|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Varastotilan puute herättänyt huolta lasten turvallisuudesta
03.09.2010Kaikki neljä suomenkielistä koulua, noin 550 oppilasta, joutuvat jakamaan Myllyharjun koulun salin liikuntatunneillaan. Länsiharjun sali on pois käytöstä, mikä tuplaa Myllyharjun aiemman salia käyttäneen oppilasmäärän Länsiharjun ja Harjuntaustan oppilaiden liityttyä Myllyharjun salin käyttäjiksi yläkoulun ja lukion lisäksi. Sali tullaan jakamaan kahdella väliverholla kolmeen osaan, jolloin salissa voi olla yhtä aikaa noin 60 eri-ikäistä oppilasta liikkumassa. Myllyharjun koulun rehtori Kaisa Ryöppy luonnehtii tilannetta ruuhkaksi.

- Salivuorot on jaettu tosi tarkkaan, ja lukujärjestykset on tehty salivuorolistojen mukaan, Ryöppy kertoo.
Väliverhot eristävät tilat toisistaan, mutta eivät ääntä. Hän kertoo koululle jo aiemmin pyydetyn varastotilaa, mutta nyt tämän tarpeen tulleen akuutimmaksi. Koska varastotilaa ei ole, salin puolella säilytetään niin salibandyreunoja, isoa patjaa, puomia, nojapuita ja muita liikuntavälineitä kuin pianoa ja pianokaappiakin. Ylimääräiset esineet ja ahtaus ovat huolestuttaneet opettajat pohtimaan oppilaiden turvallisuutta. Esineissä on teräviä kulmia ja jarrutustilaa juostessa pitäisi jäädä.
- Nojapuut, patja, puomi ja penkit ovat olleet salissa aina. Salibandyreunat olivat aiemmin käytävässä, mutta käytävästä tuli ahdas ja ruma. Oppilailta on nyt pienen ja hankalasti valvottavan pihan vuoksi poistettu ulkovälituntipakko, ja käytävillä täytyy olla tilaa olla ja olemme saaneet nyt muutamia tuolejakin. Myllyharjun tiloja käyttävät nyt myös Harjuntausta ja Länsiharju, he käyvät täällä ruokailemassa, käsityötunneilla ja liikuntatunneilla, mikä lisää väkeä käytäville, Ryöppy perustelee.

Kumpaan päätyyn?

Koulu toivoisi kentän päädystä rajattavan pääsisäänkäynnistä katsoen vasemmalta puolelta viimeisen ikkunan kohdalta seinällä eristettävän varastotilan. Koulun omien liikuntavälineiden lisäksi sinne voitaisiin tehdä iltakäyttäjille omat komerot. Salissa säilytettävien isojen liikuntavälineiden lisäksi kaikki muut liikuntavälineet on nyt varastoitu alakertaan, josta ne tunnin aluksi haetaan. Yläkoulussa liikuntaa on aina tuplatunti kerrallaan, mutta alakoulussa tunti kerrallaan. Saliaikaa kuluu alusta jo siihen, että haetaan välineitä ja tunnin lopusta niiden palauttamiseen. Länsiharjun ja Harjuntaustan koulujenkin liikuntavälineille tulee olla tilaa.
- Koululle tämä olisi täydellinen ratkaisu, turvallinen, helppo ja edullinen. Salin pieneneminen ei haittaa iltakäyttäjien lajeista kuin tennistä ja siinäkin se vaikuttaa vain kovaa pelaaville, sillä kenttä ei pienene, ainoastaan kentän takatila kapenee. Juniorit pystyvät kuitenkin harjoittelemaan hyvin ja syötötkin onnistuvat. Koripallokenttä ei olisi täysimittainen, mutta ei täällä ole vuosiin pelattu koripallo-otteluita. Myös salibandyharjoitukset mahtuisivat saliin erittäin hyvin, Ryöppy toteaa.
Hän painottaa, että koulun kannalta sali ei pienenisi oleellisesti, mutta parantaisi turvallisuutta.
- Salin pienenemisen vaikutus koululiikuntaan on hyvin pientä. Tavarat vievät tilaa jo nyt, varastoseinä suojaisi teräviltä kulmista. Lisäksi jos liikuntavälineet saataisiin varastotilaan salin yhteyteen, ne olisivat helpommin liikuteltavissa ja käytössä. Esillä on ollut myös vaihtoehto tehdä varastotilaa salin toiseen päätyyn, näyttämön paikalle. Siirrettävä näyttämö olisi Ryöpyn mukaan koulun kannalta hankala ja liian pieni. Nyt näyttämöllä voi harjoitella ja siellä voi pitää esitysrekvisiittaa, vaikka sali on käytössä. Liikuteltava näyttämö ei voisi olla koko ajan avoinna kentän päällä. Näyttämön alla on lisäksi noin 300 istuinta, jotka tarvitsisivat uuden varastopaikan, jos näyttämöä purettaisiin.
Ryöppy muistuttaa Myllyharjun salin olevan myös uuden koulun valmistumiseen asti neljän koulun ainoa juhlatila jossa on näyttämö. Näyttämöä tarvitaan, sillä jokaisella koululla ilmaisutaito ja bänditoiminta esiintymisineen on tärkeässä roolissa.
Päätyjen poistumistiet ja samalla varauloskäynnit, ovat ahtaat ja tämänkin ongelman poistamiseksi tarvittaisiin lisää varastotilaa. Kummassakin käytävässä on varastokaappeja, toinen on Tennisseuran käytössä, mutta toisen päädyn kaappien omistajista ei koululla ole edes tietoa.
Ryöppy toivoo salivarastoasian selviävän mahdollisimman pian, jotta remontti saataisiin alulle. Syyslomaan asti koulun liikuntatunteja voi pitää ulkonakin.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI