|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ässien uusi valmentaja avasi voitolla ? HIFK:n käyrä ollut laskeva (14.11.2018 22:07)
Jokerit voitti ? Hjalliksen myynti-ilmoitus varasti illan shown (14.11.2018 21:56)
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisalta ja maakunnilta viime hetken ydinvoimavetoomukset
07.04.2010Loviisan kaupunki sekä kolme Etelä-Suomen maakuntaliittoa; Itä-Uudenmaan, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakuntaliitot lähettivät keskiviikkona medialle erilliset julkilausumat, joissa vedottiin valtiovaltaan uuden ydinvoimalan saamiseksi Loviisaan. Ministeriön esitystä ydinvoimalaluvista odotetaan lähiviikkoina.


Kaupunginjohtaja Olavi Kalevan mukaan Loviisan julkilausuma on lähetetty laajalla mediajakelulla, jota kautta viestin toivotaan menevän päättäjien tietoisuuteen.

-Loviisan kaupunki ilmaisee huolensa ydinvoiman lisärakentamisen ja Fortumin Loviisa 3-hankkeen osalta käydyn julkisen keskustelun sisällöttömyydestä. Loviisaan sijoittuvaa hanketta puoltavat monet vahvat argumentit, jotka eivät ole nousseet keskustelussa riittävästi esille, todetaan julkilausumassa.

-Kaupunginhallituksessa asiasta keskusteltiin, ja päätettiin vielä viime hetkellä ennen päätöksiä tuoda esille näitä argumentteja, joita ei julkisuudessa ole riittävästi ollut esillä, Kaleva sanoi.
Hänen mukaansa päätöksenteossa pitäisi ottaa huomioon se, että Loviisa on jo valmiiksi ydinvoimalaitospaikkakunta, jossa rakentamisen edellytykset ovat hyvät.

-Loviisalla on Suomen ensimmäisenä ydinvoiman tuotantopaikkakuntana oikeus odottaa valtiolta pitkäjänteistä ja vastuullista energia- ja työllisyyspolitiikkaa. Loviisa 3-hankkeen erottavat selvästi muista ydinvoimahankkeista merkittävät jo olemassa olevat sitoumukset ja vuorovaikutussuhteet, todetaan valötuuston puheenjohtajan Mats Lobbaksen (Rkp), hallituksen puheenjohtajan Arja Isotalon (Sdp) ja kaupunginjohtaja Olavi Kalevan sekä kehittämisjohtaja Risto Niemisen allekirjoittamassa julkilausumassa. Julkilausuma nähtiin tarpeelliseksi sen jälkeen, kun Fortumin johtaja Anne Brunila totesi Kauppalehden haastattelusssa, että ydinvoiman tuotanto saattaa Loviisassa loppua kokonaan, jos Fortum ei saa nyt lupaa Loviisa 3:lle.

Maakuntaliittojen julkilausuman olivat allekirjoittaneet maakuntajohtaja Jaakko Mikkola Itä-Uudenmaan liitosta, maakuntajohtaja Tapio Välinoro Kymenlaakson liitosta ja maakuntajohtaja Ossi Savolainen Uudenmaan liitosta.

-Hanke olisi huomattava piristysruiske Etelä-Suomen aluetaloudelle. Se toisi uusia työpaikkoja Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan alueelle sekä lisäksi myös Kymenlaaksoon, joka on pahasti kärsinyt metsäteollisuuden rakennemuutoksesta, maakuntaliitoista lausuttiin.

Liitot arvioivat, että Loviisan 3:n infrastruktuurin, kuten tieyhteyksien, rakennusten ja sataman rakentaminen on nopeasti käynnistettävissä. Loviisa 3 -investoinnin kokonaisvaikutus on noin 21.000 henkilötyövuotta ja arvioitu pysyvä työllistävä vaikutus Loviisan seudulla on noin 300-350 henkilöä.

"Loviisassa ydinvoiman haitat tulevat aina säilymään"

Ydinvoimalahankkeen osalta käytävää keskustelua tulisi Loviisan kaupungin mielestä ohjata vakavien kansallisen edun kysymysten kuten valtion mahdollisesti menettämien erittäin merkittävien tulojen, tuhannen suoraan ja välillisesti työllistyvän ihmisen työpaikkojen ja Loviisan tuotantotoiminnan edellytysten säilyminen.

-Loviisassa ydinvoimatuotannon haitat tulevat aina säilymään, mutta ilman nyt saatavaa myönteistä periaatepäätöstä kaupungin pääelinkeinon jatkuvuus ja valtion jo tekemien merkittävien investointien hyödyntäminen kyseenalaistuvat, Loviisasta todetaan.

-Periaatepäätökset tehdään hakijoina toimivien yhtiöiden perusteella, mutta sijoituspaikka vaikuttaa merkittävästi yhteiskunnan kokonaisetuun. Loviisa 3-hankkeessa on merkittävää muun muassa valmis infrastruktuuri, teknis-taloudellisesti paras sijainti, jo olemassa oleva runkoverkko, ratkaistu ydinjätteen loppusijoittaminen, valmis yksityiskohtainen suunnittelu sekä pitkä kokemus ja vankka osaaminen, julkilausumassa todetaan.

Loviisan kaupunki muistuttaa, että Loviisan työssäkäyntialueelta löytyy kaikki projektiin tarvittava osaaminen. Päätöksellä korvaavan tuotantolaitoksen rakentamisesta Loviisaan on merkittävä vaikutus koko laman ja rakennemuutoksen koettelemalle Etelä- ja Kaakkois-Suomen alueelle eikä rakennusprojektin käynnistämistä tule tarpeettomasti pitkittää.

-Valtio on koko Loviisan ydinvoimatuotannon historian ajan ollut sen ylivoimaisesti suurin hyödynsaaja. Fortumin omistajuus on tuottanut valtiolle pelkästään 2000-luvulla noin 7 miljardia euroa. Alueelle on 60-luvulla tehtyjen ydinvoimapäätösten seurauksena syntynyt infrastruktuurin ja osaamiskeskittymän lisäksi myös taloudellista riippuvuutta tuotannon tuomista tuloista. Valtion tuleekin periaatepäätöksiä tehdessään tuntea vastuunsa aiemmista päätöksistään ja Loviisan tuotannon jatkuvuudesta, Loviisan kaupunki vetoaa.

Loviisan kaupungin julkilausuma:

Maakuntaliittojen julkilausuma:

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI