|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)
Mauri Pekkarinen jyrähtää: ?On palattava aluepolitiikkaan ? kasvun aikana totuus paljastui karusti? (18.11.2018 12:04)
Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa ? Toimitusjohtaja: ?Täysin vastoin toiminta-ajatusta? (18.11.2018 10:51)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Veneen rekisteröinnin voi hoitaa Kelan tiskillä
22.10.2010Kela ja maistraatti siirtyivät Loviisassa yhteispalveluun tämän vuoden tammikuussa ja tulevan maaliskuun alussa työ- ja elinkeinotoimisto ja Kela aloittavat palveluyhteistyön Kelan tiloissa Loviisassa. Kunnan ja valtion palveluntuottajien yhteistyöllä pyritään turvaamaan laadukkaat ja monipuoliset palvelut myös pienemmillä paikkakunnilla. Yhteistyön uusista muodoista pidettiin tiedotustilaisuus keskiviikkona.

Kelan ja maistraatin yhteispalvelun myötä Kelassa voi hoitaa maistraatin alaisuuteen kuuluvia asioita maistraatin lakkautettua oman palvelupisteensä Loviisassa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Kelassa voi hoitaa esimerkiksi veneen rekisteröinnin ja muut pienemmät, rutiininomaiset vakiopalveluihin kuuluvat asiat. Maistraatti on edelleen toteuttava viranomainen, mutta Kela hoitaa asiakaspalvelun ja toimittaa asian eteenpäin maistraatille. Palveluyhteistyöllä tarkoitetaan Kelan ja TE-toimiston palvelujen keskittämistä saman katon alle. Asiakas saa näin palvelut yhdestä paikasta, vaikka toimistot muuten pysyvät erillisinä. Molemmilla toimistoilla on myös oma henkilökuntansa.

Hyviä uutisia Kelasta

Kelasta tiedotustilaisuudessa olivat läsnä Vantaan-Porvoon vakuutuspiirin johtaja Timo Saari sekä Loviisan Kelan toimistonjohtaja Maria Forsström. Saari esitteli yhteistyön muotoja ja periaatteita yleisellä tasolla. Hänellä oli myönteistä kerrottavaa myös Kelan uusista toimintaperiaatteista.
- Aikaisemmin asiat hoidettiin siten, että asiakaspalvelu ei ollut oma työtehtävänsä, vaan sitä hoidettiin muiden tehtävien ohella. Nyt asiakaspalvelu on nostettu keskiöön, ja siinä työskentelevillä henkilöillä on huomattavasti enemmän asiantuntemusta ja koulutusta. Päämääränä on, että Kelaan on mukava tulla asioimaan ja että asioista saa oikeaa ja tarkoituksenmukaista tietoa, sanoo Saari.
Maria Forsström piti paikalliskatsauksen Loviisan Kelan toiminnasta. Tänä vuonna asiakkaita on ollut n. 220 viikossa, ja maanantaina ja tiistaina kävijöitä on eniten. Suurin osa käynneistä koskee sairaanhoidon korvauksia, perhe-etuuksia, asumisen tukea ja työttömyysetuuksia. Maistraatin asioita on hoitanut noin 14 asiakasta kuukaudessa. Näistä asioista suurin osa on koskenut veneen rekisteröintiä.
Saari ja Forsström kertoivat myös Kelan verkkopalveluista. Suurimman osan hakemuksista voi jo tehdä verkkopalvelun kautta, mutta liitteet on edelleen tuotava tai lähetettävä postitse. Myös puhelinpalvelusta oli mukavaa kerrottavaa. Kela ei enää veloita omaa palvelumaksua puheluista, vaan hinta määräytyy ainoastaan normaalin operaattorikohtaisen puheluhinnan mukaan. Saari muistuttaa myös, että puhelinpalvelu toimii kaikkina arkipäivinä 18.00 saakka:
- Jos kaikki soittavat lounasaikaan klo 11.00, on melko varmasti ruuhkaa, mutta jos soitat kello 17 ja 18 välillä et todennäköisesti joudu jonottamaan.
Myös toimistosta voi varata ajan henkilökohtaista asiointia varten.

Työpaikkoja 34, työttömiä 643

Te-toimiston toimintaa ja palveluja esittelivät Niclas Tåg Itä-uudenmaan TE-toimistosta sekä Loviisan toimiston johtaja Astrid Tigerstedt. Maaliskuussa 2011 Loviisan toimisto muuttaa Kelan tiloihin. Kaikki entiset työntekijät jatkavat uusissa tiloissa. Muita toimipaikkoja Itä-Uudellamaalla on Porvoossa ja Sipoossa. Tåg esitteli myös uusimipia työllisyystilastoja. Niiden mukaan Loviisassa oli elokuun lopussa avoinna 34 työpaikkaa ja työttömiä 643. Työttömyysaste oli 8,6 %, kun se 2008 oli 6,4 % ja 2009 11,4 %. Tämän vuoden tilastot eivät käytännössä ole vertailukelpoisia edellisiin vuosiin nähden kuntaliitoksen suuren vaikutuksen vuoksi. Myös TE-toimiston palveluissa verkkotoiminnot ovat keskeisellä sijalla, ja sähköisten hakemusten valikoimaa laajennetaan edelleen. Sivustolla voi paitsi etsiä työpaikkaa ja jättää hakemuksia myös tutustua erilaisiin koulutus- ja tukimahdollisuuksiin. Työnhakija voi myös pitää yllä netti-CV:tä, ja työnantaja puolestaan etsiä sopivaa työntekijää CV:n perusteella. Entistä laajempia verkkopalveluita kehitetään jatkuvasti.

Vähemmän maistraatin asioita

Maistraatin palveluista kertoi Porvoon päällikkö Eeva-Liisa Sukula. Maistraatit vastaavat mm. väestötietojärjestelmästä, holhousasioista, kauppa- ja yhdistysrekisteristä, vesikulkuneuvorekisteristä sekä kuluttajaneuvonnasta.
- Loviisan palvelupiste lakkautettiin vähäisen kävijämäärän vuoksi. Myös sijainti suhteellisen lähellä isompia kaupunkeja vaikuttaa lopettamispäätöksiin, kertoo Sukula.
Loviisan Kelassa tilastoitu 14 maistraatin asiakkaan käynti kuukauden aikana on johtunut pitkälti lokakuun alussa umpeutuneesta veneiden rekisteritietojen saattamisesta 1.10.2007 voimaan tulleen lain mukaisiksi. Tämä on näkynyt kuluneen vuoden kävijämäärän kasvuna, eikä luku siksi kerro keskimääräisestä asiointien määrästä.
-Esimerkiksi Lapinjärven yhteispalvelupisteessä maistraatin asioiden hoitamiselle ei ole ollut kysyntää, kertoo Sukula. Tältä pohjalta yhteispalvelusopimus Kelan kanssa on pienemmillä paikkakunnilla hyvä ratkaisu. Myös Kelan ja Te-toimiston yhteistyö helpottuu niin asiakkaan kuin viranomaisenkin näkökulmasta, kun palvelut saa samasta paikasta.

Susanna Heiska

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI