|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
?Herra ministeri, te olette 114?vuotias, kun suomalaiset veronmaksajat vapautuvat tästä vastuusta? (13.11.2018 18:02)
Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen ? Ruotsissa saa 200e/kk enemmän (13.11.2018 16:41)
Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy ? maksajina Suomen työssäkäyvät (13.11.2018 15:32)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Pro Saaristo tarjoaa kaupungille apua Loviisa 3:n lobbaamisessa
29.01.2010Fennovoiman ydinvoimalahanketta Ruotsinpyhtään saaristossa vastustanut Pro Saaristo –komitea tarjoutuu Loviisan kaupungin avuksi Fortumin Loviisa 3 -ydinvoimalan saamiseksi Loviisaan. Pro Saariston aktiivit ovat lähettäneet kaupungin johdolle kirjeen, jossa neuvotaan yksityiskohtaisesti ketä ja miten Loviisan kaupungin tulisi lobata ydinvoimalan saamiseksi Loviisaan.

Pro Saaristo-komitean tarjoama Loviisa 3 -lobbaussuunnitelma vaikuttaa suorastaan ammattimaiselta. Sen takana on liikkeen tiedottaja Paavo Laurikainen sekä liikkeen strategi Kurt Rönnqvist. Pro Saaristo on ollut selvästi aktiivisempi Fennovoiman torjumisessa kuin Loviisan kaupunki Fortumin Loviisa 3:n houkuttelemisessa. Sekä Laurikainen että Rönnqvist arvelevat lehtitietojen perusteella, että kaupungin ydinvoimalobbauksesta tiedetään julkisuudessa liian vähän.
Pro Saariston edustajat ovat olleet yhteydessä kaupunginjohtaja Olavi Kalevaan jo ennen joulua ja lähettäneensä lobbaussuunnitelman sähköpostina aatonaattona.

Pro Saaristolla kosolti asiantuntemusta

Laurikainen neuvoo kaupungille, että olisi hyvä, että koko lobbausprojekti toimenpiteineen ja aikatauluineen sekä vastuuhenkilöineen käynnistettäisiin kaupunginhallituksessa ja valtuustoa informoitaisiin tulevista askelmerkeistä ministereihin ja kansanedustajiin päin. Laurikainen neuvoo hyödyntämään myös eri puolueiden hyviä yhteyksiä omiin ministereihinsä ja kansanedustajiin.
-Ministeritapaamisiin riittää troikka ja joskus kvartetti eli kaupunginjohtaja, valtuuston puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtaja, asiantuntija ja asianosaisen ministerin oman puolueen paikallinen edustaja, Laurikainen toteaa.
Pro Saaristo listaa myös keskeiset päättäjät pääministeri Matti Vanhasesta vihreitten Anni Sinnemäkeen sekä neuvoo puhelin ja sähköpostiosoitteita myöten keiden avustajien ja taustavaikuttajien kautta kutakin poliitikkoa kannattaa lähestyä.
-Lisäksi on muistettava, että ainakin hallituspuolueilla on omat ”energiavastaavat”, joista annamme tiedot tarvittaessa, Laurikainen toteaa kirjeessään.

Loviisan oma info Pikkuparlamentissa

-Kansanedustajille tulee järjestää Loviisan kaupungin info eduskunnan Pikkuparlamenttiin ministeritapaamisten jälkeen, mutta ennen kuin hallitus käsittelee hankevastaavien PAP-hakemuksia. Tähän on nyt tehtyjen valitusten takia aikaa, sillä valitukset siirtävät hakemusten käsittelyä muutamalla kuukaudella, toteaa Rönnqvist. Samaan tilaisuuteen Pro Saariston mielestä sopisivat ydinkaukolämpöasian takia hyvin myös Helsingin vaalipiirin edustajat.
-Loviisan porukan kaikki puolueet kattava koostumus kertonee päättäjille kaupungin tahtotilasta, Laurikainen kertoo. Laurikainen on jopa laatinut Loviisalle valmiin aiherungon lobbaustilaisuuden korkeatasoiseksi Power Point -esitykseksi, jonka kesto olisi maksimissaan 15-20 minuuttia.

Pro Saaristo lobbaa kahta ”kaukoa”

Pro Saaristo-liikkeen strategi Kurt Rönnqvist korostaa, että Pro Saariston rooliin ei kuulunut ottaa kantaa Fortumin hakemukseen, sillä jotkut liikkeen jäsenistä kannattavat ja jotkut vastustavat ydinvoimaa ylipäänsä. Pro Saariston tehtävänä oli torjua Fennovoiman tulo Ruotsinpyhtäälle. Nyt, kun Fennovoiman uhka on väistynyt, haluaa Pro Saaristo Rönnqvistin mukaan vaikuttaa siihen, että Fortumin Loviisa 3-hankkeen ”haittavaikutukset saaristossa jäisivät mahdollisimman pieniksi, mutta sen kiistattomat edut voitaisiin hyödyntää täysimääräisinä niin Loviisassa, Helsingissä kuin myös valtakunnallisesti”.
-Meille riittää, että Fortumin mahdollisesti saadessa luvan, kaksi ”kaukoa” toteutuu, nimittäin ydinkaukolämpö ja lämpimien jäähdytysvesien kaukopurku ulommas merelle, kertoi Kurt Rönnqvist.
-Koimme oman projektimme alkuvaiheessa Loviisan kannalta tärkeäksi saada korvaava laitos nykyisten tilalle. Oma näkemykseni on ollut koko ajan se, että hyödynnetään Fortumin jäljellä olevat 20 vuotta kaupungin elinkeinoelämän monipuolistamiseksi, ja mikäli korvaava ydinvoimala tulee, olkoon se sitten bonus, eikä kaupungin pelastava oljenkorsi, Rönnqvist esitti.
-Paikkakuntalaisena en halua sekaantua kunnallispolitiikkaan, mutta huolestuneena kiinteistöveron maksajana seuraan tilannetta sivusta, kuinka kaupungille otollinen tilaisuus saattaa jäädä täysimääräisesti käyttämättä, Rönnqvist kertoi.

Loviisan ydinvoimalalobbarit Mauri Pekkarisen puheille 18.3.

Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva pitää Pro Saariston ehdotuksia Loviisa 3:n lobbaamiseksi ”asiantuntevina ja hyvinä”.
-Erittäin asiallinen ehdotus. Sähköpostissa esitetyt toimenpiteet ja kontaktit ovat hyviä, ja monet niistä ovat meidänkin suunnitelmissa. On hyvä, että ryhmä on aktiivinen tässä asiassa, Kaleva kommentoi eilen.
Kalevan mukaan kaupunki sai juuri työ- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkariselta (kesk) vastauksen Loviisan lähetystön tapaamispyyntöön. Tapaaminen järjestyy maaliskuun 18. päivänä ministeriössä. Pekkarinen on varannut tapaamiseen 30 minuutin ajan. Loviisan delegaatioon osallistuvat hallituksen puheenjohtaja Arja Isotalo, elinkeino- ja kehittämisjaoston puheenjohtaja Tom Liljestrand, kehittämisjohtaja Risto Nieminen ja satamajohtaja Aki Marjasvaara. Valtuuston puheenjohtajan Mats Lobbaksen osallistuminen on vielä avoinna. Kaupunginjohtaja Olavi Kaleva kertoi, ettei hän osallistu ministeritapaamiseen, koska se osuu hänen lomamatkansa ajankohtaan.
Kalevan mukaan lobbauksen tueksi laadittavan esitteen valmistelu on loppusuoralla, ja se valmistuu helmikuun aikana. Kansanedustajat ovat tammikuun ajan lomalla ja heidän tapaamisia pyritään Kalevan mukaan järjestämään helmikuun puolivälin tietämillä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI