|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Vasemmiston uuden äänestyksen kätilöinyt Olli Kohonen: ?Puolueissa puhutaan kauniisti demokratiasta, mutta päätökset tehdään tilatakseissa? (18.11.2018 12:15)
Mauri Pekkarinen jyrähtää: ?On palattava aluepolitiikkaan ? kasvun aikana totuus paljastui karusti? (18.11.2018 12:04)
Ison Numeron myyjä ei antanutkaan vaihtorahaa ? Toimitusjohtaja: ?Täysin vastoin toiminta-ajatusta? (18.11.2018 10:51)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Rina Antas perheyrityksen kolmatta sukupolvea
08.09.2009Loviisalainen vaateliike Tango on toiminut 70 vuotta. Liike aloitti Lapinjärven Vaatetusliikkeenä Lapinjärvellä syyskuussa 1939. Liikkeen perustaja Margit Ståhls (os. Lassas), oli valmistunut kauppakoulusta ja perusti liikkeen Lapinjärvelle, joka silloin oli elävä ja vahva kyläkeskus. Tulevat sotavuodet vaikuttivat luonnollisesti toimintaan, mutta liike jatkoi toimintaansa myös sotien ajan. Rauhan tultua myös puoliso Gunnar Ståhls tuli toimintaan mukaan, minkä jälkeen toiminta alkoi kehittyä ja laajentua. Valikoimaa laajennettiin tavarapulasta huolimatta. Aika ajoin Gunnar Ståhls onnistui yhdessä kotkalaiskauppias Kalle Halosen kanssa saamaan miesten pukuja. Huhut siitä, että Ståhlsille tulee pukuja illalla levisivät, ja lapinjärveläisherrat tulivat liikkeeseen liki ympäri vuorokauden. Pian huomattiin, että Loviisasta tultiin linja-autolla vaateostoksille Lapinjärvelle ja päätettiin perustaa liike myös Loviisaan. Sopivien liiketilojen löytäminen ei ollut helppoa, mutta Chiewitzinkadulta löytyi Hellstenin perheen pieni talo, jossa avattiin ensimmäinen sivuliike vuonna 1950. Muutaman vuoden jälkeen liike siirtyi Kulmamyymälään, nykyisen Marilynin talon pohjakerrokseen. Pieni liike jatkoi kovaa kasvua, ja oli merkittävä miesten pukujen myyjä valtakunnallisestikin katsoen.

- Ei voitu ymmärtää, miten niin pieni liike voi myydä niin paljon pukuja. Ei ehkä tiedetty, että liikkeessä oli suuret kellaritilat, jossa voitiin pitää suurta määrää pukuja. Ehkä syy oli myös siinä, että siihen aikaan ravintolaelämä oli vilkasta Loviisassa ja loviisalaismiehet pukeutuivat hyvin, kertoo veljensä Ulfin kanssa Tangoa äitinsä Margitin jälkeen luotsannut Rolf Ståhls.
Kuningattarenkadulle rakennettiin vuonna 1961 liiketalo, joka kuului pitkään maan suurimpiin yksityisliikkeisiin. Lapinjärveltä toiminta lopetettiin samoihin aikoihin. Nykyisin liiketalon tiloissa toimii seurakunta. Liiketalossa toimi myös mm. Tampereen jalkine ja kelloseppä. Samoihin aikoihin liityttiin mukaan yksityisten vaateliikkeiden vapaaehtoiseen ostoketjuun, josta on nykyisinkin yhteisostojen lisäksi suuri apu esimerkiksi trenditietoisuudessa. Nykyisiin tiloihin Kuningattarenkadulle siirryttiin vuonna 1988. Sivuliikkeitä oli vuosien mittaan myös muun muassa Kotkassa ja Valkossa. Tango-nimi otettiin käyttöön 80-luvun alussa. Nimen takana on Kirsti Paakkasen silloin luotsaama Womena-mainostoimisto.

”Vanhan Englannin” ruutuja

Tänään Tango myy sisävaatteita ja takkeja naisille sekä miehille, miehille on tarjolla myös alusvaatteita. Tunnetut merkit ja hyvä palvelu ovat liikkeen tunnusmerkkejä edelleen. Ritva Ståhls toteaa erilaisten kurssien, esimerkiksi Muotikaupan liiton, järjestämien, olevan hyviä. Koulutusta on hyvä olla myös esimerkiksi vartalon suhteista.
- Tämän työn parhaita puolia on sen ihmisläheisyys. Työ on iloista, kivaa ja positiivista. Palvelun tarkoitus on löytää ihmiselle tarkoituksen mukainen asu. Kun asiakas kertoo, millaiseen tarkoitukseen etsii vaatetta, saa kiinni siitä, mitä etsitään. Melkein pääsee mukaan juhliin ja matkoille, hän naurahtaa.

Ritva Ståhls kertoo itsensä ja muiden ”vanhojen” eli kokeneiden myyjien rinnalle perheyritykseen mukaan tulleen Rina Antaksen tuovan arvokasta nuoren ihmisen näkemystä. Kauppatieteen maisteriksi valmistunut Rina Antas on kolmen pienen lapsen äiti ja mukana liikkeessä yrittäjän lapsille tyypillisesti mukana lapsesta asti. Työ perheyrityksessä oli seurannut ajatuksissa, mutta pääsi toteen vuonna 2006, kun perhe ensimmäisen lapsen synnyttyä halusi muuttaa Helsingistä Lapinjärvelle. Opiskeluaikanakin hän työskenteli myyjänä, tosin morsiusvaateliikkeessä. Aiempaa työtään pankissakin hän pitää nykyisellään pitkälti myyntityönä.
Tämän syksyn muodissa näkyy Rina Antaksen mukaan paljon ”vanhaa Englantia”, on ruutua ja neuleita. Kerrospukeutuminen, tunikat ja legginsit jatkavat suosiossa, myös liivimekkoja ja muhkeita paksuja neuleita näkyy. Väreistä pinnalla on nyt lila eri muodoissaan sekä perinteiset harmaa ja musta.

Tango juhlii keskiviikkona seitsemää vuosikymmentään tarjoamalla asiakkaille leivoskahvit.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI