kertoi Loviisan perusturvajohtaja Sten Frondén maanantaina.

-Kastuneiden tilojen kuivaus- ja korjaustyöt kestävän noin kolme kuukautta. Työterveyshuollon tietokoneet kastuivat pahoin. Onni onnettomuudessa oli, että olimme tilanneet tälle viikolle jo uudet tietokoneet, jotka saadaan toivottavasti nopeasti käyttöön, Frondén kertoi.

Johtavan työterveyshoitajan Carita Schröderin mukaan potilaspaperit olivat vuodon sattuessa suojatuissa kaapeissa, ja säilyivät vahingoittumattomina.
-Työterveyshuollon toiminta pyritään järjestämään niin hyvin kuin vain pystymme, mutta kyllä tämä on sen verran iso poikkeustilanne, että häiriöitä voi tulla, kertoi Schröder maanantaina.

LS:n uutissähke vesivahingosta ja kannabislöydöstä.Loviisan keskustassa Mariankadulla sijaitsevan tyäterveysaseman yläkerrassa on useita asuntoja. Yhdessä niistä paljastui viikonlopun vesivuodon yhteydessä laaja kannabisviljelmä. Aiemmin tiloissa toimi Alkon myymälä.Terveysaseman välikatosta tippui vielä maanantaina vesipisaroita, joita kerättiin ämpäreihin. Paikalle oli tuotu myös tehokkaat kuivaimet.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI