|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen työtaistelun seuraus: saksalainen satama jo aivan täynnä autoja (18.10.2018 08:37)
Taloustieteen professori ihmettelee: ?Valtiovalta tukee ay-liikettä runsaasti ? on jo aika purkaa? (18.10.2018 08:15)
Juha Sipilä nostaa esiin kolmikantariitelyn ? ?Lakoilla vastustetaan politiikkaa, joka on tuonut Suomeen uusia työpaikkoja? (18.10.2018 07:42)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Yrittäjät antoivat kovaa kritiikkiä Loviisan kaupungille
05.02.2010Paikalliset yrittäjät antoivat huutia Loviisan kaupungin päättäjille elinkeinostrategiaseminaarissa, jossa aiheena oli seudullinen yhteistyö elinkeinojen kehittämisessä.

Lapinjärven yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Ritva Lill-Smeds patisti kuntia hankkimaan palveluja läheltä.
–Kuntien on pilkottava tarjoukset, niin että pienilläkin yrityksillä on mahdollisuus osallistua kuntien tarjouskilpailuihin.
Loviisan seudun yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Janne Lepola oli vielä kriittisempi. Hänen mukaansa löytyy tapauksia, joissa kaupunki on rikkonut hankintalakia. Hän ihmetteli, onko kaupungin ja yrittäjien yhteistyötä oikeasti olemassa. Hän epäili lisäksi, että paikkakuntalaisia yrityksiä pelataan tarkoituksellisesti ulos päätettäessä hankinnoista.
–Vanhan Loviisan toimintatavat ovat siirtyneet uuteen Loviisaan. Yhteydenottoja yrityksiltä on tullut.
Hän myös heitti ilmaan epäilyksen kaupungissa toimivasta hyvä veli –verkostosta, jossa asioista päätetään rotary-, lions- ja rebekkapiireissä.
–Ollaan kaikki kavereita.
Lepola vaati yrittäjien puhetorvena Loviisan päättäjiltä selkärankaa ja perusperiaatteiden noudattamista hallinnossaan: avoimuutta, objektiivisuutta, tasapuolisuutta ja syrjimättömyyttä. Hän kääntyi myös Marilynin salissa istuvien luottamushenkilöiden puoleen. –Luottamusmiesten pitää valvoa touhua.
Hän myös aprikoi, että yrittäjät pyrkivät olemaan ”hirveän korrekteja, ei haluta olla hankalia”. Pitäisikö lähestymistapaa nyt tiukentaa, hän kysyi.
Lepola myös neuvoi Loviisaa ottamaan mallia Lapinjärvestä, jossa pienetkin hankinnat kilpailutetaan ja valinta osuu usein seudun omaan yrittäjään.
–Lapinjärvi osaa, Loviisa ei vielä osaa.
Lepola kertoi kokemuksistaan oman yrityksensä, lääkärikeskus Ergon vinkkelistä. Hän ihmetteli myös sitä, miksi kaupungin keskuskeittiöasiaa selvittelemään on tilattu oululainen konsultti.

Imagoristiriidat ja –vaarat pitää tunnistaa

Kaksi helsinkiläiskonsulttia tyrkki seminaariin osallistuneita yrittäjiä, luottamushenkilöitä ja virkamiehiä uutta luovaan ajatteluun Loviisan kilpailukyvyn parantamiseksi. Ulkopuolisen kriittinen näkökulma toi esiin myös uuden Loviisan strategian heikkoudet ja ristiriidan keinojen ja tavoitteiden välillä.
Tohtori Kaisa Lähteenmäki-Smith ja Sara Lamminmäki julkishallinnon konsultointiin erikoistuneesta NetEffect Oy:stä olivat lukeneet kaupungin strategiapaperin tarkkaan. Petrattavaa löytyi:
Paperista pitäisi tunnistaa Loviisa, vaikka kaupungin nimeä ei mainittaisi. Strategiapaperin pitää myös olla uskottava ja sellainen, johon voidaan käytännön toimissa nojata. Nykyisellään seuraavaksi kaupunginvaltuuston käsittelyyn siirtyvä strategiapaperi on kuin monikärkiohjus: kärkihankkeita ”dynaamisessa merikaupunki Loviisassa” on pilvin pimein. Kolme kunnon kärkihanketta, joiden toteutumista jatkuvasti seurataan, riittäisi hyvin, konsultit neuvoivat.
Hiljaisen, rauhallisen ja turvallisen meri-idyllin asukkaiksi kaupunki tuntuu tavoittelevan perinteisiä ydinperheitä, ”Ismo-insinööriä, Tiina-terveydenhoitajaa ja kahta lasta”. Mutta todellinen kohderyhmä onkin eläkeläisjoukkoa.
Lamminmäki neuvoikin katsomaan tilastoja:
–Perinteinen ydinperhe alkaa olla pääkaupunkiseudulla poikkeus. Liikkujia ovat suuret ikäluokat ja toiveikkaina avioon menneet 29-35 –vuotiaat.
Loviisaa vaivaavat myös imagoristiriidat ja –vaarat: turvallinen lintukoto ei aivan istu ydinvoimalamyllyyn, eikä merellinen idylli levälauttojen uhkaan. Varoituksen sana tuli yhteen kivijalkaan nojautumisesta.
Illan lopuksi osallistujat pääsivät äänestämään erilaisista nykyhetkeä ja tulevaisuutta koskevista väittämävaihtoehdoista. Tulosten mukaan Loviisassa toteutuu parhaiten yhteisen kasvun visio ja asukkaita pystytään houkuttelemaan parhaiten myönteisellä brändillä ja imagolla. Yrityksiä paikkakunnalle saadaan parhaiten yritysmyönteisen ilmapiirin avulla.
Brändiä pitäisi kehittää tulevaisuudessa korostamalla kaupungin inhimillistä kokoa. ”Ihmisen kokoinen Loviisa” koettiin myös merkittävimmäksi imagovaltiksi.
Kriittisenä menestystekijänä pidettiin ennen muuta positiivista erottautumista kilpailevista paikkakunnista omien erityisvahvuuksien esilletuonnin avulla.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI