|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


"Loviisassa jo kymmeniä sikainfluenssatartuntoja"
14.08.2009Sikainfluenssatartuntojen määrä on lähtenyt voimakkaaseen kasvuun myös Loviisan seudulla. Loviisan terveyskeskuksen johtavan ylilääkärin Tero Taipaleen arvion mukaan Loviisassa on todettu jo useita kymmeniä tautitapauksia, joista kolmen potilaan oireet ovat olleet vakavampia. Yksi heistä on siirretty sairaalahoitoon.

-Kolmea potilasta on pyydetty käymään terveyskeskuksessa vakavampien oireiden takia, ja yksi heistä on lähetetty sairaalaan Porvooseen. Suurimmalle osalle on annettu puhelimitse ohjeet potea influenssa kotonaan, kertoi Tero Taipale eilisiltana.
-Tapausten määrä on lisääntynyt. Saa nähdä pöllähtääkö tämä nyt lähipäivinä laajemmallekin. Tilanne on kuitenkin hyvin hallinnassa, Taipale pohti eilen.

Hänen mukaansa vakavien influenssa oireiden ilmaantuessa on aina ensin soitettava terveyskeskukseen, ja kysyttävä lisäohjeita. Lievissä tapauksissa ei välttämättä tarvitse edes soittaa terveyskeskukseen, jos ei ole avun tarpeessa.
-Ei me tarvita sitä tietoa siitä, että jollakin on lieviä influenssaoireita. Useimmat voivat ottaa Buranaa ja potea kotona. Riskiryhmiin kuuluvien potilaiden kuten alle 3-vuotiaiden lasten, raskaana olevien ja monisairaiden, on syytä ottaa yhteyttä terveyskeskukseen, Taipale sanoi. Hänen mukaansa terveyskeskus pyrkii hoitamaan mahdollisimman monet tapaukset puhelimitse. Virka-ajan jälkeen puhelut ohjataan Porvooseen.

-Jos puhelut ruuhkautuvat, meillä on valmiuksia jatkaa aukioloaikoja ja lisätä vastaajaresursseja, Taipale kertoi. Terveyskeskus on tehnyt muutoksia sisääntuloreitteihin, jotta mahdolliset influenssapotilaat ja muut potilaat eivät kohtaisi ja levittäisi tautia. Ambulanssisisäänkäynti on suljettu kokonaan ja opasteita asennettu kulkureiteille.

Mieluiten terveet hakemaan lääkkeitä

Tänään myös Loviisan apteekissa nostetaan varautumista influenssatartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Taipaleen mukana riskinä on, että apteekissa säännöllisesti asioivat monisairaat ja influenssatartunnan saaneet kohtaavat toisensa. Apteekkari Anja Järvisen mukaan apteekin sisääntulon yhteyteen perustetaan perjantaina piste, jossa jokaiselle tulijalle jaetaan kasvosuojain sekä pyydetään desinfioimaan kädet erillisellä käsihuuhteella.

-Tämä on varotoimenpide lähinnä siltä varalta, etteivät asiakkaat levittäisi mahdollista tartuntaa toisiinsa. Tarkoitus on, että asiakas puhdistaisi ensin sisään tullessaan kädet käsihuuhteella ja asettaisi sen jälkeen kevyen kertakäyttösuojaimen kasvoilleen. Sillä pyritään ehkäisemään mahdollisten pärskeiden leviäminen yskimisen myötä muihin asiakkaisiin, Järvinen kertoi. Hänen mukaansa varotoimet on syytä tehdä, vaikkei mitään oireita itsellä olisikaan.
-Ketään ei voida tietenkään pakottaa pukemaan suojainta tai pesemään käsiään, mutta muiden ja itsensäkin takia se on hyvä tehdä. Parasta olisi, että sairaat eivät itse hakisi lääkkeitä, vaan lähettäisivät jonkun muun niitä noutamaan, Anja Järvinen neuvoi.

Apteekkari Anja Järvisen mukaan Loviisan apteekissa on kerätty varastoon ”jonkin verran” Tamiflu-influenssalääkettä, joka on reseptilääke. Apteekit saavat Tamifluta vain 20 pakkausta viikossa, ja sitä määrätään vain riskiryhmiin kuuluville potilaille. Muita flunssa- ja särkylääkkeitä on Järvisen arvion mukaan riittämiin.
Loviisan Sanomat seuraa influenssatilannetta lehdessä ja internet-sivuilla www.lovari.fi

Jos epäilet sairastuneesi A(H1N1) – influenssaan

Tarvitessa SOITA Loviisan terveyskeskukseen (019-5051300), josta saat ohjeet hoitoon hakeutumisesta.
Älä tule suoraan terveyskeskukseen, koska silloin tulet tartuttamaan niitä, jotka eivät vielä ole virusta saaneet. Puhelimitse saat ohjeet miten ja milloin tulet terveyskeskukseen.
Influenssa A (H1N1) -taudin vakavuus muistuttaa yhä enemmän tavallista kausi-influenssaa eikä valtaosa sairastuneista tarvitse lääke- tai sairaalahoitoa. Kausi-influenssasta poiketen influenssa A (H1N1) -infektioon sairastunee kuitenkin normaalia suurempi osa väestöstä.Influenssa A(H1N1)v -virus aiheuttaa samanlaisia oireita kuin muutkin influenssavirukset. Yleisimpiä oireita ovat äkillinen kuume (38 °C tai yli, alle 3-vuotiailla yli 38,5 °C), kurkkukipu, yskä ja nuha. Muita mahdollisia oireita ovat jäsenten särky, päänsärky, vilunväristykset ja väsymys. Oksentelu ja ripuli eivät ole tavallisia influenssassa, mutta näitäkin oireita voi esiintyä. Lapsilla voi esiintyä vatsakipua.


Lähde: Loviisanseudun terveyskeskus

Influenssaohjeita Loviisan seudulle:

Influenssaohjeita pyhtääläisille:


Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI