|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Venäläinen oligarkki haastoi Nordean, OP:n ja Dansken oikeuteen - kytköksiä Suomeen Helsingin Areenan ja Jokerien kautta (21.10.2018 12:12)
Venäjältä hyytävä vastaus Donald Trumpille: ?Vastatoimet voivat olla myös sotilaallisia? (21.10.2018 11:57)
?Samalla lakkojen määrällä olisi voitu muuttaa poliittisten lakkojen lainsäädäntöä? ? Hjallis Harkimo sivaltaa sekä ay-liikettä että hallitusta SS-blogissa (21.10.2018 11:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisan ja Porvoon merialueella laaja pelastusharjoitus
16.10.2009Loviisan länsipuolella Pernajan ja Pellingin saaristossa harjoiteltiin perjantain ja lauantain välisenä yönä kahden samanaikaisen pelastustehtävän johtamista ja käytännön pelastustehtäviä. Illansuussa alkaneeseen meripelastusharjoituksen osallistui runsaat neljäkymmentä henkilöä sekä useita aluksia seudun viranomais- ja vapaaehtoisyksiköistä. Yön pimeydessä järjestetty näyttävä harjoitus herätti runsaasti huomiota seudun mökkiläisten keskuudessa.

Harjoitus lähti liikkeelle, kun Helsingin meripelastuskeskus sai ilmoituksen, että Pellingistä Loviisaan matkalla ollut oranssinen avovene sekä sen mukana olleet kolme henkilöä eivät olleet saapuneet määränpäähänsä.

Aluksi Helsingin meripelastuskeskus lähetti paikalle meripelastusaluksia etsimään kadonneita oletetun reitin varrelta. Pian paikalle hälytettiin lisää etsintäveneitä Porvoosta ja Loviisasta. Loviisasta merelle lähtivät muun muassa pelastuslaitoksen Oiloff-alus ja Valkon VPK:n LM31-alus. Myös rajavartiolaitoksen helikopteri osallistui harjoituksessa kadonneiden etsintään.

Kesken ensimmäisen etsintätehtävän meripelastuskeskus sai ilmoituksen, että miespuolinen uimari oli vajonnut pinnan alle Pernajan Fallholmenin saaren lähettyvillä. Osa pelastajista irroitettiin pelastamaan pinnan alle vajonnutta. Paikalle saavuttuaan Oiloffin sukeltajat löysivät hukkuneen uimarin nopeasti, mutta harjoituksessa hänen todettiin menehtyneen.

Myös kadonnut veneseurue löytyi läheisen saaren rannasta. Harjoituksessa veneseurue oli törmännyt kovalla vauhdilla rantaan, jolloin kaksi mukana ollutta oli loukkaantunut ja yksi oli lisäksi kadonnut. paikalle hälytettiin useita vapaaehtoisen pelastuspalvelu koirapartioita ja poliiseja etsimään kadonnutta. Runsaat kuusi tuntia kestäneitä harjoitusetsintöjä vaikeutti pimeys.

Kotkan merivartioalueen päällikkö Mikko Hirvi totesi perjantai-iltana harjoituksen sujuneen hyvin, ja eri yksiköiden suoriutuneen tehtävistään mallikkaasti.

-Harjoituksen tarkoituksena on kehittää viranomaisten ja vapaaehtoisten pelastustuksiköiden välistä ja yksiköiden keskinäistä yhteistyötä. Näyttää siltä, että viestiliikenne ja muut tehtävät ovat sujuneet hyvin, kertoi Hirvi eilisiltana harjoituksen vielä jatkuessa. Hänen mukaansa viranomaisten radioverkko Virve on merkittävästi tehostanut eri viranomais- ja vapaaehtoisyksiköiden välistä yhteydenpitoa.

-Tällaiset meripelastusharjoitukset ovat hyviä myös perusasoiden kertaamiseen, Hirvi sanoi.

Mikko Hirven mukaan merialueilla tapahtuvat etsinnät ovat vähentyneet radikaalisti kännyköiden aikakautena. Veneilijät voivat ilmoittaa muuttuneista suunnitelmistaan ja myöhästymisistään kännyköillä eivätkä hätääntyneet omaiset turhaan tee katoamisilmoituksia. Viranomaisilla on mahdollisuus myös jäljittää kadonneiden kännyköitä, ja saada selville missä ja milloin kännykkä on viimeksi ollut toiminnassa.

Mikko Hirven mukaan kännykkäpaikannus edellyttää pelastustehtävästä vastaavan johtajan lupaa. Menetelmää käytetään kymmeniä kertoja vuosittain Suomenlahden alueella.

Lue lisää meripelastusharjoituksesta Loviisan Sanomista, 20.10.2009.Merivartiomestari Tuomo Aaltonen navigoi partioalusta Itä-Uudenmaan kivikkoisessa sisäsaaristossa ja tähysti samalla merkkejä kadonneesta veneseurueesta.Merivartioston alus paikansi rannalta silminnäkijän, joka näki uimarin katoavan pinnan alle Fallholmenissa Pernajassa. Silminnäkijän tehtävissä harjoituksessa toimi Veli-Matti Salo Porvoon SPR:stäKotkan merivartioalueen päällikkö Mikko Hirven mukaan harjoituksen tarkoitus oli testata ja kehittää viranomaisten keskinäistä ja vapaaehtoisten pelastajien välistä yhteistyötä.
-Siinä harjoitus onnistui hyvin, Hirvi kiteytti.


Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI