|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eroaalto Britannian hallituksessa ? ?Tämä on vakavaa? (15.11.2018 14:04)
Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen? (15.11.2018 13:23)
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
Rauhalan tasoristeysuhka ratkaistava
21.07.2009

Autonkuljettajan kuolemaan johtanut junaturma Rauhalantien tasoristeyksessä viime perjantaina nosti esille Suomen huonon tasoristeysturvallisuuden verrattuna muihin pohjoismaihin. Ratahallintokeskuksen mukaan Suomen tasoristeysturvallisuus on Euroopan maiden keskiarvoa parempi, mutta selvästi esimerkiksi Norjaa ja Ruotsia huonompi. Euroopan paras tasoristeysturvallisuustilanne on Norjassa. Seuraavina tulevat Ruotsi, Irlanti, Iso-Britannia, Italia ja Suomi. Synkin tilanne on puolestaan Portugalissa, Romaniassa, Liettuassa ja Unkarissa. Vertailu on tehty vuoden 2007 kuolonuhreista suhteutettuna tasoristeysten määrään. Tasoristeysonnettomuuksissa menehtyy Suomessa keskimäärin kahdeksan ihmistä vuosittain. Ratahallintokeskuksen arvion mukaan lähes kaikki onnettomuudet johtuvat tienkäyttäjien virheistä tai piittaamattomuudesta.
Tasoristeysonnettomuus sattuu useimmiten kokeneelle autoilijalle tutussa, varoituslaitteettomassa tasoristeyksessä päiväsaikaan. Hieman yllättäen vaarallisimpia rataosuuksia eivät olekaan vilkasliikenteiset pikajunaosuudet, vaan huomattava osa tasoristeysonnettomuuksista sattuu rataosilla, joilla junaliikenne on vähäistä tai junien nopeus verraten pieni.
Loviisan ja Lahden välinen rataosuus täyttää juuri tällaisen vaarallisimmaksi luokitellun rataosuuden tunnusmerkistön. Rauhalantien tasoristeys on yksi rataosuuden vilkkaimmin liikennöidyistä reiteistä, jota käyttävät Rauhalan asukkaiden ja yritysten lisäksi sadat koululaiset siirtyessään kouluista Rauhalan urheilukeskukseen. Siitä huolimatta tasoristeyksessä ei ole minkäänlaisia varoituslaitteita – Stop-liikennemerkkejä lukuunottamatta. Rauhalantien tasoristeyksen turvattomuudesta on keskustelu useita vuosikymmeniä, tehty valtuustoaloitteita, yleisökirjoituksia ja pääkirjoituksia. Vuoden 2002 marraskuussa samassa paikassa sattuneen edellisen, lievemmän tasoristeysturman jälkeen tämän palstan kirjoitus päättyi vetoomukseen: ”Loviisan kaupungin tulisi viestittää painokkaasti ratahallintokeskukselle Rauhalan tasoristeyksen kasvaneesta liikenteestä ja riskien lisääntymisestä sekä pyytää ratahallintoa asentamaan paikalle liikennemerkkien lisäksi edes jonkinlaiset aktiiviset varoituslaitteet. Ennen kuin mitään vielä vakavampaa sattuu.” Sen jälkeen ovat junat ja autot kolaroineet lievemmin kolmasti ennen perjantain kuolonkolaria.
Todellisuudessa Loviisan kaupungilla tai Ratahallintokeskuksella ei ole ollut eikä ole edes aikeita varustaa Rauhalantien tasoristeystä varoituslaitteilla. Sensijaan vähemmän liikennöity Antinkyläntien tasoristeys – vaarallinen sekin – varustettiin viime vuonna viimein puomeilla ja varoitusvaloilla. Rauhalalantien tasoristeyksen kohdalla saamattomuuden taustalla on Loviisan kaupungin ja Ratahallintokeskuksen suunnitelmat sulkea Rauhalantien tasoristeys kokonaan ajoneuvoliikenteeltä. Kaupungin visioissa on jatkaa nykyistä Seppäläntietä pohjoiseen aina ylikulkusillalle johtavalle Helsingintielle saakka. Ratkaisu sopii Ratahallintokeskuksen pyrkimykseen poistaa vaaralliset tasoristeykset kokonaan aina, kun se on mahdollista. Suunnitelmissa Rauhalantien kohdalta radan yli kulkisi enää vain kevyen liikenteen väylä. Rauhalantien tasoristeyksen sulkeminen on pyörinyt useita vuosia kaupungin talousarvion hankelistoilla, mutta hanketta on lykätty. Ajatus Rauhalantien ja Kirkkokadun välisen osuuden sulkemisesta herätti vastustusta kaupunkilaisten keskuudessa, ja hanke on niin sanotusti vaiheessa.
Rauhalantien tasoristeystä koskevat vaikeatkin ratkaisut on kuitenkin viimein tehtävä. Vaihtoehtoina on joko tasoristeyksen sulkeminen nykyisten suunnitelmien mukaisesti tai asianmukaisten varolaitteiden rakentaminen vaaralliseen risteykseen. Ehkä paras, mutta samalla kallein ratkaisu olisi ali- tai ylikulkukäytävän rakentaminen, mutta se lykkäisi ratkaisua useilla vuosilla. Huonoin ratkaisu on olla tekemättä mitään ratkaisuja.

Alaikäisille julkijuopottelijoille selvä viesti

Poliisi ja sosiaaliviranomaiset korjasivat viime viikonloppuna Laivasillan lähialueelta talteen kaikkiaan yhdeksän rantapuistossa juopotellutta ja päihtynyttä alaikäistä sekä takavarikoi heidän alkoholijuomiansa. Alaikäiset kuljetettiin poliisiasemalle, josta otettiin yhteyttä heidän vanhempiin tai siirrettiin sosiaaliviranomaisten huostaan. Joitakin aikuisten humalaisten joukossa juopotelleita lapsia ja ehkä jopa joitakin vanhempiakin viranomaisten tiukka linja ihmetyttää, mutta useammat todennäköisesti kiittelevät viranomaisten jämäkkää toimintaa. Alaikäisten julkijuopottelua ei ole syytä puolustella eikä katsoa läpi sormien, vaikka se valitettavan yleistä onkin. Vanhempien ei ole aina helppoa saada tietää saatikka valvoa mitä alaikäiset lapset kodin ulkopuolella puuhaavat. Poliisin ja sosiaalipäivystyksen operaatio viikonloppuna välitti selvän viestin alaikäisille ja heidän vanhemmilleen, ettei alaikäisten päihteiden käyttö ole laillista eikä hyväksyttävää. Perheissä on syytä tiedostaa, että jos vanhemmilla ei ole keinoja puuttua alaikäistensä alkoholinkäyttöön, siirtyy ongelma viranomaisille, joiden keinot ovat huomattavasti tylymmät.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI