|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa ? vastustajalla oli ajatus edellä (13.11.2018 23:18)
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa (13.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan talousnäkymät heikkenevät edelleen
10.09.2010Loviisan kaupungin talous on kesän aikana heikentynyt edelleen pääasiassa verotulojen arvioitua pienemmän kertymän vuoksi. Samaan aikaan käyttömenot ovat kasvaneet, kun ostopalveluihin on kulunut budjetoitua enemmän rahaa. Sen sijaan palvelukeskukset ovat pysyneet niille astetuissa raameissa.

Talouspäällikkö Siv Gustafssonin tuoreimmat tiedot eivät aiheuttaneet kovin pitkää keskustelua Loviisan valtuustossa keskiviikkoiltana. Sen sijaan paksun aloitenipun käsittely sai aikaan vilkkaan keskustelun, vaikka sillä ei käytännön merkitystä ollutkaan, sillä valtuustolle jäi tehtäväksi ainoastaan merkitä kaupunginhallituksen vastaukset tiedoksi. Valtuutettujen puheenvuoroja ei viety edes kokouksen pöytäkirjaan. Kaupungin talouden puolivuotisraportti osoittaa kuluvan vuoden tuloksen olevan jäämässä viisi miljoonaa euroa miinukselle. Kesäkuukausien aikana verotulokehitys on edelleen heikentynyt, sillä Gustafssonin mukaan verohallinnon elokuun lopun ennakkotietojen mukaan viime vuoden verotulot ovat jäämässä miinukselle 3,2 prosenttia.
–Se on jo puolet enemmän kuin kesäkuussa, Gustafsson kertoi. Viiden miljoonan alijäämä on Gustafssonin mukaan varovainen, sillä vertailutietoa ei ole käytettävissä.
–Jos arvio on -5 miljoonaa euroa, kaupungille syntyy tänä vuonna lain mukainen alijäämän kattamisvelvollisuus. Nyt on neljä vuotta aikaa tasapainottaa talous. Kaupunginhallitus perustaa työryhmän, jossa tehdään talousarvion valmistelun yhteydessä talouden tasapainottamissuunnitelma alijäämän kattamiseksi.
Toimenpidesuunnitelma koskee siis jo seuraavaa, vuosien 2011-2014 toiminta- ja taloussuunnitelmaa. –Budjetti on pitänyt, mutta ennuste vuoden loppuun näyttää todella huonolta. Nyt eletään velaksi. Henkilöstömenot on katsottava tarkasti ja ihmisiä on etsittävä oman väen keskuudesta tehostamalla sisäistä hakua palvelukeskuksissa. Töitä on keskuksissa järjestettävä uudelleen ja rationalisoitava, rkp:n ryhmäjohtaja Leena Lindfors evästi.
Nina Pere (kok.) kaipasi tarkempaa tietoa siitä, missä suurimmat poikkeamat sektoreittain ovat syntyneet. Hän kaipaili myös kokonaisanalyysiä tekstimuodossa pelkkien numerotietojen sijaan. Talouspäällikkö lupasi keskusten tulevat raportit tekstimuodossa. Niitä keskuksissa on ryhdytty tekemään kaupunginhallituksen viime kokouksen jälkeen. Kalevi Lappalaisen (sd.) korviin oli kantautunut, että henkilöstötarpeita täytettäessä turvaudutaan usein ulkopuoliseen rekrytointiin sen sijaan, että tehtäviin uudelleen koulutettaisiin omaa väkeä.
Rantatonttien myynnin peruuntuminen harmitti Lappalaista. –Miten korvaatte ne 2,5 miljoonaa euroa, jotka jäävät tänä vuonna saamatta?
Kari Hagfors (kok.) tutkaili lukuja tarkemmin:
–Näyttää siltä, että yli budjetin ovat menneet ostopalvelut. Camilla Antas (kok.) kaipaili henkilöstöpoliittista suunnitelmaa sektoreittain.
–Siinä olisi huomioitava esimerkiksi tuleva eläköityminen. Myös vihreiden Janne Länsipuro kiinnitti huomiota budjetin ylittymiseen ostopalveluissa sekä myös materiaalihankinnoissa. Talouden puolivuotiskatsauksen mukaan ostopalvelut ovat lisääntyneet yli budjetoidun perusturvakeskuksessa, materiaalihankinnat puolestaan teknisessä keskuksessa.
–Investointeja toteutetaan hyvin vähän. Investointien toteuttamatta jättäminen ei ole oikea tapa säästää huonoinakaan aikoina.
–Miksi palvelujen tuottaminen maksaa Loviisassa enemmän kuin muissa paikoissa? Länsipuro kyseli.

Rantatontit puhuttivat jälleen

Jens Rinne (sd.) kiirehti kaupungin kiinteistöjen myyntilistan kasaamista. Perussuomalaisten Kimmo Nykänen puolestaan kyseli, ollaanko jo lähellä mahdollisuutta saada valtion harkinnanvaraista avustusta talousvaikeuksien vuoksi. Rantatonttien myymättä jättämistä hän kommentoi edellyttämällä parempaa asioiden valmistelua.
–Asiat on valmisteltava niin hyvin, että päätöksiä voidaan tehdä. Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva vastasi, että kaupungin 1,7 miljoonan ylijäämä putoaa miinukselle ensi vuonna, joten ylimääräisen valtionavun saamisen kriteerit eivät realisoidu. Armi Lindell (vasemmisto) katsoi, ettei rantatonttien myyminen alihintaan pelasta Loviisaa.
–Ei siitä ole etua, että tontit käytännössä lahjoitetaan. Länsipuron tietojen mukaan kaupungin vuokrarantatontteja koskevassa nykyisessä kaavassa suuri osa mökkikiinteistöistä on merkitty ympärivuotisen asumisen mahdollistavaksi.
–Ei ollut huono ajatus ettei tontteja myyty, vaikka aikoinaan myyntiä kannatinkin. Tonteille olisi tullut suuri arvonnousu yhdessä yössä.
Vesa Viljanen (kok.) vastasi Länsipuron puhuvan muunneltua totuutta rantatonttien kaavamerkinnöistä. Viljasen mukaan kaupunki ei voi saada vuokralaista suojaavan maanvuokralain takia tonteista markkinahintaa.
–Kaupunki voisi unohtaa bisneksen teon.
Valtuuston puheenjohtaja Mats Lobbas toppuutteli uudelleen käynnistynyttä kiistaa rantatonttien myynnistä.
–Tähän ei kannata tarkasti paneutua, koska täällä on niin paljon asiassa jäävejä valtuutettuja. Myyntiasia on uudelleen valmistelussa ja etenee aikanaan kaupunginhallitukseen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI