|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Juha Sipilän Venäjä-lausunto leviää maailmalla (13.11.2018 08:28)
Selitys Teemu Laajasalon 93 neliön vuokralle ? ?Epäreilua vainoamista? (13.11.2018 08:01)
Dieselveron poistamiselle hurja kannatus ? Kansalaisaloitteen tekijä pöllämystyi täysin (13.11.2018 07:34)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Tesjoen kalakaupan ryöstäjäkolmikolle 3 vuotta vankeutta
27.08.2009Tesjoella kalakaupan ryöstäneelle kolmikolle langetettiin torstai-iltana Loviisan käräjäoikeudessa 3 vuoden ehdottomat vankeustuomiot. Tuomion mukaan kalakaupan myyjänä toiminut X.X.*, hänen miehensä M.M.* sekä apuri N.N.* olivat suunnitelleet ja toteuttaneet yhdessä kalakaupan kassan törkeän ryöstön toukokuun viimeisenä sunnuntaina.

Tuomitut olivat suunnitelleet ryöstöä pitkään. Kalakaupassa työskennellyt, Kotkassa asuva virolainenX.X.* oli laatinut kalakaupasta pohjapiirustuksen sekä kertonut kassakaapin paikan sekä neuvonut miten miehet pääsevät pakenemaan liikkeestä ryöstön jälkeen. Apuriksi värvätylle N.N.* luvattiin maksaa 4.000 euron palkkio ryöstön jälkeen.

Ryöstäjä tekstaili vaimolle WC:stä


Ryöstöpäivänä kalakaupan vuonna 1978 syntynyt myyjätär X.X.* oli kahdestaan työvuorossa toisen virolaissyntyisen myyjättären kanssa. Vuonna 1964 syntynyt suomalainen M.M.* oli saapunut ryöstöpaikan lähistölle kahden alaikäisen lapsensa kanssa, jotka hän oli jättänyt autoonsa odottelemaan isän ja äidin suunnitteleman ryöstön valmistumista. Vuonna 1986 syntynyt virolainen N.N.* saapui paikalle omalla autollaan.

Sulkemisaikaan mustiin naamioihin sonnustautuneet M.M.* ja N.N.* olivat livahtaneet liikkeen yleisövessaan ja jääneet odottelemaan juonessa mukana olleen myyjän sovittua äänimerkkiä sopivasta ryöstöhetkestä. WC:n ilmastointilaite oli ollut kuitenkin niin äänekäs, että M.M.* oli lähettänyt vessasta tekstiviestin vaimolleen ja pyytänyt tätä äänimerkin sijaan antamaan valomerkin sammuttamalla vessan valot. Petollisen myyjän kännykästä esitutkinnassa löytynyt lähetetty tekstari auttoi poliisia myöhemmin tekijöiden jäljille.

Valomerkin saatuaan kaksikko oli juossut suoraan kassakaapille, jonne myyjä oli juuri siirtänyt suuren summan rahaa. Myyjä oli kuitenkin ehtinyt jo sulkea kassakaapin, jolloin N.N.* oli ottanut toista myyjää takaapäin kiinni kuristusotteella ja pitänyt noin 30 senttiä pitkää suurta keittiöveistä myyjän kaulalla sekä pakottanut myyjän maahan polvilleen. Sen jälkeen ryöstäjä oli pakottanut myyjän hakemaan avaimet ja avaamaan kassakaapin. Hermostuksissaan myyjä oli antanut kahdesti väärän koodin, mutta kolmannella kerralla kaappi aukesi. Kassakaapissa oli huomattava summa rahaa, yli 68.000 euroa, jotka ryöstäjä käski siirtämään lattialta löytyneeseen muovikassiin.

Myyjät sidottiin takahuoneeseen


M.M:n* puolustuksen mukaan M.M.* ei osallistunut ryöstön suunnitteluun eikä tiennyt N.N.:n* mukana olevasta veitsestä. Puolustuksen mukaan M.M.* oli ryöstön alkaessa vessasta ulos tultuaan lamaantunut eikä kyennyt osallistumaan aktiivisemmin ryöstön toteutukseen, vaan varsinainen ryöstö oli jäänyt N.N.n* tehtäväksi. N.N.:n* todistelun mukaan M.M.:n* piti ottaa otteeseensa vaimonsa ja hänen toinen myyjätär.
M.M.* ei ollut kuitenkaan tohtinut kajota vaimoonsa. Ryöstäjä N.N. oli lopuksi sitonut molempien myyjien kädet ilmastointiteipillä sekä teljennyt nämä takahuoneeseen.

M.M. oli omien sanojensa mukaan yhtynyt tekoon jälleen vasta, kun N.N. oli ojentanut hänelle yli 68.000 euroa sisältäneen muovikassin. Sen jälkeen kaksikko oli paennut sivuovesta pihalle ja edelleen autolla paikalta. M.M. ajoi lapsineen äitinsä asunnolle. M.M. hävitti kommandopipot polttamalla.

Rahat sullottiin tuoliin ja pakastimeen


Poliisi pääsi kuitenkin nopeasti ryöstäjien jäljille ja pidätti jo tiistai-iltana kello 16 aikoihin ensin kalakaupan myyjänä toimineen X.X.* ja samana iltana kello 19.50 myös M.M.. M.M:lle tehdyssä kotietsinnässä löytyi myös lähes koko ryöstösaalis. Setelikasa oli sullottu pakastimeen sekä perheen säkkituoliin.

Myös N.N. saatiin kiinni tiistai-iltana kello 22 jälkeen, ja häneltä löytyi lähes koko palkkioksi saatu 4.000 euroa, josta puuttui navigaattorin ostoon käytetty summa.

Syytetyt olivat esitutkinnassa pitkälti myöntäneet menettelyn ja ovat pieniä yksityiskohtia lukuun ottamatta pitkälti yksimielisiä tapahtumien kulusta. Oikeudessa syytetyt muuttivat kertomuksiaan. Syytetyt pyrkivät kiistämään sekä etukäteissuunnittelun sekä väkivallalla uhkaamisen. Suuri veitsi oli puolustuksen mukana vain tehosteena. Puolustuksen mukaan N.N.* ei myöskään tavoitellut ryöstöstä suurta summaa, vaan pelkästään hälle luvattua 4.000 euron ryöstöpalkkiota.

Myyjälle 2.000 euroa kärsimyksistä


Oikeuden mielestä syyttäjän kaikki syytekohdat näytettiin toteen, ja kaikille kolmelle langetettiin kolmen vuoden ehdottomat vankeustuomiot. Tuomitut määrättiin korvaamaan kalaliikkeelle 6.096 euroa kadoksissa olevaa rahaa sekä toiselle myyjälle kärsimyksistä 2.000 euroa. M.M. ja N.N.* passitettiin saman tien kärsimään tuomiota.

X:n perheen alaikäisten lasten vuoksi oikeus päätti lykätä äidin vankeuden täytäntöönpanoa. Käräjäoikeuden tuomion julistamisen jälkeen N.N.* pyysi anteeksi myyjältä, jonka kaulalla hän piti toukokuisena iltana suurta leipäveistä.Loviisassa istunut käräoikeus totesi M.M.* (oik), vaimonsa X.X. (takana) sekä N.N. (mustassa t-paidassa) suunnitelleen ja toteuttaneen yhdessä Tesjoen kalakaupan törkeän ryöstön.

* Loviisan Sanomat on poistanut uutisessa olleiden tuomittujen nimet 15.11.2016 klo 10.50.LS:n uutinen kalakaupan ryöstöstä:

LS:n uutinen ryöstäjien pidätyksistä: <

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia
� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI