|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ässien uusi valmentaja avasi voitolla ? HIFK:n käyrä ollut laskeva (14.11.2018 22:07)
Jokerit voitti ? Hjalliksen myynti-ilmoitus varasti illan shown (14.11.2018 21:56)
Harakka: ?Mihin ministerin ylimielinen tuomio perustuu?? ? Lukuja jopa Orpon omalta ministeriöltä (14.11.2018 20:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisa sulkee homekouluja
18.06.2009Loviisan kaupunki aloittaa välittömästi suomenkielisen koulukeskuksen peruskorjauksen hankesuunnittelun. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti Länsiharjun ja Harjuntaustan koulujen A- ja B-siipien sulkemisen sekä 82.000 euron lisämäärärahan tilapäisten parakkitilojen ja suunnittelun rahoittamiseen.

Päätökset käynnistävät suomenkielisen koulukeskuksen peruskorjauksen suunnittelun, jonka kustannusarvio olisi toteutuessaan yli 7,6 miljoonaa euroa.
Osa kiireellisistä päätöksistä tilapäistiloista oli tehty jo kaupunginhallituksessa, ja valtuuston tehtäväksi jäi lähinnä hyväksyä tarvittavat määrärahat sekä evästää hallitusta ja virkamiehiä sisäilmaongelmien ratkaisujen tärkeydestä.
-On erittäin ikävä todeta, että Loviisassa ei ole löytynyt tahtoa ja halua ratkaista Länsiharjun ja harjuntaustan koulujen sisäilmaongelma ajoissa. Tietoa ongelmista on saatu. Nyt olemme selkä seinää vasten tilanteessa. Ja mikä pahinta, terveyden on luvattoman pitkään annettu olla uhattuna. Hävetkää, ripitti kokoomuksen Nina Pere.
-En käy tässä erittelemään kaikkia mokia vuosien varrelta, mutta nyt on päätösten aika. Parakin pihaan ja peruskorjauksen hankesuunnitelmaa laatimaan. Myös muiden koulujen ja päiväkotien tilojen kelpoisuudesta on saatava selvyys, Pere vaati, ja halusi, että tutkitaan myös mahdolliset synergiaedut, joita kaksikielinen koulurakennus toisi mukanaan.

Valtuusto jämäkästi kouluja kohentamaan

Myös Vihreitten Sonja Ilvetsalo-Koskinen kritisoi aikaisempia tilapäiskorjauksia ja ratkaisujen viivyttelyä sekä ilmoitti kannattavansa julkisuudessa olleita esityksiä suomen- ja ruotsinkielisten koulukeskusten korjaamisesta vaikka lainarahalla.
-Konsultit, suunnittelijat ja saneeraajat ovat olleet tyytyväisiä, kukaan muu ei. Päinvastoin. Oppilaat kärsivät, henkilökunta kärsii, virkamiehet tuskastuvat ja oppilaiden huoltajat uhkaavat koululakolla, kuvaili Ilvetsalo-Koskinen sisäilmaongelmien hoitoa ja taustoja.
Demareiden Arja Isotalo ilmoitti ryhmänsä kannattavan esitystä suomenkielisen koulukeskuksen hankesuunnittelusta. Tukea tuli myös Rkp:n suunnasta.
-Ilman muuta on selvää, että myös Rkp on tämän esityksen kannalla, sanoi Sonja Stenman.
Valtuusto myönsi tälle vuodelle 82.000 euroa määrärahan koulutilojen tilapäisjärjestelyjen ja suunnittelun rahoittamiseen. Kaupunginhallitus oli jo aiemmin päättänyt tilata koulukeskukselle tilapäiset parakkitilat Gramo Finland Oy:ltä, ja antanut sivistyskeskukselle luvan käynnistää peruskorjauksen hankesuunnittelun.

Sataman kehittämiselle vankka tuki

Valtuusto päätti myös, että Loviisan kaupunki käyttää kuntafuusiosta saatavat 1,18 miljoonan euron porkkanarahat kokonaan Loviisan sataman pitkälaiturin korjaamiseen sekä laivapaikan syventämiseen. Päätös syntyi yksimielisesti. Panostaminen sataman kehittämiseen sai muutenkin laajasti tukea valtuustossa. Sanailua ryhmien välillä syntyikin lähinnä siitä, mikä puolue on tukenut sataman kehittämistä eniten.
Sanailu alkoi, kun kokoomuksen Kirsti Keckman ihmetteli, ettei sataman järjestämään luottamishenkilötilaisuuteen osallistunut kuin vain 14 luottamushenkilöä.
-Rkp:stäkin oli vai yksi henkilö paikalla. On aika noloa käytöstä, Keckman sivalsi.
-Keskustelu päättynyt, kiirehti puheenjohtaja Agneta Alm toteamaan, mutta päätti kuitenkin antaa keskustelun jatkua.
Rkp:n Gunnel Laukas vastasi Keckmanille muistelemalla kuinka valtuustossa esitettiin 1990-luvulla sataman sulkemista, jolloin Rkp taisteli sataman puolesta.
-Niin teemme nytkin. Kannatamme Rkp:ssä esitystä sataman kehittämisestä, Laukas sanoi.
Kokoomuksen Kari Hagfors kertoi, etteivät sataman alkuperäisen liikennetavoitteet ole takavuosina kehittyneet suunnitellusti, mutta nyt Loviisa on noussut maan johtavaksi puutavarasatamaksi. -Meidän tulee löytää yhteinen tahtotila, ja päättää tarvitsemmeko satamaa vai emme. Liiketaloudellisesti satama ei ole kannattava, yhteiskuntataloudellisesti kylläkin, Hagfors sanoi. Hän halusi satamalle erillisen kirjanpidon ja satamaan sijoitetuille pääomille selkeät tuottotavoitteet.
-Kokoomus puoltaa sataman kehittämistä, mutta ei avointa valtakirjaa, Hagfors linjasi. Hän esitti aluksi myös Elias Erämajan (kok) kannattamana pontta sataman strategian ja tulosseurannan kehittämiseksi tuleville vuosille. Kaupunginjohtaja Olavi Kalevan todettua, että ponsi sitoisi liiaksi uuden Loviisan valtuusto käsiä, Hagfors veti pontensa takaisin.
Kokoomuksen Camilla Antas pohdiskeli raamatullisin sanakääntein sataman mahdollisuuksia kilpailussa suurempien satamien kuten Vuosaaren, Kotkan ja Haminan kanssa.
-Valko kilpailee Goljatteja vastaan, mutta kuten raamatussa, David voitti Goljatin. Me uskomme sataman visioihin, mutta jos panemme rahaa satamaan, niin vaadimme myös tuloksia. Mieluiten jo kolmen vuoden kuluessa. Jos niitä ei saada, niin satama on muuttunut osaksi Loviisan ongelmia. Nahistunut porkkana ei houkuttele ketään, Antas kertoi.
Myös Vihreitten Sonja Ilvetsalo-Koskinen asettui puoltamaan porkkanarahojen käyttöä satamaan, vaikka totesikin, ”ettei satama ole aina pelkästään iloinen asia, mutta menkööt sitten nämä rahat satamaan”.

Nuorisovaltuusto ja kirjastoauto vuonna 2010

Valtuusto hyväksyi myös kokoomuksen aloitteen valtuuston työjärjestyksen muuttamisesta niin, että valtuustoaloitteille annetaan jatkossa enemmän painoarvoa. Suurin muutos on se, että valtuusto voi käydä keskustelua ja joko hyväksyä, hylätä tai palauttaa kaupunginhallituksen tekemän päätöksen aloitteesta. Tähän saakka vastaukset aloitteisiin on annettu valtuustolle vain tiedoksi, vaikka aloitteen allekirjoittajina olisi ollut koko valtuusto.
Valtuusto sai vastauksen myös kokoomuksen aloitteeseen kirjastoautopalvelun perustamisesta uuden Loviisan alueelle. Vastauksessa todettiin, että fuusiotyöryhmä oli jo pannut vireille noin 260.000 euroa maksavan kirjastoauton hankinnan. Siihen on luvassa valtionapua noin puolet. Kirjastoauto on tarkoitus hankkia vuoden 2010 aikana.
Valtuusto sai myös tiedoksi myös hallituksen vastauksen kokoomuksen aloitteeseen nuorisovaltuuston perustamisesta. Nuorisovaltuusto on tarkoitus perustaa ensi syksyn aikana, ja sen toiminta alkaisi uuden Loviisan nuorisovaltuustona vuoden 2010 alussa.

Perussuomalaisilta homekoira-aloite

Perussuomalaisten Kimmo Nykänen teki valtuustoaloitteen homekoiran palkkaamisesta kartoittamaan kaupungin kiinteistöjen, erityisesti koulujen, päiväkotien ja hoitolaitosten homekohteet.
-Lähimmät homekoirat löytyvät Pyhtäältä ja Neuvottomasta. Homekoiratutkimus maksaisi kaupungille noin 5.000 – 10.000 euroa, mikä on vähän verrattuna moniin konsultti- ja muihin tutkimuksiin, joilla kosteusongelmia on kartoitettu, Nykänen sanoi.
Kokoomuksen Kari Hagfors teki aloitteen maksukorttipäätteiden hankkimisesta kaupungin palvelupisteisiin.
-Maksupäätteet helpottaisivat sekä maksujen vastaanottamista, että asiakaspalvelua, Hagfors tiesi.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI