|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Näpäytys pääministeripuolue keskustalle: Minne katosi 600 miljoonan potti vuoden 2015 vaihtoehtobudjetista? (15.11.2018 08:14)
Ympäri EU:ta perataan kuumeisesti 600-sivuista brexit-luonnosta ? Theresa Mayn asema hutera (15.11.2018 07:42)
Suomi menettänyt 60 000 työpaikkaa ? ?Byrokraattinen ja turha prosessi? pois heti, vaatii Keskuskauppakamari (15.11.2018 07:34)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Maukas kotivoitto Susista vei Riennon sarjajohtoon

23.05.2003Riennon mimmien hurja vauhti jatkuu. Keskiviikkoiltana joukkue kohtasi sarjajohtaja Kouvolan Sudet keskuskentän erinomaisessa kunnossa olevalla ruoholla. Ensimmäinen jakso oli vieraiden lievää hallintaa, mutta toiselle jaksolle tuli kuin uudesti syntynyt Riento. Kun se onnistui vielä maalinteossakin, jäivät ansaitut sarjapisteet Loviisaan lukemin 2-0 (0-0). Voiton myötä Riento siirtyi ykkösdivisioonan etelälohkon kärkeen.


Avausjakso oli melko takkuista peliä. Palloa pelattiin lähinnä keskikentällä. Fyysisesti vahvempi vastustaja piti palloa prosentuaalisesti enemmän, mutta huipputilanteita sekään ei saanut aikaiseksi. Riennon paras paikka siunaantui Regina Lundille, mutta tämän laukaus puolittaisen läpiajon päätteeksi epäonnistui.

Suurin syy maalipaikkojen vähyyteen oli siinä, että molempien joukkueiden puolustuspelaaminen oli onnistunutta.

Toinen jakso täydellistä Riennon hallintaa

Erätauolla pelaajavalmentaja Mimi Skog herätteli ryhmäänsä.

–Ei siinä mitään poppakonsteja käytetty. Painotin vain, että tahtopuoli ratkaisee tämän kamppailun.

Jakson alku näytti mitä tuleman pitää. Vain viisi minuuttia oli jaksoa pelattu, kun Tanja Meskille siunaantui avopaikka, mutta laukaus epäonnistui suuntautuen yli maalin. Heti perään sai paikalla ollut satapäinen yleisö nähdä ottelun avausmaalin. Se syntyikin upean kuvion päätteeksi, kun toiselle jaksolle kentälle tullut Karolina Hovi keskitti millimetrin tarkan keskityksen, josta Tanja Harju ohjasi hallitusti ohi Kouvola-vahti Kaisa Mäkisen.

Riennon hallinta jatkui. Viisi minuuttia maalin jälkeen Meski tykitti, mutta Mäkinen venyi upeaan torjuntaan. Heti perään Lund pukkasi parikymmentä senttiä ohi ylänurkan. Ja rumba sen kuin jatkui. 60. minuutin kohdalla maali näytti jo varmalta, kun Linda Olá vapautti Harjun läpiajoon. Tanjan laukaus sujahti kuitenkin hieman ohi maalin. Kymmenen minuuttia myöhemmin Meski loi vapaan paikan Hoville, jonka laukaus meni niin ikään hieman ohi maalin.

Toista kertaa ei maalitykki kuitenkaan epäonnistunut. Meski antoi jälleen oivan pystysyötön, jonka päätteeksi ”Biggis” niittasi varmasti 2-0.

Kotijoukkueen toisen maalin jälkeen Sudet sai hienoisen otteen pelistä. Vaarallisin tilanne syntyi vartti ennen loppua, mutta hereillä ollut Skog torjui riman alta kulmapotkuksi.

Viisi minuuttia ennen päätösvihellystä Hovi järjesti avopaikan vaihdosta kentälle tulleelle Fanny Stamille, mutta Mäkinen esitti näyttävän torjunnan. Maaleja ei enää nähty, ja arvokkaat sarjapisteet jäivät ansaitusti Loviisaan.

Hallitseva Suomen mestari Loviisaan

Keskiviikon kamppailun ratkaisi kotijoukkueen hieno toisen jakson esitys. Tsempparina palkittiin Olá. Hänen lisäkseen Riennolla oli monta onnistujaa. Meski oli näkyvässä roolissa keskikentällä järjestämällä joukkuetovereilleen useita maalipaikkoja. Kärjessä pelanneet Hovi ja Harju aiheuttivat jatkuvasti ongelmia Susien puolustukselle. Toisella jaksolla puolustuksen keskustaan siirretty Mikaela Ahlgren teki muutaman erittäin tärkeän katkon. Fakta on se, että ”Eela” on parhaimmillaan topparin tontilla.

Skog oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen esitykseen. –Ensimmäinen jakso oli meiltä heikko ja olimmekin hieman alakynnessä. Toinen jakso oli puolestaan loistava. Tilanteisiin nähden olisimme voineet voittaa viidelläkin maalilla, totesi pelaajavalmentaja.

–Koko puolustuslinja pelasi erinomaisen ottelun. Erityisesti Anette Hyden loisti pitämällä vastustajan vaarallisen hyökkääjän kurissa, totesi Skog.

Sudet ei ollut tappiosta huolimatta huono. Joukkue oli erittäin fyysinen ja osaa myös pelata. Tällä kertaa vastus vain oli liian kova.

Riennon seuraava kotipeli on ensi keskiviikkona, kun hallitseva Suomen mestari Pietarsaaren United saapuu Loviisaan pelaamaan cupin kolmatta kierrosta. Tällöin on mahdollisuus nähdä, miten Loviisan tytöt pärjäävät valtakunnan huippujoukkueen kyydissä.

Teksti ja kuva: Harri Isotalo

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI