|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa (13.11.2018 20:21)
Tivi: Mitä ihmettä tapahtui Googlelle? Liikenne ohjautui yhtäkkiä Kiinaan ja Venäjälle (13.11.2018 19:29)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kunnanhallitus ehdottaa asemakaavan käynnistämissopimuksen hyväksymistä
12.06.2009Ruotsinpyhtään kunnanhallitus on päättänyt ehdottaa asemakaavoituksen käynnistämissopimusta Ruotsinpyhtään kunnan ja Sirius Sport Resort Oy:n kanssa. Sopimuksella selvitettäisiin mahdollisuutta asemakaavoittaa Ahvenkosken eritasoliittymän pohjoispuoleinen alue yrityksen suunnittelemalle urheilu- ja hotellikeskukselle. Asian tiimoilta järjestettiin tiistaina lehdistötilaisuus Ruotsinpyhtään kunnantalolla.

-Alun perin matkailukeskuksen sijoittamispaikaksi suunniteltiin kunnan omistamaa Rauhalan tilaa. Peltoalueesta tehty pohjatutkimus kuitenkin osoitti maan liian pehmeäksi, kertoo Ruotsinpyhtään kunnanjohtaja Risto Nieminen.
-Ahvenkoskella käynnistetyn asemakaavahankinnan myötä alueita siirtyy Ruotsinpyhtään omistukseen, joten luontevasti heräsi ajatus urheilukeskuksen sijoittamisesta sinne, Nieminen jatkaa. Yrityksen toiveissa olisi ostaa kunnan alueelta noin 10 hehtaaria tonttimaata matkailuliiketoimintaa varten.
Ahvenkosken uuden eritasoliittymän pohjoispuolen alue osoittautuikin rakentamiseen paremmin soveltuvaksi. Koska alueen asemakaavaluonnosta ollaan vasta laatimassa, työpaikka-aluemerkintä voitaisiin samalla muuttaa suunniteltua toimintaa vastaavaksi.

Surffiallas ja aerodynaaminen tunneli

Lehdistötilaisuudessa olivat paikalla sijoittajatahon pietarilaiset edustaja Aleksander Terentjev ja toimitusjohtaja Andrey Sharapov. Aleksander Terentjev on kolme vuotta sitten perustanut menestyvän hotelli Ambassadorin Pietariin, ja kertoo olevansa kokenut matkailualan yrittäjä. Kaavailtuun urheilukeskukseen tulisi allasosasto, saunat, 120-150 huoneen hotelli, ravintola ja palvelutilat sekä lomamökkejä. Paikan erikoisuuksiin kuuluisi surffauksen mahdollistavaa kiertovesiallas ja aerodynaaminen tunneli, jossa voi kokea laskuvarjohypyn kaltaista vapautta ilman vaaraa.
-Tavallisen laskuvarjohypyn aikana ilmassa ehtii olla vain minuutin, joten laskuvarjohyppääjien kuvioharjoittelu tulee hyvin kalliiksi, kuvailee Terentjev ja kertoo aerodynaamisen tunnelin olevan huomattavasti halvempi vaihtoehto.
-Tunnelissa voi leijailla vaikka kuinka pitkään, hän toteaa.
Ideat aerodynaamiseen tunneliin ja surffialtaaseen Terentjev on saanut ulkomailta.
-Tällaista ei ole missään muualla Skandinaviassa, huomauttaa Kotka-Haminan seudun kehitysyhtiön Cursor Oy:n edustaja Vera Ilomäki. Hän kuitenkin muistuttaa, että suunnitteilla oleva matkailukeskus tarjoaisi myös perinteisempiä urheilumahdollisuuksia koko perheelle.
-Näillä miehillä on valmiit markkina- ja myyntikanavat. He tuntevat matkailualan, Ilomäki vakuuttaa.

”Edetään askel askeleelta”

Mutta mikä sai miehet kiinnostumaan Suomesta ja juuri Loviisan seudusta? Terentjev kertoo viehättyneensä alueen kauneudesta, ja hyvistä kulkuyhteyksistä.
-Helsingin lentokenttä ei ole liian kaukana. Uskomme, että täällä urheilukeskus voisi houkuttaa sekä urheilullisia pohjoiseurooppalaisia että venäläisiä turisteja, Trentjev perustelee.
Hankkeen kustannusarvio on 12-15 miljoonaa euroa, ja lainasta on jo neuvoteltu Venäjän valtion pankin ja Nordea Pankin kanssa. Terentjev korostaa, ettei rakentamisen kanssa pidetä kiirettä.
-Edetään askel aseleelta. Ensin hankitaan todennäköisesti aerodynaaminen tunneli ja sitten vesialtaat. Keskuksen rakentamiseen menee ainakin 2-3 vuotta, Terentjev arvioi.

Sopii uuteen Loviisaan

Ruotsinpyhtään kunnanjohtaja suhtautuu hyvin myönteisesti hankkeeseen.
-Hanke sopii hyvin uuteen Loviisaan. Uudella Loviisalla tulee olemaan monta liittymäkohtaa, joille halutaan luoda erilaisia rooleja kaupungin sisäisen kilpailun välttämiseksi, Nieminen perustelee. Lisäksi uusi matkailuyritys tarjoaisi lisää majoitustiloja ja tukisi muuta matkailutoimintaa ja palveluita tuomalla alueelle enemmän turisteja.
Tavoitteena on, että aluetta koskeva mahdollinen kaavaluonnos käsiteltäisiin elokuun loppuun mennessä. Lopullinen hankkeesta sopiminen edellyttäisi sekä Ruotsinpyhtään kunnanvaltuuston että uuden Loviisan järjestelytoimikunnan hyväksyvää päätöstä. Kunnan käytäntönä on, että maakauppa tehdään vasta sitten, kun rakennuslupa on myönnetty ja aloituskokous pidetty.

Katariina Luoma

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI