|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Lapinjärven valtuusto koolle ylimääräiseen kokoukseen elokuussa

19.06.2003

Lapinjärven kunnanhallitus aikoo kutsua ensi maanantaina kunnanvaltuuston ylimääräiseen kokoukseen elokuussa. Kokouksessa on tarkoitus keskustella käyttötalouden edessä olevien ylitysten luomasta tilanteesta.


Asiasta kertoi kunnanjohtaja Peter Backman valtuuston eilisessä kokouksessa.

Käyttötalouden menojen kasvussa on kysymys lastentarhanopettajan toimesta, talonmiesten lukumäärän lisäämisestä teknisellä sektorilla sekä erikoissairaanhoidon menoylityksistä. Lisäksi Backman kertoi, että joidenkin koulujen määrärahat eivät näytä riittävän koko vuoden tarpeisiin.

Backman totesi, että valtuuston keskustelun pohjalta kunnanhallitus voi antaa hallintokunnille ohjeita koskien vuoden 2004 talousarvion laatimista.

Kunnanvaltuusto lakkautti kunnansihteerin viran 18. kesäkuuta alkaen. Samalla valtuusto päätti, että kunnansihteeri Iina Koivisto sanotaan tästä samasta päivämäärästä lukien irti virastaan taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin vedoten.

Kunnansihteerin työtehtävät jaetaan valtuuston joulukuussa tekemän päätöksen mukaisesti.
Kunnansihteerin viran lakkauttaminen on osa virkajärjestelyitä, jotka valtuusto on katsonut tarpeellisiksi kunnan talouden tervehdytttämiseksi. Osana virkajärjestelyitä valtuusto lakkautti talous- ja suunnittelusihteerin ja kirjanpitäjän virat 30.6 lukien. Valtuusto perusti taloussihteerin viran 1.7. alkaen ja siirsi virkaan kirjanpitäjä Terttu Hollménin.

Valtuusto merkitsi tiedoksi viime vuotta koskevan tilintarkastuskertomuksen sekä tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen ja hyväksyi vuoden 2002 tilinpäätöksen. Tilinpäätöksen käsittelyyn liittyen valtuusto päätti, että Käkikosken ala-asteen tuhoutuneen ulkorakennuksen jälleenrakennuskulut otetaan vakuutus- ja riskirahastosta. Kunnanhallitus on päättänyt, että vähempiarvoisia kunnan omistamia rakennuksia ei vakuuteta.

Valtuusto päätti myös tulouttaa 56.676 euroa koulutuskeskuksen rahastosta B-talon korjauksiin. Koulutuskeskuksen rahastoon siirretään keskuksen kohderahoitteinen ylijäämä 163.603,27 euroa. Valtuusto päätti lisäksi, että tilikauden ylijäämällä 643.897,16 eurolla katetaan tilikauden 2001 alijäämä 576.963,04 euroa.

Tilintarkastajilta moitteita lainan järjestelyistä

Tilintarkstajat olivat löytäneet arvostelun aihetta rahalainan myöntämisestä, josta valtuusto teki päätöksen kesäkuussa. Kyse on vajaan 60.000 euron antolainasta, joka myönnettiin Benny ja Irmeli Engårdille Korsmalmin sairaalaa koskevan kaupan yhteydessä.

Lainamäärä nostettiin erilliseen, hyväksymättömään velkakirjaan perustuen helmikuun lopussa. Lainasta on peritty korkoa heinäkuun alusta lukien. Kunnan vakuudeksi saaman kiinnitetyn haltijavelkakirjan kiinnitys on vahvistettu 20. elokuuta.

Tilintarkastajat toteavat, että kunta on sallinut lainan nostamisen tilanteessa, jolloin lainan myöntämisestä ei ole ollut valtuuston päätöstä, ei valtuuston hyväksymää velkakirjaa eikä kunnalla ole ollut hallussan velkakirjan mukaista vakuutta. Valtuuston päätös lainan myöntämiselle on haettu jälkikäteen ja velkakirjan uusiminen valtuuston päätöksen mukaiseksi on hoidettu vasta useita kuukausia päätöksen jälkeen. Kiinnityksen hakeminen oli annettu tehtäväksi ulkopuoliselle, joka samalla sai kiinnityksen omille saatavilleen kuntaa paremmalla etuoikeudella. Lainasta ei peritty korkoa ajalta 27.2.-30.6. 2002. Tilintarkastajat katsovat, että täytäntöönpanossa ei ole toimittu riittävästi kunnan etua turvaten eikä velkakirjaehtojen mukaisesti. Yksityislainan neuvotteluista on vastannut kunnanjohtaja.

Tilintarkastajat toteavat, että sisäisen valvontajärjestelmän toimivuutta ei ole varmistettu riittävästi. Sisäisen valvonnan puutteet kasvattavat tarkastajien mukaan kunnan toiminnallisia ja taloudellisia riskejä. Sisäistä valvontaa on tarkastajien mukaan kehitettävä koko organisaation kattavaksi ja järjestelmälliseksi toiminnaksi.

Tilintarkastuskertomuksen on allekirjoittanut vastuullinen tilintarkastaja Juhani Liski Oy Audiator Ab:stä.

Tarkastuslautakunta on kiinnittänyt huomionsa siihen, ettei kunnalla ole toiminnalleen kokonaisvaltaista ja selkeää strategiaa. Lautakunta katsoo, että strategiatyö kaipaa vielä suunnitelmallista työstämistä.

Sisäisessä valvonnassa puutteita

Hallintosäännön uudistamista on valmisteltu kunnassa johtamistaitojen kehittämisen yhteydessä. Hallintosääntö ei kuitenkaan toimintavuonna edennyt hallintokäsittelyyn. Sisäisessä valvonnassa on vielä lautakunnan mukaan puutteita. Päätösten täytäntöönpanon valvonta ei ole ollut kattavaa. Tämä on johtanut viiveeseen täytäntöönpanossa sekä kunnan edun valvonnassa.

Tyky-toiminnan toteuttamiseksi käynnistetty projekti ei lautakunnan mukaan etene henkilöstöä hyödyttävällä tavalla. Sairauslomat ovat olleet toimintavuonna korkealla tasolla esimerkiksi perusturvassa ja koulutoimessa. Lautakunta kiinnittää huomiota työnantajan velvollisuuteen luoda työntekijöilleen myönteiset työolosuhteet.

Lautakunta toteaa, että kunnanviraston johtoryhmän tulee sopia tarkemmin johtamisen periaatteista.

Lapinjärveä vaivannut happikato kalakuolemineen on saanut myös tarkastuslautakunnalta muutaman sanan. Lautakunnan mukaan tarvetta juoksutusten vähentämiseen ei kunnan hallinnossa havaittu riittävän ajoissa. Vallalle on lautakunnan mielestä jäänyt käsitys, ettei järven elossa pitämiselle ole tehty tai ei ole haluttu tehdä kaikkea voitavaa. Juoksutusrajoitusten osittainenkin purkaminen edellyttäisi erillistä lupaa. Lautakunta toteaa, että toimenpiteet järven tilan turvaamiseksi olisi pitänyt tehdä jo toimintavuoden syksyllä.

Tarkastuslautakuntaan ovat kuuluneet puheenjohtajana Aulis Lassila, varapuheenjohtajana Pekka Puranen sekä jäseninä Kenneth Levin, Sickan Nybondas ja Kirsi Vähämartti. Lautakunnan työhön on osallistunut myös varajäsen Rainer Tuuri.

Valtuusto hyväksyi uuden rakennusvalvontataksan, joka astuu voimaan 1.8. lukien ja päätti lisätä koulutuskeskuksen B-talon korjausmäärärahoihin 32.200 euroa. (JL)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI