|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Uudistunut Tor hakee menestystä divarissa
19.08.2003Loviisan Torin tulevan kauden salibandymiehistö alkaa olla kasassa. Miehistö on kokenut melkoisen remontin, sillä viime kauden jälkeen ryhmästä on valmennusjohdon lisäksi lähtenyt peräti kymmenen pelaajaa. Lähteneiden pelaajien tilalle on hankittu yhdeksän uutta kasvoa. Kun tähän lisätään vielä uudet valmentajat Iiro Parviainen ja Janne Ratia, on muodonmuutos ollut melkoinen. Torin tavoite on mahdollisimman nopea paluu lajin pääsarjaan.

Viime kauden päätteeksi tapahtunut katastrofaalinen putoaminen pisti monen pelaajan mielen matalaksi, ja vielä toukokuussa näytti siltä, että tuleva kausi tullaan vetämään matalalla profiililla. Kesän aikana ajatukset usean pelaajan osalta kuitenkin muuttuivat, joten kentällä nähdään vielä tulevallakin kaudella monia loviisalaisyleisölle tuttuja suosikkipelaajia.

Merkittävimmät lähtijät olivat ilman muuta Peik Salminen ja Johnny Kotro, jotka pelaavat ensi kauden Ruotsissa sekä Pekka Honkanen, Pekka Palomäki ja Calle Hollmerus, jotka puolestaan jatkavat liigassa. Ensin mainittu siirtyi SSV:hen ja jälkimmäiset HIFK:hon. Kun listaan lisätään vielä Samuli Seppälä, joka panostaa tulevat vuodet opiskeluun, sekä uransa lopettanut maalivahti Jussi Heikkinen, on tärkeimmät menetykset mainittu. Heikkisen lopettamispäätös ei kuitenkaan ole vielä kirkossa kuulutettu, sillä huhujen mukaan on mahdollista, että mies vielä torjuu Torin maalilla.

Iso kala Ojala

Tulopuolella on myös nimiä, jotka takuulla tulevat asiantuntevalle loviisalaisyleisölle kauden aikana tutuksi. Porista tulleet Jani Helenius ja Henri Kämäräinen ovat miehiä, joilta tullaan odottamaan paljon. Paluun Loviisaan tekee myös show-mies Antti Sihlman, joka toissa kaudella kikkaili itsensä loviisalaisten sydämiin. Edellä mainittujen lisäksi uusia nimiä ovat nuori huippulupaus Eetu Puustinen, edellisen veli Tuomas, Antin pikkuveli maalivahti Jukka Sihlman, Seppo Jäppilä sekä Loviisan oma poika, maalivahti Ranssu Purhonen.

Tor sai siirtomarkkinoilla saalistettua yhden tosi ison kalan, kun kokenut Johnny Ojala tarttui syöttiin. Seitsemän liigakautta, joissa 161 ottelua tehoilla 88+87, puhuvat omaa kieltään. Ojala ei ole tulossa Loviisaan jäähdyttelemään.

-Olen ollut parin vuoden aikana aktiivisesti yhteydessä Loviisaan. Muutto Helsinkiin teki siirtymiseni Toriin mahdolliseksi. Myös SSV ja Rangers olivat kuvioissa mukana, mutta päädyin Loviisaan siksi, että sabakulttuuri on siellä todella kova, kommentoi 5 A-maaottelun mies.

-Todella mielenkiintoinen joukkue, erinomainen kotiyleisö ja valmentaja Iiro Parviainen ovat elementit , jotka lopulta ratkaisivat tulevan kauden seurani.

-Toivon, että pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkueen liiganousuun. Olen ymmärtänyt, että nousu on myös loviisalaisten tavoite, sanoi sympaattisen tuntuinen pietarsaarelainen.

-Nousu onkin ainoa tavoite, ja omalta osaltani tulen tekemään sen eteen töitä täysillä, jäähdyttelemään en Loviisaan tule. Odotan, että kehityn Parviaisen opissa entisestään, lopetti kesken kauppareissun haastattelun antanut Ojala.

Realisti Parvianen

Päävalmentaja Iiro Parviainen varoittelee liiasta optimismista.

-Lohkomme tulee olemaan todella kova, ja lohkovoitosta kilpailee useampi joukkue. Tavoitteeni on, että olemme kahden parhaan joukossa, sillä se takaa paikan liigakarsintoihin pääsemiseen. Tämänkin tavoitteen saavuttamiseksi joukkueen on onnistuttava sataprosenttisesti, nousun toteutuminen vaatii vielä rutkasti onneakin, toppuuttelee Parviainen ylioptimisteja.

Parviainen tulee peluuttamaan otteluissa kolmea ketjua ja kahta puolustajaparia. Mielenkiintoiseksi peluuttamisen tekee se, että kentällisen muodostavat neljä hyökkääjää ja yksi puolustaja.

-Tämä tarkoittaa sitä, että Tor tulee ensi kaudella pelaamaan erittäin hyökkäävää, liikkuvaa ja aggressiivista peliä. Vahvan materiaalin turvin tulemme hallitsemaan pallollista peliä, joten se on käytettävä hyödyksi, suunnittelee valmentaja.

-Taitoa joukkueesta löytyy, joten näenkin valmennuksen tärkeimmän tehtävän olevan enemmän henkisellä puolella. Kun pystymme pitämään joukkueen motivoituneena ja oikealla tavalla nöyränä, uskon, että voimme onnistua tavoitteessamme.

-Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kova. Tapanani ei ole katsella pelipaidan selässä olevaa nimeä. Ne pelaavat, joiden asenne on kohdallaan.

-Myös Loviisan omat lahjakkaat juniorit tulevat saamaan peliaikaa. Odotan paljon erityisen paljon Andreas Hietalalta, jonka odotan lyövän itsensä läpi, pohti Parviainen.

-Töitä on tehty ja toivonkin, että joukkue esittää asiantuntevalle ja vaativalle kotiyleisölle tulevalla kaudella hienoa ja tulosta tuottavaa salibandya, sillä juuri hienosti kannustavat loviisalaiset tulevat entisestään viemään joukkueen pitkälle.

Kesäharjoittelu on sujunut kohtuullisen mukavasti.

-Olemme vetäneet fyysisiä treenejä neljästi viikossa. Pieniä muutoksia lukuun ottamatta olemme jatkaneet samoilla linjoilla kuin viime kesänä, totesi viime kauden valmennusryhmästä ainoana jatkava pikajuoksija Juha-Pekka Palasmaa.

Harjoituksissa ovat pääsääntöisesti olleet paikalla kaikki loviisalaiset. Vierastyöläiset ovat hoitaneet hommansa kotipaikkakunnillaan ohjelman mukaisesti.

-Harjoitukset ovat olleet erittäin laadukkaita. Miehiä katsellessa näyttää siltä, että myös kotioloissa harjoitelleet ovat noudattaneet ohjelmaa, kiitteli päävalmentaja Parviainen.

Johto valmentajan linjoilla

Joukkueen johtohenkilöt ovat Parviaisen kanssa samoilla linjoilla.

-Viime kauden päätteeksi ajattelimme, että tehtävämme on tulevalla kaudella pitää Tor divisioonassa. Kun nyt sitten saimme näin laadukkaan joukkueen kasaan, on virallinen tavoite liigakarsinnat, totesi sabajaoston puheenjohtaja Robert Andersson.

Manageri Anders Hollmerus oli samoilla linjoilla.

-Joukkueen ilme on muuttunut positiiviseen suuntaan. Uskon toki menestykseen, mutta noususta on tässä vaiheessa turha puhua.

-Koen, että meidän velvollisuutemme on pitää salibandyn profiili korkealla Loviisassa. Valmennusjohto ja pelaajisto on muuttunut, ja se pitää hyödyntää positiivisesti.

-Ilman Ray Backmania ja kumppaneita emme koskaan olisi olleet sillä tasolla missä kaksi edellistä kautta pelasimme, joten meidän velvollisuutemme on nostaa Tor takaisin liigaan, totesi ”Frankie”.

-Helppoa se ei missään tapauksessa tule olemaan, mutta ellei se onnistu nyt niin tovottavasti tulevaisuudessa, lopetti päällikkö.

Tulevana viikonloppuna luvassa tasokas turnaus Loviisassa

Kotiyleisö voi nähdä uudistuneen Torin tositoimissa ensi viikonloppuna Loviisassa. Torin järjestämään kaksipäiväiseen turnaukseen osallistuu kahdeksan joukkuetta. Ennalta kovimmat ryhmät ovat liigajoukkueet Rangers ja muun muassa Pekka Palomäellä ja Calle Hollmeruksella vahvistunut HIFK. Oman suolansa antanee varmasti Tor-ikoni Ray Backmanin valmentama Turun Palloseura. Lauantaina alkavan turnauksen mielenkiintoisin alkulohko-ottelu lienee klo 20.00 alkava Tor-HIFK . Täydellinen otteluohjelma löytyy perjantain Loviisan Sanomista.

Torin joukkue kaudella 03-04:

Maalivahdit: Tomi Ahonen, Kristian Vuojärvi, Hans-Erik Holm, Jukka Sihlman, Ranssu Purhonen

Kenttäpelaajat: Niklas Andersson, Valtteri Etholén, Jani Helenius, Andreas Hietala, Jonas Hällfors, Seppo Jäppilä, Henri Kämäräinen, Henri Lampi, Arto Mallenius, Tino Nieminen, Johnny Ojala, Eetu Puustinen, Tuomas Puustinen, Antti Sihlman, Kari Rainio, Jukka Räisänen, Toni Salmi, Juha Tuhkanen, Jyri Vaarimo, Kristoffer Virtanen, Ville Ravi.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI