|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kaupungin feikkikamera ja hämäyskyltit paljastuivat
21.05.2010Loviisan kaupungin uimarannalle asentama valvontakamera sekä Sahaniemen ja keskustan videovalvonnasta kertovat kyltit ovat paljastuneet hämäykseksi. Esimerkiksi Loviisan uimarannalla valopylväässä oleva koteloitu videokamera on kyllä uskottavan näköinen antenneineen, mutta se ei silti tallenna eikä välitä kuvaa mihinkään. Myös Sahaniemelle sekä Aleksanterinkadun ja Kuningattarenkadun väliselle kujalle asennetut videovalvontakyltit ovat hämäystä. Alueella ei todellisuudessa ole videovalvontaa.

Hämäys kävi ilmi eilen, kun Loviisan Sanomat kävi uimarannalla tekemässä juttua keskustelua herättäneestä kameravalvonnasta, jota paikalla olleet lapsiperheet pitivät hyvänä asiana. Monia kiinnosti mihin valvontakameran kuva välitetään, tallennetaanko sitä ja ketkä sitä katsovat. Pian kävi kuitenkin ilmi, ettei kamera ollutkaan oikea.

Ilkivallasta isot kustannukset

Loviisan viestintäpäällikkö Lilian Andergård-Stenstrandin mukaan hänellä ei ole tietoa valvontakameroista.
-En ole kuullut koko asiasta. Videokuvaa ei ole tarkoitus julkaista ainakaan kaupungin nettisivuilla, koska minä varmasti silloin tietäisin asiasta, Andergård-Stenstrand kertoi eilen. Nimettömänä pysyttelevä Loviisan kaupungin työntekijä kertoi, ettei uimarannan valvontakamera ole toimiva eikä Sahaniemessä eikä keskustassa ole tallentavaa videovalvontaa, vaikka kyltit niin väittävät.
-Harmi, jos tämä paljastuu. Sen jälkeen, kun uimarannalle asennettiin uskottavan näköinen kamerakotelo, loppui ilkivalta saman tien. Sitä ennen esimerkiksi avantouimareiden koppia ja valaisimia rikottiin jatkuvasti. Korjaus oli kallista, ja aina piti palkata sukeltaja siivoamaan lasinsiruja pohjasta, kertoi kaupungin työntekijä.

Avantouimareille kerrottiin hämäyksestä

-Avantouimareille, joista jotkut uivat ilkosillaan, kerrottiin luottamuksellisesti, ettei kamera ole oikea eikä kukaan katsele. He arvostivat, että paikat ovat sen jälkeen saaneet olla rauhassa ja ehjinä, kertoi työntekijä. Samoin kävi hänen mukaansa Sahaniemessä, johon asennettiin tallentavasta kameravalvonnasta kertovat kyltit tehostamaan leiriytymiskieltoa.
Kaupunki on asentanut kameravalvontakylttejä myös yökerho Alexian viereiselle kujalle, josta on tullut yökerhosta poistuvien asiakkaiden virtsaamispaikka.
Uimarannan kunnossapidosta vastaava työnjohtaja Irma Korppi kertoi, että ilkivalta uimarannalla kävi sietämättömäksi.
-Paikkoja ammuttiin jopa pienoiskiväärillä ja rikottiin rakenteita. Kameran tuominen hillitsi ilkivaltaa, Korppi sanoi. Hänen mukaansa kaupungilla on joitakin oikeitakin kameroita, jotka tallentavat kuvaa kaupungin tietokoneserverille. Tietyillä henkilöillä on oikeus katsella tallenteita.
-Oikeiden kameroiden määrää pyritään lisäämään, ja tätä toimimatonta kameraan on pidetty muutamissa eri paikoissa, Korppi sanoi.
Loviisan keskustan alueella monia aitoja valvontakameroita, jotka välittävät kuvaa joko verkkoon tai tallennuspalvelimelle. Komisario Olavi Merihaaran mukaan poliisilla on Loviisassa vain poliisiaseman kulunvalvontaan liittyviä valvontakameroita, mutta ei yleisiä alueita kuvaavia kameroita.
-Lähdemme siitä täälläkin, että on kaupungin asia järjestää tarvittaessa kameravalvontaa kaupungin yleisille alueilla. Porvoossa esimerkiksi on noin 20 kaupungin kameraa, jotka tallentavat kuvaa poliisiaseman suojissa oleviin järjestelmiin. Näkisin, että valvontakamerat ovat monissa paikoissa toimivia ratkaisuja, joilla estetään ennalta rikoksia, Merihaara totesi eilen.
Loviisan Sanomien torikamera välittää kuvaa lehden verkkosivuilla. Loviisan Sanomat ei tallenna online-kuvaa, mutta halutessaan verkkokameran kuvaa voi itse tallentaa kotikonstein.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI