|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Huuhkajat hävisi Budapestissa ? hyvä varoitus hehkuttelun keskellä (19.11.2018 00:28)
Jokerit voitti ? vastustaja laittoi kunnolla omiin (18.11.2018 20:47)
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Fortum haluaa Loviisa 3:n tulevaan hallitusohjelmaan
17.12.2010Fortum haluaa seuraavalta hallitukselta selkeän signaalin Loviisan uudesta ydinvoimalasta ennen kuin se jättää hankkeesta uuden periaatepäätöshakemuksen. Yhtiön mukaan tulevaan hallitusohjelmaan tulisi saada maininta uudesta ydinvoimalasta Loviisaan. Jonkinlaista myönteistä signaalia tarvitaan seuraavalla hallituskaudella, jotta Loviisa 3 ehtisi valmiiksi ennen Loviisa 1:n sulkemista.

-Jos seuraavalla hallituskaudella saadaan selkeä linjaus siitä, että Loviisan nykyiset laitokset voidaan korvata uudella yksiköllä, voitaisiin periaatepäätöshakemus jättää vuonna 2015. Silloin rakentamaan päästäisiin vuosina 2018-2019, jolloin uusi kapasiteetti olisi käytössä noin vuonna 2027, kertoi Fortumin edunvalvontapäällikkö Peter Tuominen.

Valmistelu ei etene ilman signaalia

-Jos hanke ei mene läpi tulevalla hallituskaudella, koko homma siirtyisi neljällä vuodella, jolloin meillä ei olisi korvaavaa ydinvoimakapasiteettia, kun Loviisa ykkösyksikkö pysähtyy, Tuominen sanoi. Loviisa 1:n käyttölupa umpeutuu vuonna 2027 ja Loviisa 2:n vuonna 2030.
Tilanne maailman ydinvoimamarkkinoilla on Tuomisen mukaan muuttunut merkittävästi vuoden 2006 jälkeen, jolloin lisärakentamista suunniteltiin lähinnä vain Suomessa ja Ranskassa. Alalla oli ostajan markkinat, ja laitostoimittajat valmiita osallistumaan hankkeiden valmisteluun omalla riskillä.
-Nyt hankkeita on rakenteilla ja vireillä useissa maissa. Hankkeiden suunnittelua ei voida viedä eteenpäin ilman laitostoimittajien mukana oloa. Ilman poliittista signaalia on äärimmäisen vaikeaa saada laitostoimittajia mukaan lähtemään mukaan hankkeen valmisteluun, Tuominen sanoi.

Ydinkaukolämpö yhä mukana

Hänen mukaansa Fortum aikoo osallistua kansainvälisiin ydinvoimalahankkeisiin Loviisa 3:n lupakierrosta odotellessa.
-Se ei tarkoita, että olisimme hylkäämässä Loviisan, vaan haluamme pitää yllä henkilöstömme valmiuksia Loviisa 3:a varten, sanoi Tuominen.
Tuominen arvioi, että ydinkaukolämmön toimittaminen Loviisasta pääkaupunkiseudulle on yhä vahvemmin mukana Loviisa 3:n suunnittelussa.
-Mikään selvitys ei ole asettanut kyseenalaiseksi ydinkaukolämmityksen kilpailukykyä. Ydinkaukolämpö olisi kuitenkin käytettävissä aikaisintaan vuonna 2025 eli pääkaupunkiseudulla on tehtävä joitakin ratkaisuja jo ennen sitä. Uskon kuitenkin vahvasti, että Loviisa 3- ja kaukolämpöputkihankkeet tulevat toteutukseen, uskoi Tuominen.
Loviisan voimalaitoksella on Tuomisen mukaan meneillään mittava automaatiouudistus sekä sukupolvenvaihdos. Alkuperäinen analoginen automaatiojärjestelmä uusitaan digitaaliseksi. Samalla alueelle rakennetaan uusi simulaattori, jolla henkilöstöä koulutetaan uuteen järjestelmään. Lisäksi voimalaitos saaren kallioperässä tehdään louhintatöitä jäteluolaston laajentamiseksi.
Myös uusia työntekijöitä palkataan jatkuvasti lisää eläkkeelle siirtyvien tilalle. Tuomisen mukaan hakijoita on eri tehtäviin runsaasti.
-Paljon tulee väkeä töihin Kymenlaakson suunnasta, jossa on ajettu alas paperiteollisuutta. Heillä on yleensä kokemusta prosessiteollisuudesta sekä vuorotyöstä. En usko, että uudet voimalahankkeet Eurajoella ja pohjoisessa vaikeuttavat meidän rekrytointia, Tuominen arvioi.

”Ratkaisujen tulee olla itsessään kannattavia – ei tukien varassa”

Fortumin uusi strategia torjuu energiatukiaiset

Energiayhtiö Fortum ei aio jatkossa enää osallistua laajamittaisemmin energiahankkeisiin, joiden kannattavuus perustuu erilaisiin yhteiskunnan maksamiin tukiaisiin. Syyskuussa valmistuneessa uudessa strategiassaan Fortum linjaa, että kaikkien energiaratkaisujen ja -valintojen tulee olla liiketaloudellisesti kannattavia.

-Kaikkien ratkaisujemme ja valintojemme tulee olla itsessään kannattavia. Kestävä liiketoimintamalli ei voi pitkällä aikavälillä perustua erilaisiin tukiin, linjasi toimitusjohtaja Tapio Kuula Uusi strategia merkitsee, että Fortum keskittyy jatkossa lähinnä ydin- ja vesivoimaan sekä sähkön ja lämmön yhteistuotantoon. Sen sijaan laajamittaisemmin tuuli-, aurinko- ja aaltoenergiaan yhtiö aikoo panostaa vasta, jos ne ovat kannattavia ilman yhteiskunnan maksamia tukiaisia.

-Fortumissa nähdään, että taloustilanteen yhä kiristyessä ei ole pitkällä aikavälillä kestävää, että veronmaksajilta kerättyjä rahoja jaetaan kannattamattoman energiatuotannon tukemiseen. Ei ole eettisesti oikein investoida kannattamattomaan tuotantoon, jonka pyörittämiseen tarvitaan yhteiskunnan verovaroja, sanoi Fortumin edunvalvontapäällikkö Peter Tuominen. Hän arvioi, ettei mittaviin energiatukiaisiin riitä poliittista tahtoa, kun eri puolilla joudutaan karsimaan julkisia menoja.

Atomitien maastoon kolme tuulivoimalaa

Fortumin edunvalvontapäällikön Peter Tuomisen mukaan yhtiö on uudesta linjauksesta huolimatta valmis rakentamaan Loviisaan kolme uutta tuulivoimalaitosta ”tutkimus- ja kehitysmielessä”. Niillä on tarkoitus kerätä tietoa tuulivoimasta. Tuulivoimaloiden määrän pieneneminen noin kymmenestä kolmeen johtuu Tuomisen mukaan tuulivoimaloille vaadittavista suojavyöhykkeistä.
-Kun jokaisen alueen mökin ympärille piirretään 50 metrin suojavyöhyke ja lisäksi otetaan huomin Fingridin voimajohtojen ja toisten tuulivoimaloiden vaatimat suojaetäisyydet sekä lepakkojen asuinalueet, ei alueelle jää tilaa kuin kolmelle tuulivoimalalle, Peter Tuominen sanoi.

Fortumin strategia:

LS:n pääkirjoitus Fortumin strategiasta:

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI