|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ässien uusi valmentaja avasi voitolla ? HIFK:n käyrä ollut laskeva (14.11.2018 22:07)
Jokerit voitti ? Hjalliksen myynti-ilmoitus varasti illan shown (14.11.2018 21:56)
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Rattijuopumukset ja tupakkalaki työllistävät Loviisassa
30.12.2010Tilastojen mukaan rikosten ja rikkomusten määrä Loviisan seudulla on vuonna 2010 lisääntynyt jonkin verran. Syitä kasvaneisiin lukuihin voi olla useita: esimerkiksi lisääntynyt valvonta ja muutokset kirjaamismenetelmissä voivat kasvattaa lukuja, vaikka rikosten määrä ei todellisuudessa olisi lisääntynyt. Työtä ovat kuitenkin lisänneet muun muassa uusi tupakkalaki ja lisääntynyt päihteiden käyttö. Peräti 10 % koko maan tupakkalain rikkomuksia koskevista ilmoituksista on tehty Loviisassa.

Loviisan poliisiasema on tätä nykyä osa Itä-Uudenmaan poliisilaitosta. Pääpoliisiasema sijaitsee Vantaalla ja Loviisalla ja Porvoolla on omat poliisiasemansa. Sipoossa asioita hoidetaan palvelutoimistossa. Loviisan poliisiaseman esimies Olavi Merihaara on tyytyväinen nykyiseen järjestelyyn.
- Loviisan poliisiasemalla on nykyisin vähemmän henkilökuntaa kuin entisellä Loviisan poliisilaitoksella, mutta yhteistyön myötä toiminta on entistä tehokkaampaa, Merihaara sanoo.
Loviisassa työskentelee tällä hetkellä 15 poliisia, joista viisi tutkijoina ja kymmenen kenttätehtävissä. Aika ajoin vahvistusta saadaan myös työharjoitteluun tulevista poliisiopiskelijoista.
- Meille on iso etu se, että Vantaalta saadaan tarvittaessa nopeastikin toimintaryhmä liikkeelle, ja Helsingin liikkuva poliisi on myös usein täälläpäin erilaisissa suunnitelmallisissa tehtävissä. Me poliisit olemme yhtenäistä väkeä, ja menemme sinne minne muut kääntävät kantapäänsä, Merihaara jatkaa.

Liikaa rattijuopumuksia

Myös rattijuopumustilastoissa näkyy vuoden 2010 osalta pientä kasvua.
- Tässäkään ei ole varmuutta, johtuuko määrien kasvu lisääntyneestä valvonnasta. Joka tapauksessa on selvää, että liian paljon ajetaan humalassa. Ensi vuodelle suunnitellaan uusia toimenpiteitä, ja ensiarvoisen tärkeää on myös kansalaisten aktiivisuus ilmoitusten tekemisessä.
Rattijuopumusta mitataan nykyisin tarkkuusalkometrillä, joka ilmoittaa uloshengitysilmassa olevan alkoholimäärän milligrammoina litrassa. Rattijuopumuksen raja on 0,22 mg/l ja se vastaa aikaisemmin käytettyä 0,5 promillea. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea tai 0,53 mg/l.
- Siinä menee monesti jauhot ja vellit sekaisin, kun puhutaan promilleista ja milligrammoista. Tässä toivomme tarkkuutta myös uutisointiin, että puhutaan oikeista mittayksiköistä.
Myös huumausainetestit ovat usein aiheuttaneet sekaannuksia.
- Esimerkiksi ihan laillinen lääkitys saattaa aiheuttaa virheellisen tuloksen. Meillä olisikin suuri tarve yhdelle luotettavalle laitteelle, jolla voitaisiin mitata samalla kertaa kaikkien päihteiden käyttöä. Siinä säästettäisiin paljon, kun vältyttäisiin muun muassa turhilta verikokeilta.
- Kaiken kaikkiaan olisi syytä muistaa, miten moneen asiaan rattijuopumustuomio vaikuttaa, Merihaara muistuttaa.
Myös muut liikennerikkomukset aiheuttavat paitsi paljon työtä myös pienempiä ja suurempia onnettomuuksia . Luminen talvi ei helpota tilannetta.
- Täytyy muistaa, että liikennemerkit ovat voimassa vaikka ne olisivat lumen peitossa. Kaupunki siivoaa lunta kaduilta, mutta ei ole pahitteeksi, jos kiinteistöjen omistajat itsekin putsaavat myös katuosuutensa liikennemerkit.

Tupakkalaki työllistää

Viime syksynä tuli voimaan uusi tupakkalaki, jonka mukaan tupakkatuotteita ei saa myydä alle 18-vuotiaille ja niiden esilläpitoa lasten ja nuorten arkielämän piirissä on rajoitettava. Käytännössä tämä merkitsee, että alle 18-vuotias ei saa myöskään pitää hallussaan tupakkatuotteita, eikä niitä saa näkyä esimerkiksi koulujen läheisyydessä. Koko maan tupakkalain rikkomuksista tehdyistä poliisi-ilmoituksista peräti 10 % on tehty Loviisan seudulla.
- Uudella lailla on hyvä tarkoitus, ja se on selkeä viesti siitä, ettei tupakointi ole hyväksyttävää toimintaa. Tässä olisi kuitenkin hyvä ymmärtää, että poliisi on se viimeinen linkki, ja vastuu terveyskasvatuksesta jakaantuu usealle portaalle. Asia olisi hyvä yrittää hoitaa ensisijaisesti kodin ja koulun piirissä, Merihaara pohtii.
Poliisille ilmoittaminen kuulostaa vaikuttavalta, ja sitä saatetaan joissain tapauksissa käyttää liiankin helposti nuorten kuriin saattamiseksi.

Loistava paikka lapsille

Loviisassa on kuluneena vuonna uutisoitu myös lastensuojeluilmoitusten huomattavasta kasvusta. Poliisin työmäärässä ei Merihaaran mukaan ole tapahtunut sellaista merkittävää muutosta, jonka voisi ajatella johtuvan perheiden vaikeuksien lisääntymisestä.
- Kun 15-20 vuotta sitten ilmoituksen tekeminen oli partion harkittavissa, niin nyt poliisin ja hätäkeskuksen on ilmoitettava lastensuojeluun kaikista lapsia ja nuoria koskevista ilmoituksista.
Kaiken kaikkiaan Merihaara pitää Loviisan seutua hyvänä paikkana lapsille.
- Loviisan seutu on moneen muuhun paikkaan verrattuna loistava paikka lapsille. Vanhempien täytyy vain muistaa huomioida lapsia riittävästi ja asettaa myös sopivasti rajoja. Olisi myös hienoa, jos lapsiperheet keskenään pystyisivät lisäämään yhteistyötä toiminnan järjestämisessä.

Inhimillinen palvelu tärkeää

Poliisilla on tulevana vuonna suuria haasteita myös erilaisissa järjestelmäuudistuksissa. Verkkopalveluja kehitetään siten, että monet asiat ovat hoidettavissa verkossa pankkitunnusten avulla.
Myös rekistereitä uudistetaan, ja niiden käyttö helpottuu.
- Minulla on tällä hetkellä 32 salasanaa, joita tarvitsen päästäkseni tarvittaviin rekistereihin ja tietokantoihin. Uudistuksen myötä nämä asiat helpottuvat huomattavasti. Täällä Loviisassa on kuitenkin muistettava, että ihmisten tarpeet ovat erilaisia kuin esimerkiksi Vantaalla. Haluamme säilyttää inhimillisyytemme ja olla osa yhteiskuntaa. Ihmisille on tärkeää, että he voivat tulla tänne, ja jutella ensin kuulumiset. Sitä eivät verkkopalvelut korvaa.
Merihaara uskoo, että Loviisan poliisiasemaa ei jatkossakaan olla lakkauttamassa.
- En ole koskaan saanut viralliselta taholta tietoa tai edes kannanottoa, että Loviisan poliisiasema oltaisiin muuttamassa palvelupisteeksi. Jo ydinvoimalan läheisyys on vahva peruste oman aseman säilyttämiselle.
Loviisan poliisiaseman toiminta-alue on maantieteellisesti laaja, ja toimintavalmiusajat kiireellisissä hälytyksissä ovat tilastoissa hieman pidentyneet.
- Tämä johtuu ennen kaikkea kesken vuotta muuttuneesta kirjaamisjärjestelmästä. Valtakunnallisesti katsoen Loviisan poliisiasema on maan parhaiden asemien joukossa.

Susanna Heiska

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI