|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen futistytöille lohdutuspiste ? MM-turnauksen pettymys valmentajien piikkiin (21.11.2018 00:24)
Kärpät jatkaa mestareiden liigassa puolivälieriin (20.11.2018 23:07)
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan satama pyörii tilapäisvoimin
19.03.2010Laivojen lastaus Loviisan satamassa pyörähti keskiviikkona käyntiin ahtausalan lakosta huolimatta tilapäisvoimin. Loviisan satamaoperaattorin Nordström Groupin toimitusjohtajan Jan Vikströmin mukaan laivoja pyritään lastaamaan tilapäisvoimin niin pitkään kuin lakko jatkuu.

Sataman portilla oli eilisaamuna muutama lakkovahti, mutta liikenne satamaan sujui välikohtauksitta. Paikalla pyörähti myös Loviisan poliisin partio varmistamassa työrauhan säilymisen. Sataman pohjoislaiturilla lastattiin kalkkikivijauhoa Alwis-nimisestä kuivarahtialuksesta laiturilla jonottaneisiin rekkoihin, jotka kuljettivat lastinsa Valkosta Haminaan. Alwis saapui Loviisaan Haminasta, jossa se oli seisonut ensin odottamassa Suomen satamalakon päättymistä. Eilen satamaan saapui kohualus Arctic Sea, joka oli runsaan viikon odotellut turhaan lastia Kotkassa. Alus saapui hakemaan sahatavaraa Valkosta. Sataman etelälaitureilla lastattiin lisäksi sementtiä suoraan laivasta siiloihin ja lisäksi viljaa viljasiilosta rekkoihin. Loviisan ja Valkon Ahtaajat ry:n puheenjohtaja Jan Skog kertoi, etteivät viljan ja sementin lastaukset kuulu lakon piiriin, sillä työt hoidetaan laivan oman miehistön voimin sekä vilja viljasiilon omalla henkilökunnalla.

  Mantsinen-kuski löytyi Haminasta

  Suurikokoista Mantsista eli telaketjuilla kulkevaa satamanosturia ohjastanut kuljettaja kauhoi yksin valkoista kalkkikivijauhoa ruumasta satamalaiturilla jonottaneisiin rekkoihin. Raskaan Mantsisen käyttö näytti sujuvan kohtalaisen hyvin mieheltä, joka kertoi ajaneensa satamalaitteita vuodesta 1995 lähtien. Viimeksi Hallan satamassa.
-Kukaan ei ole koskaan korttia kysynyt sen jälkeen kun sen sain vuonna 1995, mutta nyt kaivoin sen esille, kun arvasin, että kysytään, kertoi nimettömänä pysytellyt nosturinkuljettaja. Hän kertoi olleensa aikanaan itsekin noin 10 vuotta sitten AKT:n jäsen, mutta eronneensa 10 kuukauden jäsenyyden jälkeen. -Eihän tässä hommassa ystäviä hanki, mies totesi.

  ”Satamalla vain kärsijän osa”

  Loviisan satamajohtaja Aki Marjasvaara kertoi olevansa huolissaan lakon vaikutuksista sataman tulevaisuuteen. Hänen mukaansa vaarana on asiakkaiden menettäminen pysyvästi.
-Satamahan ei ole lakossa eikä osapuoli työtaistelussa. Olemme pelkästään kärsijän osassa. Esimerkiksi se liikenne, joka on jo siirtynyt Ruotsin satamiin on meiltä pois lakon ajan ja on pelättävissä, ettei menetetty liikenne palaa enää takaisin Loviisaan, Marjasvaara pohti.
-Lakon takia Loviisan satama ajautuu yhä selvemmin kansainväliseen kilpailuun lasteista, kun asiakkaat etsivät nyt vaihtoehtoisia reittejä, Marjasvaara sanoi. Satamassa seisoi torstaina noin viisi lastillista tavaraa. Sataman menetykset ovat tähän mennessä jo kymmeniä tuhansia euroja. Satamaoperaattori arvioi tappioidensa kasvavan sadoilla tuhansilla euroilla.
-Alkuvuonna Euroopan vienti alkoi jo vetämään, mutta nyt näyttää siltä, että tämän vuoden runsaan miljoonan tonnin tavoitteeseen ei päästä. Arvelen, että jäämme viime vuoden noin miljoonan tonnin tuloksesta noin 150.000 tonnilla, Marjasvaara arvioi.
Ahtaajien työkiistan neuvotteluista ei ollut annettu sovintoesitystä siihen mennessä, kun Loviisan Sanomat meni painoon.

 ”Tuskin parantaa välejä”

Valkon satamassa torstain lakkopäivä oli rauhallinen. Lakkovahtien mukaan ahtaajien töitä tekevät lähinnä esimiehet sekä ulkopuoliset työntekijät.
- Rauhallista täällä on ollut, autoja ei ole rikottu, kuten Kotkassa, kommentoivat lakkovahtivuorossa olevat Esa Wikström ja Kenneth Johansson.
Valkon satamassa lakossa on reilut 50 ahtaajaa. Korvaava työvoima ei pysty tekemään töitä samaan tahtiin.
- Viivästyksiä tulee laivojen aikatauluihin reilusti, sanoo Loviisan ja Valkon ahtaajien puheenjohtaja ja työsuojeluvaltuutettu Jan Skog.
- Korvaavan työvoiman käyttö tuskin parantaa työnantajan ja liittoon kuuluvien ahtaajien välejä, Meillä on kuitenkin korkea ammattiylpeys. Ahtaajan työhön tarvitaan vuosien kokemus, Skog jatkaa.
- Kuka haluaisi luopua vakituisesta työpaikastaan ja antaa sen jollekin halvemmalle satunnaisesti töihin tulevalle, joka on käynyt muutaman päivän kurssin, sanoo Johansson.

Ulla Ora

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI