|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Hallitus perääntyy: Poliisin ja verottajan haukkuma lakiuudistus haudataan (16.11.2018 16:20)
Petteri Orpo: Suomen talouden tärkein laskelma menee nyt uusiksi (16.11.2018 15:45)
Sdp:n Harakka: Sipilän hallitus ?antaa tietoisesti Carunan verovälttelyn jatkua? (16.11.2018 14:57)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Vaalikoneen kysymyksiin vastattu vaihtelevasti
29.10.2010Aiempaa enemmän keskustelua herättäneiden seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa maanantaina.

Evankelis-luterilaisen kirkon vaalikoneen kysymyksiin Loviisan seudun seurakuntien ehdokkaat ovat vastanneet vaihtelevasti: Ahkerimmin ovat vastailleet Loviisan suomalaisen seurakunnan Yhdentyvä kirkko ja Koko kansan kirkko -ehdokaslistan ehdokkaat.
Lapinjärven suomalaisen ja ruotsalaisen seurakunnan ehdokkaista ei kysymyksiin vastannut kukaan.
Lapinjärven seurakuntayhtymän talouspäällikkö Gitte Backman arvelee, että pienessä kunnassa ollaan tuttuja keskenään. Vaikka ehdokkaat eivät ole vastailleet vaalikoneen kysymyksiin, yleinen kiinnostus seurakuntien toimintaan on osoittanut lisääntymisen merkkejä.
–Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona pidimme hautausmaiden siivoustalkoot. Maanantaina talkoisiin osallistui 24, tiistaina 27 ja keskiviikkonakin 16 seurakuntalaista, kun yleensä osallistujia on ollut vain kymmenkunta. Saimme siivottua kaikki hautausmaat.
Loviisan alueen seurakunnista innokkaimmin on perinteisesti äänestetty Lapinjärven ruotsalaisessa seurakunnassa. Siellä äänestysprosentti on ollut yli 30 prosenttia. Nyt myös suomalaisessa seurakunnassa kiinnostus seurakuntaan tuntuu lisääntyneen, sillä sen kirkkovaltuustoon on pyrkimässä useampi ehdokas kuin viime vaaleissa.
Neljä vuotta sitten Lapinjärven seurakunnat kokeilivat ennakkoäänestyksessä ”vaalibussia” ja kokemukset olivat niin hyviä, että vaaliauto starttaa kierrokselleen jälleen ensi maanantaina.
–Autossa annettiin viime vaaleissa 162 ääntä ja se oli meidän mielestämme hyvä tulos.
Lapinjärven vaalibussina toimii entiseen tapaan Gitte ja Peter Backmanin asuntoauto.
Lapinjärven seurakunnat muodostavat keskenään seurakuntayhtymän. Ehdokaslistoja on kaksi: Keskustan ehdokaslista ja Kirkko ja ihminen –lista. Kirkkovaltuustoon Keskustan listalta pyrkii 13 ehdokasta ja kolme Kirkko ja ihminen –listalta. Seurakuntaneuvostoon pyrkii Keskustan listalta 12 ehdokasta ja Kirkko ja ihminen –listalta kolme.
Lapinjärven ruotsalaisessa seurakunnassa ehdokaslistoja on yksi. Sekä valtuustoon että neuvostoon pyrkii 14 ehdokasta.
Myös Liljendalissa ehdokaslistoja on vain yksi: Din sak – vår sak –listalla on kahdeksan ehdokasta valtuustoon ja 16 neuvostoon. Liljendal kuuluu Loviisan seudun seurakuntayhtymään, johon kuuluvat Liljendalin lisäksi Loviisan suomalainen, Loviisan ruotsalainen, Pernajan seurakunta ja Ruotsinpyhtään seurakunta. Vaaleissa valitaan yhteinen kirkkovaltuusto sekä joka seurakuntaan oma seurakuntaneuvosto.
Pernajassa seurakuntaneuvoston kokoonpano on jo selvä, sillä ehdokkaita oli niin vähän, että tuloksena on sopuvaali. Yhtymävaltuustoon edustajia pyrkii kolmelta listalta: Kauniit ja rohkeat –listalta pyrkii neljä, Meidän kirkko –listalta kolme ja Sarvisalon listalta yksi. Liljendalin ja Pernajan ehdokkaat eivät osallistuneet vaalikoneeseen.
Ruotsinpyhtäällä ehdokaslistoja on kolme. För ett levande församlingsliv –listan kuudesta valtuustoehdokkaasta yksi vastasi vaalikoneen kysymyksiin, Ihmisen puolesta –listan yhdeksästä ehdokkaasta kolme ja Sinun äänesi seurakunnassa SDP:n ehdokkaat –listan neljästä ehdokkaasta kolme.
Ehdokkaat ovat lähes samat yhtymävaltuustoon ja seurakuntaneuvostoon. SDP:n listalla seurakuntaneuvostoon on viisi ehdokasta, joista kolme vastasi kysymyksiin.

Yhdeksän siunaisi rekisteröidyt Loviisan suomalaisessa

Loviisan suomalaisessa seurakunnassa Yhdentyvä kirkko –listan 15 valtuusto- ja neuvostoehdokkaasta kyselyyn vastasi 12, Koko kansan kirkko –listalta kaikki kolme ehdokasta vastasivat vaalikoneen kysymyksiin. Puhtaat purjeet –listan 12 ehdokkaasta kantansa vaalikoneen kysymyksiin kertoi kaksi ehdokasta. Loviisan ruotsinkielisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon pyrkii yhdeltä listalta 13 ehdokasta, joista viisi vastasi vaalikoneen kysymyksiin. Yhtymävaltuuston kahdeksasta ehdokkaasta kysymyksiin vastasi yksi.
Vaalikoneen kysymyksiin vastanneiden ehdokkaiden vastaukset löytyvät sivustolta www.seurakuntavaalit.fi.
Ehdokkaat kertovat esittelyssä tavoitteistaan ja taustastaan. Kysymykset koskettelevat muun muassa seurakunnan työmuotoja, syytä kirkkoon kuulumiselle, millaisiin asioihin ehdokas haluaa kirkossa ja seurakunnassaan vaikuttaa, seurakuntien toimintojen priorisointia tilanteessa jossa menoja on karsittava, sekä TV2:n Homoillan keskustelun aiheeksi nostamaa kysymystä suhtautumisesta rekisteröityihin parisuhteisiin ja niiden kirkolliseen siunaamiseen.
Esimerkiksi Loviisan suomalaisen seurakunnan vaalikoneen kysymyksiin vastanneista ehdokkaista rekisteröidyn parisuhteen siunaamisen kannalla on 9 ehdokasta. 2 ehdokasta ei kannata siunausta, mutta pitää rukoushetken viettämistä sopivana. Ehdokkaita, jotka eivät kannata siunausta eivätkä rukoushetkeä, mutta pitävät seksuaalisia vähemmistöjä tervetulleina seurakuntaan, on 5. Yksi vaalikoneen kysymyksiin vastanneista ei vastannut rekisteröityjä parisuhteita koskevaan kysymykseen.

Ennakkoäänestys 1.-5.11.
Varsinainen äänestys 14.11. / 14.-15.11.
Valtuuston äänestyslippu on väriltään valkoinen, neuvoston äänestyslippu on keltainen. Saman ehdokkaan äänestysnumero valtuustoon on eri kuin neuvostoon.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI