|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Loviisan uhkana yhteisen poliittisen tahdon puute”
04.12.2009Vanhan Loviisan elinkeinotoimikunta ja Loviisan seudun yrittäjät esittelivät eilen yhteisen elinkeinostrategiansa, jonka tekijät toivoivat antavan pohjan myös uuden Loviisan elinkeinotyölle. Yrittäjien puheenjohtaja Janne Lepola piti elinkeinotoimikunnan ja yrittäjien yhteistyötä onnistuneena sekä toivoi yhteistyön jatkuvan myös uudessa Loviisassa.

Elinkeinotoimikunnassa on puolueiden edustajien lisäksi ollut kaksi edustajaa myös Loviisan yrityksistä, mitä Lepola piti hyvänä. Uudessa Loviisassa elinkeinotoimikunnan tilalla on kaupunginhallituksen elinkeinojaosto, joka koostuu poliitikoista ja virkamiehistä.
-Toivomme, että yhteys ja mahdollisuus tavata poliittisia päättäjiä säännöllisesti kasvotusten säilyy uudessakin Loviisassa, toivoi Lepola.

Valtuustosopimusta kaivattiin

Elinkeinostrategiaa esitellyt vt. elinkeinopäällikkö Antti Vaittinen kertoi Loviisan vahvuutena olevan sijainnin, kaksikielisyyden, turvallisuuden sekä meren ja luonnon läheisyyden. Heikkouksina on huono edunvalvonta ja markkinointi, ammatillisten koulutuspaikkojen puutteen, strategisen ajattelun ja kokonaisvaltaisen kehittämisen ja riskinottokyvyn puuttumisen. Myös uskonpuute ja yritysmyönteisyyden puute koetaan heikkoudeksi. Ensimmäiseksi menestyksen uhkatekijäksi Vaittinen nosti yhteisen poliittisen tahdon puuttumisen. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana toimivan Kari Hagforsin mukaan kokoomus olisi halukas osallistumaan valtuustoryhmien yhteisen valtuustosopimukseen, jossa puolueet sitoutuisivat yhteisiin tavoitteisiin valtuustokauden ajaksi. Myös yleisön joukossa ollut vanhan Loviisan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Åke Laitinen demareista arveli, että Loviisassa saadaan tulevaisuudessa aikaiseksi valtuustosopimus.

Ote Loviisan elinkeinostrategiasta:

Loviisasta elinvoimainen ja puoleensavetävä merenrantakaupunki.

Itä-Uudenmaan helmi ja kasvukeskus

Missio (Kertoo miksi Loviisa on olemassa)
Loviisan kaupungin tehtävänä on edistää asukkaidensa palveluhyvinvointia sekä kestävää kehitystä kuten myös toimia eri elinkeinotahoja palvelevana ja edistävänä yhteisönä.

Visio (Millaisia haluamme olla strategiajakson päättyessä)
Maantieteellistä asemaansa ja kaksikielisyyttään tehokkaasti hyödyntäen Loviisa kehittyy Itä-Uudenmaan merkittäväksi kasvu- ja elinkeinoelämän keskukseksi.

Arvot (Mitä pidämme toiminnassa tärkeänä ja kuinka Loviisassa toimitaan)
Tasapuolisuus ja rehellisyys, Palvelualttius, Yrittäjäystävällisyys ja kehittämismyönteisyys, Markkinointihenkisyys.

Yrittäjät toiveikkaina uuteen Loviisaan


Loviisan seudun yrittäjien suhdanneodotukset ensi vuodesta ja uudesta Loviisan kaupungista ovat yllättävänkin myönteiset. Noin 40 prosenttia Loviisan seudun yrittäjistä arvioi liikevaihtonsa kasvavan ja noin 40 prosenttia pysyvän ennallaan ensi vuonna. Enää vain noin 20 prosenttia yrittäjistä arvioi liikevaihtonsa laskevan ensi vuonna tämänvuotisesta. Kuluvan vuoden liikevaihdon alenemista ennusti vielä noin 26 prosenttia yrittäjistä. Yli puolet eli 57 prosenttia yrittäjistä pitää Loviisan kaupungin elinkeinotoimintaa tehottomana ja vain neljä prosenttia tehokkaana, mutta noin 53 prosenttia yrittäjistä uskoo tilanteen paranevan uuden Loviisan myötä.

Yrittäjistä 38 prosenttia pitää asioimista ja toimintaa kaupungin viranomaisten kanssa byrokraattisena ja vaikeana. Noin 28 prosenttia koki yhteistyön olevan helppoa ja tehokasta.
Tiedot ilmenevät Loviisan kaupungin elinkeinotoimikunnan ja Loviisan seudun yrittäjien tekemästä yritysten suhdannebarometrikyselystä, johon vastasi 58 yrittäjäyhdistyksen jäsentä. Kysely julkistettiin yrittäjäillassa eilen. Kyselyä ei lähetetty seudun suuryrityksille.

Pulaa ammatti-taitoisesta työvoimasta

Yritysten suurimmaksi ongelmaksi yrittäjät kokevat ammattitaitoisen työvoiman saannin Loviisan seudulla. Peräti 54 prosenttia kokee vaikeaksi rekrytoida ammattitaitoista työvoimaa. Vain 10 prosenttia kokee työvoiman saannin helpoksi Loviisassa.
Yhdessä yrittäjäyhdistyksen kanssa kyselyn toteuttaneen elinkeinotoimikunnan puheenjohtajan Kari Hagforsin mukaan ammattityövoiman pula johtuu paljolti ammattikoulutustarjonnan puutteista, jonka takia seudun nuoret joutuvat muuttamaan muualla koulutuksen perässä ja usein jäävät sille tielle.
-Yhteistyötä ammatti- ja korkeakoulujen kanssa on syytä lisätä, sanoi Hagfors ja arveli Loviisasta löytyvän kosolti aiheita opinnäytetöiksi.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI