|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ässien uusi valmentaja avasi voitolla ? HIFK:n käyrä ollut laskeva (14.11.2018 22:07)
Jokerit voitti ? Hjalliksen myynti-ilmoitus varasti illan shown (14.11.2018 21:56)
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Uusi partiovene ehtii Loviisan vesille puolessa tunnissa
12.12.2009Loviisan edustalla toimiva Orrengrundin merivartioasema suljetaan kokonaan vuoden vaihteessa, jolloin lähimmät partioveneet saapuvat jatkossa Loviisaan Kotkan Pookinmäen rannasta sekä Porvoon Glosholmasta. Perjantaina Kotkan merivartioasema sai käyttöönsä uuden huippunopean ja uudenaikaisen partioveneen, joka merivartioalueen päällikön Mikko Hirven mukaan tehostaa merivartioston toimintavalmiuksia myös Loviisan seudulla.


-Hälytystehtävissä ja kelistä sekä onnettomuuspaikasta riippuen uudella partioveneellä Loviisan vesille ehtii noin puolessa tunnissa, arvioi Mikko Hirvi. Mikko Hirven mukaan merivartioston uusi partiovene on ominaisuuksiltaan ylivertainen. Suurimmat erot vanhoihin partioveneisiin ovat nopeudessa sekä merikelpoisuudessa. Uuden partioveneen nopeus on yli 40 solmua. Hyvällä kelillä PV163 ehtii Loviisan vesille puolessa tunnissa.

”Partiointia Loviisan vesillä lisätään”

-Tekniikka on kehittynyt ja valmiuden ovat parantuneet niin, ettei meripelastuksen palvelutaso Loviisan seudulla juurikaan heikkene, vaikka Orrengrund suljetaankin. Etsinnöissä rajavartiolaitoksen helikopteri on erittäin tehokas ja saapuu paikalle yleensä nopeasti. Samoin meidän uudella kalustolla etsintä ja pelastus tehostuu aikaisempaan nähden, kertoi Mikko Hirvi. Hänen mukaansa kiinteän asemapäivystyksen sijaan partiointia tullaan avovesiaikana lisäämään myös Loviisan seudun vesillä.

Uutta venettä tullaan käyttämään meripelastuksessa, sairaankuljetuksessa ja rajavartiointitehtävissä itäisellä Suomenlahdella Haminan ja Porvoon välisellä merialueella. Hirvi korostaa, että meripelastustehtäviin osallistuu merivartioston lisäksi muita viranomaisia ja vapaaehtoisia pelastusryhmiä.

Ohjaamossa huipputeknologiaa

PV 163 -veneen ohjaamon suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota valvonta- ja avustustehtävien kuljetusvaatimuksiin. Uuteen partioveneeseen mahtuu kaksi paareilla kuljetettavaa potilasta. Alus on varusteltu toimimaan erityisesti pimeässä, jolloin siinä voidaan käyttää pimeänäkölaitteita tai erittäin tehokkaita valonheittimiä.

Aluksen ohjaamossa on myös viimeisintä merenkulkutekniikkaa sekä suuria tietokoneen näyttöjä, joista voidaan katsella joko videokuvaa aluksen ympäriltä tai laajempaa tilanne kuvaa merialueelta. Merivartiostolla on Itäisellä Suomenlahdella useita tehokkaita miehittämättömiä videokameroita, joiden välittämää kuvaa voidaan johtokeskuksen lisäksi katsoa myös paikalle saapuvassa aluksessa. Vastaavasti partioveneestä voidaan myös välittää kuvamateriaalia mantereelle esimerkiksi onnettomuuspaikalta.

Perjantaina Loviisan Sanomat kävi koeajolla uudella partioveneellä. Vanhempi merivartija Antti Elomaa istui näyttötaulujen ja elektroniikan ympäröimään istuimeensa, joka tunnistaa käyttäjän painon ja säätää jousituksen automaattisesti sopivaksi.

Ruorin sijaan ohjainsauvat

Partioveneessä ei ole lainkaan ruoria, vaan venettä ohjataan kahdella tietokonepelien joystick-ohjaimia muistuttavilla Vektor Stick -ohjaussauvoilla. Kaksi Scanian 650 hevosvoiman merimoottoria antavan voiman kahdelle RollsRoycen vesipropulsio-vetolaitteille. Niitä ohjailemalla suuren veneen saa kääntymään paikallaan tai kulkemaan vaikka sivusuunnassa. Potkurittomalla veneellä pystyy operoimaan matalissakin vesissä.

Iso vene kiihtyy nopeasti ja kulkee runsaan puolen metrin aallokossa tasaisesti kuin juna. Ohjaamon melutaso on alhainen ja normaali puheääni kuuluu helposti yli moottoreiden melun. Iskuvaimennetun istuimen jousien suhina täyttää ohjaamon. Näyttötauluilta näkyy videokuvaa aluksen perästä sekä kahden karttaplotterin sekä tutkan tilannekuvat. Tiukassa käännöksessä vene tottelee hyvin ohjausta. Veneessä on kaksi paaripaikkaa potilaskuljetuksia varten.

Ohjaamossa on paikat kolmelle miehistön jäsenelle sekä lisäksi ”toimistopaikka”, jossa on muun muassa laajakaistayhteys. Myöhemmin alukseen on tulossa vielä tarkkuusalkometri, jonka ansiosta merivartiosto voi jatkossa saada tarkat promillelukemat merellä ilman, että puhallutettavaa tarvitsee kuljettaa erikseen mantereelle tarkistettavaksi.

Merivartioalueen päällikkö Mikko Hirvi on silminnähden tyytyväinen uuteen veneeseen. Se on hänen mukaansa suunniteltu yhteistyössä käyttäjien kanssa. Myös työergonomia paranee selvästi, kun melu ja aallokossa rynkytys vähenevät.

Merivartiosto on tilannut Teijossa toimivalta Marine Alutech Oy Ab:lta kaikkiaan 16 vastaavanlaista uudentyyppistä partiovenettä, jotka toimitetaan vuosina 2009–2011. Kaupan arvo on yli 12 miljoonaa euroa. Vastaavanlainen alus on tulossa myös Haapasaaren merivartioasemalle ensi vuoden lopulla.

Loviisan Sanomat kävi koeajamassa uuden partioaluksen perjantaina. Lue aiheesta enemmän tiistain Loviisan Sanomista.


Merivartioston uuden aluksen huippunopeus on yli 40 solmua.


Ohjaamossa on neljä suurta tietokonenäyttöä, joista voi seurata videokuvaa ja tilannekuvaa Itäisellä Suomenlahdella. Alusta ohjataan kahdella ohjaussauvalla.


Merivartioalueen päällikön Mikko Hirven mukaan meripelastusvalmius ei merkittävästi heikkene, vaikka Orrengrundin merivartioasema suljetaan vuoden vaihteesa.
-Uusi nopea partiovene tulee tässä mielessä tarpeeseen, Hirvi sanoi.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI