|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen Futistyttöjen peli päättyi kyyneliin (16.11.2018 23:34)
Lukko nollasi tappiokierteessä olevan HIFK:n: ?Aika simppeli lopputulos? (16.11.2018 22:06)
?Seuraavat vuosikymmenet muuttavat koko eläkejärjestelmän logiikan? (16.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Aloittavia yrittäjiä sparrattava pidempään, yli kuoleman laakson”
16.10.2009-Uusyrityskeskusten tulisi jatkossa olla perustettavien yritysten tukena alkuvaiheen jälkeen nykyistä pitempään. Nyt aloittava yrittäjä jää alkuvaiheen tuen jälkeen usein yksin haasteineen.

-Jatkossa pyrimme olemaan yrittäjän tukena ja neuvonantajana yli niin sanotun ”kuoleman laakson” vaiheen aina kolmen vuoden päähän saakka, linjasi Suomen Uusyrityskeskustenhallituksen puheenjohtaja Pekka Tsupari eilen Loviisassa. Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Tsupari puhui yrityskeskusten 20-vuotisjuhlassa Kino Marilynissä, jonne oli saapunut satakunta Loviisan seudun elinkeinoelämän ja kuntien vaikuttajaa.
Tsuparin mukaan Suomen 31 yrityskeskuksen tuella on perustettu maahan yhteensä noin 80.000 uutta yritystä ja luotu niiden alkuvaiheessa 100.000 työpaikkaan. Yrityksistä noin 80 prosenttia on elossa 5 vuoden jälkeen.

”Uusiyrityskeskuksen apu oli ratkaiseva”

Tilaisuudessa esitäytyi kaksi loviisalaisyritystä, joiden perustamisessa Loviisan seudun Uusiyrityskeskus on ollut ratkaisevasti mukana. Kukkakauppayrittäjä Marianne Nordström kertoi kuinka hän pääsi kiinni yrittäjyyteen ja toimeentuloon uusyrityskeskuksen avulla.
-Sain apua kannattavuustutkimusten tekemiseen ja starttirahan hakemiseen ja moneen muuhun. Ensimmäisenä vuonna lähetin 200 laskua, mutta en elänyt niillä rahoilla, vaan elämiseen tarvittiin starttirahaa, Nordström kuvaili.
-Kiitos Loviisan Uusiyrityskeskuksen ja sen vetäjän Torleif Bergströmin minulla on nyt työ, josta pidän ja oma yritys, josta kolme perhettä saa toimeentulon. Olen ollut yrittäjänä nyt 4 vuotta, 2 kuukautta ja 15 päivää, ja odotan innolla, että voisin joskus nostaa itse samaa palkkaa kuin työntekijäni. Se on jo aika lähellä, Marianne Nordström kuvaili osuvasti yrittäjän arkea.
Myös optikkoliikkeen Loviisan perustanut Ann-Carolina Rosqvist kertoi saaneensa Loviisan uusiyrityskeskukselta ratkaisevan kipinän ja avun oman yrityksen perustamiselle. Myös hänelle puolen vuoden ajan kuukausittain maksettava 600-700 euron oli hyvä apu yrittäjäuralle.
-Starttiraha oli käytännössä ruokaraha, jolla yrittäjä selviää sen vaiheen yli, että yritys alkaa tuottaa tulosta, vajaat kolme viikkoa yrittäjänä toiminut Rosqvist sanoi.
Loviisan Uusyrityskeskuksen puheenjohtajan Risto Niemisen mukaan Loviisalla on monia muita seutukuntia paremmat edellytyksen yritystoiminnan kehittämiseen.
-Laantuma ei täällä näy niin jyrkkänä kuin muualla, koska meillä on paljon pieniä yrityksiä. Hyvä sijainti kasvukeskusten ja liikenneyhteyksien äärellä antavat erinomaiset mahdollisuudet menestyä, Nieminen arvioi.

Sijainti Loviisan paras vahvuus

Uusyrityskeskusillan päätteeksi järjestetyssä paneelikeskustelussa uuden Loviisan ja Lapinjärven puolueiden edustajat pohtivat keinoja alueen elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi sekä erityisesti nuorten kannustamiseksi opiskelemaan ja yrittämään.
Keskustan Asko Vilamaan mukaan avain menestykseen on Loviisan seudun hyvä logistinen sijainti. Kokoomuksen Kari Hagfors nosti esille koulutuksen sekä työnteon tärkeyden. Myös Rkp:n Nina Björkman nosti esille seudun sijainnin ja muistutti, että kylien monet nuorisoseuraintalot tarjoavat hyvät puitteet harrastustoiminnalle. Demareiden Åke Laitinen korosti demareiden toivottavan kaikki yritykset ja yrittäjät tervetulleiksi Loviisan seudulle. Hän kehui myös Loviisan hyviä harrastusmahdollisuuksia. Perussuomalaisten Antti Rytivaara mainitsi oman sataman tärkeyden yritystoiminnan kehittämiselle alueella.
-Satama on suunnaton etu, jollaista ei kovin monella kaupungilla ole, Rytivaara sanoi.

Kielitaidon tärkeyttä korostettiin

Kristillisten Bengt Malmberg kertoi toimineensa 40 vuotta yrittäjänä. Hän korosti kristillisten arvojen merkitystä myös yritystoiminnassa. Vihreitten Jorma Törnroos neuvoi nuoria uskomaan unelmiinsa ja uskomaan yrittäjyyteen. Hän kehotti nuoria myös opettelemaan ruotsin, sillä Loviisan seutu tarvitsee kaksikielisiä työntekijöitä.
Lapinjärveä edustanut Rkp:n Thomas Antas muisteli omaa nuoruuttaan, jolloin päällimmäisenä ajatuksena oli päästä pois Loviisan seudulta. Myöhemmin hän totesi mielen muuttuneen. Myös Thomas Antas korosti kielitaidon merkitystä. Monessa puheenvuorossa esille nousi venäjän kielen tärkeys.
-Jos minulla olisi jotan myytävää, menisin mieluummin viiden miljoonan asukkaan Pietariin kuin Turkuun, jotka ovat surin piirtein yhtä lähellä Loviisaa, Antas sanoi. Yritysillan viihdepuolesta vastasivat Musiikiopiston soittajat ja Loviisan sirkuskoulun esiintyjät.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI