|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jesse Joensuusta tuli maalitykki ? Jokereilta hurja nousu (18.10.2018 23:18)
Lewis Hamiltonin mestaruus katkolla sunnuntaina (18.10.2018 20:17)
Lehti: Stubbille ikäviä uutisia ? EPP:n valtiojohtajat tukevat kilpailija Weberiä (18.10.2018 19:49)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Luonnon rauha ja laadukkaat palvelut houkuttelevat itäturistia
08.10.2010Millaisia ostajia venäläiset ovat ja millaisista tuotteista ja palveluista he ovat kiinnostuneita? Muun muassa näihin kysymyksiin haettiin vastauksia keskiviikkona Hotelli Degerbyssä järjestetyssä Tehot irti ostosmatkailusta -illassa. Paikalle oli saapunut vain kourallinen yrittäjiä, heistäkin osa Porvoosta, mikä oli sääli, sillä tarjolla oli käytännönläheistä asiaa.

Virve Obolgogiani Mimino Oy:stä kertoi venäläisistä matkailijoista ostajina. Hän muistutti, että kun tuntee matkailijan taustan, osaa vastata heidän odotuksiinsa. Olisi hyvä tietää venäläisten kielitaidosta, tavoista ja tottumuksista, matkailuperinteistä ja varallisuustasosta. Tärkeää olisi myös muistaa, että Venäjällä on laaja eri kansallisuuksien kirjo.
- Perimä ja ympäristö on hyvin monimuotoinen.
Itänaapurissa on noussut esiin uusi ”eurooppalainen” ajattelu, jossa seurataan muotia, haetaan vaihtelua ja vietetään vapaa-aikaa. Moskovan ja Pietarin kaupat pursuavat tavaraa.
- Venäläinen ajattelee nykyään eri tavalla kuin 20 vuotta sitten, Obolgogiani huomautti.
Venäjällä on paljon varakkaita, joille ei hinta ole tärkeä tai sillä nähdään statusarvoa, mutta heille on koko muu maailmakin tarjolla. Obolgogiani kehottikin Loviisan ja Porvoon yrittäjiä keskittymään suureen keskiluokkaan.
- Keskiluokka Venäjällä on keskiluokkaa tulotasoltaan, mutta ryhmä ei ole yhtenäinen. Tähän keskiluokkaan kuuluu muun muassa yksityisen liike-elämän palveluksessa olevia, akateemisia ja virkamiehiäkin.
Pienellä matkapanoksella Suomeen lähtevät ”joka-miehet” lähialueilta sekä ostosmatkalaiset, jotka ovat vain päivän perillä. Enenevässä määrin yritykset antavat työntekijöilleen kannustusmatkoja.

Omat ja tuttavien kokemukset vaikuttavat

Erittäin tärkeinä tekijöinä ostopäätöstä edeltävässä tiedonkeruussa hän näkee matkailijan omat aiemman kokemukset sekä viidakkorummun. Matkatoimistot ovat tärkeitä, sillä monet vapaa-ajan matkat varataan matkatoimistojen kautta. Ostopäätökseen vaikuttavat kulutustrendit. Kasvava ala on hyvinvointi. Merkkituotteista tunnetuimpia Venäjällä on Valion Viola, mutta myös esimerkiksi Nokian renkaat tunnetaan hyvin. Marimekko ja Iittala ovat jo tuntemattomampia. Erikoista on, että vaikka samaa merkkituotetta myytäisiin Venäjällä, koetaan se aidompana ja ”oikeampana”, kun se ostetaan Suomesta. Osin tämä johtuu siitä, että lisenssituotteita muokataan venäläiseen makuun, kun ne valmistetaan siellä. Ostosten määrän kasvuun vaikuttaa heinäkuussa korotetut tullimääräykset. Nyt Venäjälle voi ilman lisämaksua viedä mukanaan tavaraa 50 kilon ja 1 5 00 euron edestä. Mikä Suomessa sitten venäläistä kiinnostaa. Obolgogiani nostaa esiin luonnon läheisyyden ja rauhan. Myös joustavuus ja turvallisuus sekä palvelujen ja tuotteiden laadukkuus ovat tärkeitä. Palveluhenkilökunnan ystävällisyys on tärkeää, tähän sisältyy myös kielitaito.

Tax free –myynti kasvussa

Suomesta tehdyistä tax free –ostoista noin 90 prosenttia tulee venäläisiltä. Tax free-myynti kasvoi tämän vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana 25 prosenttia. Kaupungeista suurimmat tax freet myyvät Helsinki ja Lappeenranta, yhteensä yli puolet koko myynnistä.
Venäläiset käyttävät tullessaan majoituspalveluja, ravintolapalveluja, liikuntapalveluja sekä hyvinvointipalveluja. Tärkeitä ovat erilaiset aktiviteetit, kuten hiihto, laskettelu, kalastus, poro- ja koirasafarit ja moottorikelkkailu.
- Venäläinen ostaa Suomessa tuotteita ja palveluita, joihin he ovat tottuneet, joissa on uutuuden viehätystä tai statusarvoa, ja jotka ovat helposti saatavilla. He ostavat tuotteita, joita tutut ovat suositelleet, joista hän saa tietoa, mielellään venäjäksi, jotka ovat sopivan hintaisia tai tuotteita joita ei hänen kotiseudullaan ole ainakaan yhtä laadukkaina, listasi Obolgogiani.
Seudun yrittäjiä hän kannusti tekemään yhteistyötä ja miettimään, ovatko tarjolla oleva tuotteet venäläisiä kiinnostavia, ovatko ne kilpailukykyisiä ja ovatko ne venäläisten tiedossa ja saatavilla.

Kaupungit yhteistyöhön

Kotkan Kauppatie –yhdistyksen toiminnanjohtaja Reijo Saksa luonnehti Porvoon ja Loviisan olevan pitkällä tähtäimellä samassa veneessä kymenlaaksolaiskaupunkien kanssa. Hän näkisi, että rantakaupunkien pitäisi Helsinkiin asti tehdä yhteistyötä Venäjän markkinoinnin suhteen. Saksa muistutti, että matkailumarkkinoinnissa pitää tehdä itseään paitsi tunnetuksi, niin pystyä luomaan matkailijalle positiivinen odotusarvo ja katsottava, että kohde vastaa syntynyttä mielikuvaa.
Vaikka suomalaiset itse ovat lähialuemarkkinoinnissa tärkein matkailurahoja liikuttava ryhmä, olisivat venäläiset ryhmä, josta nopeimmin voitaisiin saada lisää rahaa.
Saksa kertoi Kotkassa tehdyn työtä venäläismatkailijoiden saamiseksi jo pitkään ja yhteistyötä niin Kouvolan kuin Haminankin kanssa. Tulostakin syntyy, Kotkan tax free –myynti oli tämän vuoden tammi-heinäkuun välisenä aikana kasvanut 24 prosenttia viime vuoteen verrattuna.
Kotkan Kauppatie –yhdistys vaikuttaa myös keskustan kehittämiseen. Yhdistys palkittiin tänä vuonna valtakunnallisella keskustan kehittämispalkinnolla. Saksa katsoo, että keskustojen kehittämisessä olisi hyvä saada yrittäjien ja kaupungin lisäksi mukaan myös kiinteistöyhtiöt.
- Tämä tulee olemaan kauppatien ensi vuoden painopistealue.

Siriuksen rakentaminen alkamassa keväällä

Loviisan kaupungin kehittämisjohtaja Risto Nieminen esitteli osallistujille Ahvenkoskelle rakennettavan urheilu- ja matkailukeskuksen nykytilannetta.
- Tavoite on, että toiminta alkaisi vuonna 2012. Rakennustöihin päästäneen ensi keväänä. Neuvotteluja käydään vielä siitä, toteutetaanko hanke vaiheittain, kertoi Nieminen.
Hän maalaili tulevaisuudenkuvaa, joka aukeaa idästä tulevan moottoritien tunnelista ulos ajavan eteen. Ensin on hybridiasemapilotti, eli huoltoasema, josta perinteisten polttoaineiden lisäksi saa biopolttoaineita ja jossa on sähköautojen latauspaikka. Hybridiaseman takana on vajaan 10 hehtaarin alueella toimintakeskus, johon kuuluu aerodynaaminen tunneli, useita sisäsurffausaltaita, uima-allas, saunoja, kuntosali, kongressikeskus ja ravintolapalveluita. Lisäksi alueelle kaavaillaan 150 huoneen hotellirakennusta, loma-asuntoja sekä urheilukenttää.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI