|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät jatkaa mestareiden liigassa puolivälieriin (20.11.2018 23:07)
Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään ? Pelätty ilmiö leviää (20.11.2018 19:31)
Kansanedustajat: Lasten harrastaminen maksaa liikaa ? ?Kustannukset nousseet rajusti 10?15 vuodessa? (20.11.2018 18:47)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Backyard rockasi ja punkkasi kaksipäiväisenä
28.07.2009Backyardrock toi jälleen viime viikonloppuna Loviisaan aimo annoksen kotimaista rockia ja punkkia. Tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä siten, että ulkoilmakonsertin lisäksi sekä perjantaina että lauantaina oli klubiohjelmaa Ziltonilla. Uutta oli myös se, että lauantain ulkoilmakonsertti oli ilmainen, ja se pidettiin Ungernin linnoituksessa.

- Halusimme tehdä tästä koko perheen tapahtuman. Yhteistyö Loviisan kaupungin kanssa mahdollisti tällaisen ulkoilmakonsertin järjestämisen Ungernissa, kertoo tapahtuman järjestämisessä mukana ollut Juuso Järnström.
Perheet olivatkin ottaneet tapahtuman omakseen, sillä ulkoilmakonsertissa oli nuorten ja varttuneempien rockareiden lisäksi paljon lapsia. Sää suosi festivaalia, ja aurinko porotti kirkkaalta taivaalta lähes koko ulkoilmakonsertin ajan.

Kuusi bändiä Etelä-Suomesta

Ungernin konsertissa esiintyi kaikkiaan kuusi bändiä, jotka olivat tulleet paikalle eri puolilta Etelä-Suomea. Ensimmäisenä bändinä esiintyi helsinkiläinen Collarbone esittäen englanninkielistä alternative rockia. Sen jälkeen lavalle nousi loviisalainen Mosesgun. Bändi soitti energistä rockmetallia. Kappaleet olivat kaikki melko hitaita, ja ne toimivat sinänsä ihan hyvin, joskin jonkinmoinen vaihtelu tempoissa ja kompin käsittelyssä olisi tuonut musiikkiin enemmän monipuolisuutta.
Mosesgunin jälkeen siirryttiin kotkalaisen Tolpat-yhtyeen myötä suomenkieliseen punkkiin. Jo 20 vuoden ikään ehtinyt yhtye lauloi työnteosta ja sosiaaliturvasta sekä totesi tuttuun tapaansa itseironisoiden, että rock’n roll pidentää murrosikää.
Tolppien jälkeen kuultiin Green Day -henkistä uuspunkkia turkulaisen So Called Planin malliin. Yhtye oli saanut lavaolemukseensa enemmän vihaa ja uskottavuutta sitten viime Loviisan keikan, ja bändi kuulostikin jo rutinoituneemmalta ja kypsemmältä.
So Called Planin jälkeen lavalla oli pidempi tauko ennen kuin illan suurimmat nimet astuivat estradille. Heistä ensiksi kuultiin Bloodpit-yhtyeen entisenä solistina tunnettua Matthau Mikojania bändeineen. Yhtye esiintyi triona, joka on ollut kasassa vasta puolitoista vuotta. Orkesterilta on kuitenkin ehtinyt tulla ulos jo kaksi pitkäsoittoa.
- Olemme onnistuneet ylläpitämään levy per vuosi -tahtia. Matthaulta tulee jatkuvasti biisiaihioita, ja olemmekin menossa pian treenikämpälle työstämään taas uutta materiaalia, kertoi yhtyeen rumpali Simo Stenman, joka vaikutti erittäin tyytyväiseltä bändin uusimpaan albumiin.
- Se on paras levy, jolla itse olen koskaan soittanut. Levy onnistui sekä musiikillisena kokonaisuutena että tuotannollisesti, ja sitä oli myös hauska tehdä, kehui Stenman.
Bändin rockaava musiikki toimi Loviisassa hyvin. Tällä kertaa oltiin kuitenkin paljolti taitavan komppiryhmän varassa, sillä Mikojanin lauluääni oli koko keikan ajan vaarassa kadota. Mies jatkoi kuitenkin urheasti setin loppuun.

Hybrid Children varasti shown

Ei ollut vaikeaa päätellä, mikä bändi oli ulkoilmakonsertin pääesiintyjä. Helsinkiläinen Hybrid Children otti päivän päätteeksi lavan haltuunsa konkarin itsevarmalla otteella ja rockaavalla meiningillä. Mureat kitarasoundit rouhivat mukavasti korvia, ja rumpalin varmaa, koko settiä monipuolisesti hyödyntävää soittoa oli ilo kuunnella. Kakun kruunasivat vielä stemmalaulut, jotka tukivat hienosti Jassen laulamia leadejä ja persoonallista esiintymistä. Hybrid Children oli konsertin bändeistä selvästi kokenein, ja sen vauhdikas meno veti mukaansa lavan etulaitaan joukon bändin uskollisia faneja. Bändi soitti useita biisejä uudelta, seitsemänneltä albumiltaan Fight as One, joka julkaistiin tänä keväänä.
- Kyseessä on musiikillisesti melkoisen ripeä ja riuska rock’n roll -lätty, joka on saanut aiheensa elävän elämän tapahtumista parin viime vuoden ajalta, kertoo Hybrid Childrenin laulaja ja ainoa alkuperäisjäsen Jasse Salonen.
Levyn nimibiisi on saanut julkisuutta muun muassa jääkiekon MM-kisojen maalikimarabiisinä. Lisäksi bändi on markkinoinut uutta levyä kiertämällä Suomea parinkymmenen keikan verran.
- Ihan kaikille hanurifestareille ei viitsitä lähteä, ettei tule poltettua itseä loppuun. Hyvien rahojen lisäksi pitää jäädä fiilinki plussan puolelle. Eihän tätä ilman hauskuutta kannata tehdä, tuumii Jasse.
Elokuun lopussa on bändiltä luvassa myös akustinen keikka Tampereella.
- Idea akustisesta show:sta syntyi Levykauppa Äx:ssä levyn promoamisen yhteydessä tekemästämme akustisesta vedosta. Siinä kyllä testataan biisien toimivuus, kun volumella ei voida pelata. Biisit menevät jo vähän countryn puolelle, pohtii Jasse.
Fight as One -levy on julkaistu myös Euroopassa Benelux-maissa, ja bändi on lähdössä syksyllä kiertueelle Saksaan. Loviisaan bändi lupaa tulla jälleen viidentoista vuoden päästä.
- Olimme Loviisassa viimeksi viitisentoista vuotta sitten eli joskus 90-luvun puolivälissä. Siitä keikasta on jäänyt mieleeni, että Remu ihmetteli meidän vaaleanvihreitä kitaravahvistimiamme, muistelee Jasse nauraen.

Liisa Lipas

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI