|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kokoomuksen, Keskustan ja yrittäjäyhdistysten lähetystö lobbasi Loviisa 3:a
05.03.2010Loviisa tarvitsee päätöksen uudesta ydinvoimalayksiköstä nyt, viestittivät Loviisan Seudun Kokoomuksen ja Loviisan Keskustan sekä lähiseudun yrittäjäyhdistysten edustajista koottu lähetystö eilen tavatessaan ydinvoimalaratkaisun keskeisiä vaikuttajia Helsingissä. Yli kymmenpäinen ydinvoimalähetystö tapasi päähallituspuolueiden ryhmäpuheenjohtajien ja yhdeksän kansanedustajan lisäksi pääministeri Matti Vanhasen sekä joukon ydinvoimalalupia valmistelevia johtavia virkamiehiä. Loviisan kaupungin ydinvoimalobbausesitettä jaettiin yhteensä 70 vaikuttajalle.

-Valtion toivotaan aiempien päätöstensä velvoittamana kantavan vastuunsa Loviisasta ja sinne sijoitetusta ydinvoimatuotannosta päätettäessä ydinvoiman lisärakentamisesta. Varmuus toiminnan jatkumisesta on ensiarvoisen tärkeää paitsi kaupungin niin myös koko eteläisen rannikkoalueen yritystoiminnan kehittämisen kannalta, todettiin lähetystön julkilausumassa.

Karvalakkilähetystö aloitti koko päivät pituisen lobbausurakkansa aamulla tapaamalla kolmea periaatepäätöstä valmistelevat valtiosihteeri Riina Nevamäen ja ylitarkastaja Jaana Avolahden työ- ja elinkeinoministeriössä.
-TEM:n käynnin yhteydessä kävi ilmi, että kaikki kolme hakijaa ja kaikki sijoituspaikat täyttävät ydinenergialain vaatimukset, jonka jälkeen päätöksen tehdään puhtaasti poliittisin perustein, kertoi Erkki Teräväinen Loviisan keskustapuolueesta. TEM:n jälkeen ryhmä vieraili valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Jyri Häkämiehen (kok) esikunnassa tapaamassa omistajaohjauksesta vastaavaa erityisavustajaa Annukka Mickelsonia.

TEM:n esitys hallitukselle jo 16.3.?

-Omistajaohjauksen yksikössä tuotiin esille, että valtion tulee huolehtia omistamansa yhtiön menestymisen edellytyksistä ja huolehtia siitä, että ydinvoiman tuotannon jatkuvuus Loviisassa voidaan turvata. Vaikutti siltä, että siellä oltiin Loviisa 3:n kannalla, kertoi Kari Hagfors.
-Eri kohteissa tunnuttiin ymmärtävän hyvin, että Loviisa 3 tarvitaan korvaamaan Loviisa 1:n ja Loviisa 2:n poistuminen. Korostimme, että päätös Loviisa kolmosesta pitää tehdä nyt, Hagfors sanoi.
-Jos tänne ei nyt saada lupaa ydinvoimalan rakentamiseen, voi olla että uutta tilaisuutta ei enää tule, jolloin se on meille kaksinkertainen menetys, Hagfors laski. Ryhmä sai tiedon myös periaatepäätöksen aikataulusta, josta eduskuntaryhmät päättävät lopullisesti tänään.
-Kävi ilmi, että jonkinlainen esitys ratkaisuksi valmistuu hallitukselle esitettäväksi 16.3, ja pääsiäisen jälkeen huhtikuussa asia menee eduskuntaan, joka tekee lopullisen päätöksen kesäkuussa, kertoi Hagfors.

Ministeriöiden virkamiesten jälkeen lähetystö tapasi Keskustapuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin sekä kansanedustajat Antti Kaikkosen, Hannu Hoskosen ja Markku Pakkasen Anjalankoskelta. Eduskunnassa keskustan tiloissa järjestettyyn tapamiiseen osallistui myös pääministeri Matti Vanhanen, joka varasi tiukasta aikataulustaan 15 minuuttia loviisalaisryhmälle.

”Ei paikkakuntien, vaan yhtiöiden välinen kisa”

-Matti Vanhanen kertoi, että ratkaisu luvista tehdään yhtiöiden välillä eikä paikkakuntien välillä. Pääministeri kertoi itse myös ymmärtävänsä hyvin Loviisan edut valmiina ydinvoimalapaikkakuntana, Teräväinen kertoi.
Kaikkonen ja Pakkanen liputtivat Teräväisen mukaan Loviisa 3:n puolesta, mutta TVO:n tukijana pidetty satakuntalainen Timo Kalli vältteli ottamasta kantaa eri vaihtoehtoihin.
-Kalli muistutti myös, että Suomen tulee antaa EU:n komissiolle esitys miten Suomi saavuttaa uusiutuvan energian osalta 38 prosentin tavoitteen, Teräväinen sanoi.

Keskustaryhmän tapaamisen jälkeen loviisalaisryhmä vieraili kokoomuksen eduskuntaryhmän puheilla ja tapasi eduskuntaryhmän puheenjohtajan Pekka Ravin. Hänen mukaansa kokoomus ajaa kaikkien kolmen ydinvoimalahakemuksen hyväksymistä.
-Ravi painotti täyden sähköomavaraisuuden tärkeyttä, ja oli sitä mieltä, yritykset löytävät kyllä keskenään oikean tavan jaksottaa rakentamisaikataulut markkinoiden kannalta järkevällä tavalla, Hagfors sanoi.

”Oikeaa ajoitusta kehuttiin”

Sekä Hagfors että Teräväinen olivat yhtä mieltä vierailun tarpeellisuudesta sekä oikeasta ajoituksesta.
-Meille sanottiin, että olemme juuri oikeaan aikaan liikkeellä, ja kehuttiin ryhmän laajaa edustavuutta, jossa mukana kaksi puoluetta yhdessä lähiseudun yrittäjien edustajien kanssa, Teräväinen sanoi.
-Monet kysyivät myös loviisalaisten kantaa ydinvoimaan. Kerroimme, että vanhan Loviisan valtuusto on antanut selkeästi myönteisen lausunnon Loviisa 3:sta ja jos uuden Loviisan valtuusto joutuisi äänestämään asiasta, niin senkin kanta olisi myönteinen. Myös alueen väestön kanta on selkeästi myönteinen, sanoi Kari Hagfors.

-Vastustajien joukko on pieni, mutta näkyvä ja äänekäs, Hagfors totesi.
Torstain lobbausturnaukseen osallistuivat Loviisan seudun kokoomuksesta Kari Hagfors, Ismo Kokko ja Juha Karvonen sekä Loviisan keskustasta Asko Vilamaa ja Erkki Teräväinen. Loviisan seudun yrittäjiä edusti Janne Lepola, Lapinjärven yrittäjiä Ritva Lill-Smeds, Myrskylän yrittäjiä Lasse Virén, Uudenmaan yrittäjiä Markku Simonlinna Askolasta, Kotkan yrittäjiä Raimo Pippola ja Pyhtään yrittäjiä Martti Lindroos.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI