|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Dieselveron poistamiselle hurja kannatus ? Kansalaisaloitteen tekijä pöllämystyi täysin (13.11.2018 07:34)
Veronmaksajat varoittaa ?pakkopaidasta?: ansiotulojen verotusta kevennettävä kaikilta (13.11.2018 07:16)
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Venäläismatkailija kaipaa luonnonrauhan lisäksi vauhtia
24.09.2010Venäläisturisti hakee laatua, hyvää palvelua, ja luonnonrauhaa, mutta myös menoa ja meininkiä. Kontaktien luomisessa ensiarvoisen tärkeitä ovat henkilökohtaiset suhteet mahdollisimman korkealla tasolla.

Ahvenkoskella kuusi vuotta toimineen Oy Prima Partner Russia Ltd:n markkinoinnista vastaava Maarit Hämäläinen listaa nopeasti venäläismatkailijoiden odotukset ja venäläisen bisneskulttuurin erityispiirteet.
–Venäläisillä henkilökohtainen suositus on luontevin tapa markkinoida omaa positiivista kokemusta.
Hämäläinen toimii lisäksi Kymen ammattikorkeakoulun Kouvolan toimipisteessä kouluttajana erikoisalanaan markkinointi Venäjälle. Venäjää puhuva Nokialla aiemmin pitkään työskennellyt Hämäläinen on myös asunut Moskovassa.
Hämäläinen sanoo, että bisneskulttuurin erot on hyvä tunnistaa ja se käy yleensä kätevimmin tutustumalla toiseen kulttuuriin.
–Venäjällä luokkaerot ovat isot ja keskiluokka on vasta kasvamassa. Venäläinen hakee Suomesta luontoa, rauhaa, turvallisuutta, elämyksiä ja kokemuksia.
Suurin osa venäläisistä, varsinkin miehistä, pitää kalastamisesta. Myös marjojen poimiminen ja sienestys on suosittuja harrastuksia. Mökkeily on suosittua, mutta toisin kuin suomalaiset, venäläiset eivät vetäydy mökille ydinperheen kanssa, vaan he haluavat viettää aikaa ystävien kanssa. Siksi vuokramökistäkin pitää löytyä tilaa. Alle sadan neliön mökki ei monesti kiinnosta.
Varsinkin vanhempi väki arvostaa venäjänkielistä palvelua. Venäläisturisti kaipaa rentoutumisen lomaan myös toimintaa, menoa ja meininkiä. Kun viipurilainen matkailuväki vieraili loppukesällä Itä-Uudellamaalla, hitiksi nousivat erityisesti Seikkailulaakso Oy:n rib-veneet. Kohteesta tekivät juttua myös mukana olleet venäläistoimittajat.
–Venäläiset ja suomalaiset täydentävät toisiaan: venäläiset ovat toimintatavaltaan vilkkaampia ja vauhdikkaampia, suomalaiset hiljaisempia ja jalat maassa.
Suomalaiseen mentaliteettiin on joskus vaikeaa sovittaa piirteitä, joita venäläisessä bisneskulttuurissa edellytetään.
–Venäjällä sitoutuminen lähtee johtajatasolta. Silloin alatasollakin asiat hoituvat. Muussa tapauksessa ”tökkii”, koska Venäjällä ylätasolta pitää saada ”vihreää valoa”.
Niinpä erilaisissa matkailu- ja markkinointitapaamisissa paikalla ovat yleensä kaupungin- ja kunnanjohtajat.
–Suhteita pitää luoda pitkään ja vapaamuotoisuus on tärkeää. Sehän on työlästä, mutta sitä ei saisi lyödä laimin.
Hämäläinen näkisi mieluusti, että Loviisan seutukin panostaisi Venäjän suuntaan jo nyt, vaikka matkailun tuleva lippulaiva, Sirius Sport, ei ole vielä konkreettisesti käynnistynyt. Suunnitteilla olevan hotelli-kylpylä-liikuntakeskuksen ympäristöstä löytyy jo nyt runsaasti venäläismatkailijoita kiinnostavia kohteita.
–Odotusaika kannattaa käyttää suhteiden luomiseen. Hämäläinen vakuuttaa, että Loviisan seudulla on jo paljon sellaista tarjottavaa, joka venäläismatkailijoita kiinnostaa. Samalla on mahdollisuus tehdä tunnetuksi myös tulevia hankkeita.
Hämäläinen korostaa myös valmistautumisen tärkeyttä, kun Suomesta lähdetään Venäjälle markkinointitapahtumiin.
–Venäläinen haluaa vastauksen nopeasti. Se on hyvä ennakoida, sillä muuten suomalainen hitaus korostuu.
Niinpä yrityksen kannattaa tehdä sopimuspohjat valmiiksi, sillä venäläisosapuoli voi lyödä kaupat lukkoon saman tien. Muuten nopeampi toimija voi napata venäläisasiakkaan.
Hämäläinen huomauttaa, että markkinoinnin a ja o on tarjota asiakkaalle sitä, mitä hän haluaa.
–Asiakasta pitää kuunnella eikä tyrkyttää sellaista, mitä hän ei halua.
Sekin on hyvä muistaa, että venäläisturistien joukossa on aina myös bisnesihmisiä, sillä moni yhdistää bisneksenteon lomanviettoon.

Loviisa hioo Venäjä-klusteriaan

Loviisa aikoo pyydystää osan venäläismatkailijoiden kuluttamista euroista. Ensi viikon alussa joukko itäuusmaalaisia on lähdössä Moskovaan ja Pietariin markkinointimatkalle. Mukana on myös muutama Loviisan seudulla toimiva yritys.
Loviisan kaupungin matkailutoimisto ei tapahtumaan kuitenkaan osallistu. Tämä on aiheuttanut joissakin yrittäjissä tyytymättömyyttä.
–Loviisa painattaa venäjänkieliset esitteensä aina myöhässä, ei vie eikä lähetä niitä mihinkään, korkeintaan turisti-infoon ja Vanhankylän ABC-asemalle, puuskahtaa eräs kriitikko, joka ei halua nimeään julkisuuteen.
Loviisan kaupungin kehitysjohtaja Risto Nieminen perustelee matkailutoimiston näkymättömyyttä sillä, että kaupungilla ei ole vielä matkailupaketteja tarjottavanaan. Nyt odotellaan Sirius Sport –kylpylä-hotellihankkeen käynnistymistä Ahvenkoskella. Näillä näkymin matkailukeskuksen rakentaminen alkaa ensi keväänä. Rakentamisvaiheen on arvioitu kestävän parisen vuotta. Vaiheittain toteutettavan hankkeen on tarkoitus olla täysin valmiina vuonna 2014. Investointi on noin 25 miljoonan euron luokkaa.
Niemisen mukaan loka-marraskuussa Loviisassa pidetään hankkeesta palaveri, johon osallistuvat ainakin Finpro, ely-keskus, Finnvera, Loviisan kaupunki, matkailukeskuksen suunnittelutoimisto sekä mahdollisesti hankkeen rahoittajalaitos.
–Emme pyri Venäjän markkinoille vielä, vaan valmistaudumme. Kehittelemme Porvoon ja yrittäjien kanssa pakettia, jota vasta kasataan. Odotamme muun muassa Sirius Sportia, Nieminen kertoo.
Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa viime vuonna valmistuneen opinnäytetyön mukaan venäläisiä vapaa-ajan matkailijoita kiinnostavat erityisesti Kainuu ja Järvi-Suomi. Helsinki, Uusimaa ja Kymenlaakso ovat työn vuoksi liikkuvien aluetta.
Suomeen suuntaavien venäläismatkailijoiden lukumäärä kohosi taantumasta huolimatta viime vuonna 2,2 miljoonaan. Opinnäytetyön mukaan venäläisturistit toivovat elämyksiä ja ohjelmaa. Kauppoja ei sen sijaan tarvitse markkinoida. Venäläiset arvostavat henkilökohtaisia suhteita ja sitä, että voivat käyttää omaa äidinkieltään, opinnäytetyössä summataan.
Moskovan ja Pietarin markkinointitilaisuuksiin ovat lähdössä Rönnäsin mökit ja kokoustilat, muun muassa Pernajan alueella kalastusmatkoja järjestävät Fishing Lords ja Augur kalastuspalvelut, Haikon kartano, South coast fishing adventures sekä Porvoon kaupungin matkailutoimisto. Porvoon ja Loviisan kaupungit ovat parhaillaan tekemässä flyeriä, jossa venäläismatkailijoille kerrotaan kaupunkien joulun ja vuodenvaihteen tarjonnasta.
Porvoon kaupungin lisäksi Pietarin ja Moskovan tilaisuuksiin osallistuvat myös Kotka ja Hamina. Esimerkiksi Moskovassa kaupunkien edustajat ja yrittäjät voivat tavata venäläisten matkatoimistojen edustajia sekä mediaa.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI