|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Uudet luvut julki: Kuva osoittaa ison pompun Suomen työllisyydessä ? Sipilän hallituksen ?tavoite saavutetaan? (21.11.2018 14:26)
?Lelusalakuljettaja? Adhamille 10 kuukauden vankeustuomio ? ?Varat pääosin käytetty yleishyödylliseen toimintaan? (21.11.2018 12:47)
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Pienikin kunta voi säilyä itsenäisenä”
11.08.2009-Mun mielestä pienikin kunta voi säilyä itsenäisenä hyvän naapuriyhteistyön ja hyvän taloudenpidon avulla. En halua kuitenkaan vielä ensimmäisen 8 tunnin työpäivän jälkeen ottaa kantaa siihen pitäisikö Lapinjärven tulevaisuudessa liittyä Loviisaan vai säilyä itsenäisenä, totesi Lapinjärven uusi kunnanjohtaja Christer Sjöstrand kieli keskellä suuta ensimmäisen työpäivänsä päätteeksi eilisiltana kunnantoimistolla.

Kymmenen vuoden työuransa Ruotsalaisessa kansanpuolueessa työskennellyt Christer Sjöstrand kertoi naureskellen itsekin kuulleensa huhuja, että Rkp olisi lähettänyt hänet Lapinjärvelle varmistamaan kunnan liittäminen uuteen Loviisaan, ja että hänelle olisi luvattu apulaiskaupunginjohtajan paikka uudessa Loviisassa.

-Yleisellä tasolla sanon, että kuntaliitokset eivät saa olla itsetarkoitus, vaan liitoksille on oltava hyvät perusteet ja kuntien oma tahto. Nyt Lapinjärvellä on päätös, että kunta jatkaa itsenäisenä kuntana ja sen mukaan eletään. Voi olla, että valtiovalta sanoo jossain vaiheessa, että itsenäisessä kunnassa pitää olla x-määrä asukkaita, Sjöstrand pohti eilen.

Laajasta verkostosta hyötyä Lapinjärvelle

Christer Sjöstrand kertoi hakeneensa Lapinjärvelle saadakseen uudenlaista työkokemusta kuntakentästä ja puolueen ulkopuolelta.
-Jos on toiminut kymmenen vuotta poliittisessa ympäristössä ja puolueessa, tulee helposti politrukin leima. Katsoin, että CV:hen pitää saada jotain muutakin ja lapinjärvi tuntui siihen sopivalta. Koen, että minulla on annettavana Lapinjärvelle uusia näkökulmia ja pystyn myös käyttämään vanhassa työssäni syntyneitä hyviä suhteita valtionhallintoon sekä verkostoa Lapinjärven hyväksi, Sjöstrand sanoi.

Kunnanjohtajana Sjöstrand sanoo olevansa kuunteleva ja keskusteleva.
-Olenko sitten pehmeä johtaja, sitä en tiedä, mutta keskusteleva ainakin, Sjöstrand arvioi. Hän sanoi myös olevansa helposti lähestyttävä ja välitön.
-Sanoin radiohaastattelussa, että minulle saa soittaa ja ottaa hihasta kiinni, jos on asiaa.
Loviisan seudun toisesta kiistakysymyksestä ydinvoimasta Christer Sjöstrandilla on diplomaattisen varovainen näkemys.
-Ydinvoimassa on paljon myönteisiä puolia kuten hiilidioksidipäästöjen vähäisyys ja muut ilmastonmuutosta hillitsevät puolet, mutta myös monia kielteisiä puolia. Olen tähän saakka lähinnä tuonut esille puolueen päättäjien näkemyksiä enkä ole ehtinyt vielä muodostamaan selkeää omaa kantaa, Sjöstrand sanoi.

-Oma henkilöhistoriani liittyy sikäli ydinvoimaan, että isäni oli Asea Atomilla rakentamassa Olkiluoto 1 ja 2 –voimalaitoksia ja synnyin ydinvoimalan naapurikaupungissa Raumalla, Sjöstrand kertoi. Perhe muutti Raumalta ruotsinkieliseen Korsnäsin kuntaan Christerin ollessa vuoden ikäinen. Sjöstrand vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Korsnäsissä ja perehtyi siellä kunnallispolitiikkaan Rkp:n luottamusmiehenä ja valtuutettuna vuosina 2001-2004.

Christer Sjöstrand siirtyy Lapinjärven kunnanjohtajaksi Rkp:n eduskuntaryhmän pääsihteerin paikalta. Ennen sitä hän on työskennellyt ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin erityisavustajana vuosina 2005–2006 ja Rkp:n suunnittelusihteerinä vuosina 2003–2005 ja kansanedustaja Pehr Lövin avustajana vuosina 2003–2004. Vuosina 2000–2002 Sjöstrand toimi Rkp:n nuorisojärjestön Svensk Ungdomin pääsihteerinä.

Poikamies ei innostu poikamiespörssistä

Kunnanjohtaja Christer Sjöstrand on 31-vuotias poikamies, joka harrastaa lukemista ja kuntoilua.
-Työ on ollut istumatyötä ja sen vastapainoksi olen käynyt kuntosalilla ja harrastanut liikuntaa. Harrastan myös matkustamista ja yritän lukea kaunokirjallisuutta aina kun mahdollista. Yleensä luen kevyttä kirjallisuutta, mutta nyt kesälomalla luin George Orwellin romaanin ”Vuonna 1984”, joka oli vähän raskaampi teos, Sjöstrand sanoi.
Sjöstrand valmistui valtiotieteen maisteriksi Åbo Akademissa vuonna 2006.

Ennen kunnanjohtajan pestiä Sjöstrand oli kuullut Lapinjärvestä lähinnä mediasta ja seurannut jonkin verran kuntafuusiosta käytyä keskustelua.
Sjöstrand on siviilisäädyltään poikamies, ja myöntää huomanneensa, että Lapinjärvi on tunnettu joka karkausvuosi järjestettävästä poikamiespörssistä. Seuraavan kerran poikamiespörssi järjestetään vuonna 2012.
-Ehkä en osallistu, Sjöstrand kommentoi lyhyesti, mutta sanoo muuttavansa silti mielellään Lapinjärvelle.
-Olen vuokrannut kunnalta 3 huoneen ja keittiön suuruisen asunnon Luutnantintieltä Puustellinmäeltä. Tarkoitus on tuoda sänky ja TV sekä muuttaa sinne ensi viikonloppuna. Tämän viikon ajan vielä Helsingin ja Lapinjärven väliä, totesi Sjöstrand. Uuden kunnanjohtajan sopimuksessa on aluksi neljän kuukauden koeaika, jonka jälkeen hän aikoo siirtää myös kirjansa Lapinjärven kuntaan.
-Jos tehtävä jatkuu. Pidän kuitenkin myös Helsingin asunnon, koska siellä minulla on laaja ystäväpiiri, Sjöstrand sanoi.

Eilisaamuna kello 8 alkanut Sjöstrandin ensimmäinen työpäivä päättyi illalla kunnanhallituksen kokoukseen. Tänään ohjelmassa on perehtymistä kunnan budjettiin, taloushallintoon sekä lähiviikkoina valmistautumista uuden Loviisan kanssa käytäviin yhteistyöneuvotteluihin.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI