|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Googlen liikenteen ?kaappaus?: Tunnustus tulikin Nigeriasta (14.11.2018 14:49)
Talviolympiakisojen kriisi syvenee ? kisahakijat kaikkoavat (14.11.2018 12:03)
ST1-miljardööri Mika Anttonen lyttää EU:n ilmastotoimet ? ?Naiivi ja vastuuton kuvitelma? (14.11.2018 11:01)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Kim Jordas mustana hevosena Lapinjärven kunnanjohtajakisaan
19.05.2009Lapinjärven kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja Kim Jordas on noussut mustana hevosena esille Lapinjärven kunnanjohtajakisassa. Ainakin demarit ja keskustapuolue ovat kysyneet Jordakselta olisiko tämä käytettävissä kunnanjohtajaksi. Eilisiltana Jordas neuvotteli demareiden ja keskustan edustajien kanssa kunnanjohtajan paikasta.

-Kävimme ryhmien kanssa keskustelua, ja ryhmät esittivät tämän pyynnön, ja lupasin sitä vielä harkita. Alustavasti olen jo kuitenkin todennut, että en näillä näkymin ole käytettävissä. Lopullisen vastauksen lupasin antaa lähipäivinä, kertoi Kim Jordas eilen.
RKP:n rivivaltuutettuna tällä hetkellä toimiva Kim Jordas on aiemmin toiminut Lapinjärven kunnanhallituksen puheenjohtajana. Jordas vastusti Lapinjärven liittymistä Loviisaan vastoin puolueen enemmistön kantaa. Tällä hetkellä Kim Jordas toimii Suomen Ammattikalastajaliiton SAKL:n toiminnanjohtajana. Järjestön toimisto sijaitsee Jordaksentiellä Lapinjärvellä.
Jordaksella näyttäisi olevan takanaan kaikkien muiden puolueiden paitsi omansa tuki. Kunnanhallituksen puheenjohtajana toimiva Rkp:n Thomas Antas sanoi kuulleensa spekulointia Kim Jordaksen nimestä jo ennen joulua.
-Meillä ei ole ollut ryhmäkokousta asiasta, enkä mielelläni kommentoi näin äkkiseltään asiaa. Sellainen periaate minulla on, että ihminen, jonka valtuuston enemmistö siihen tehtävään valitsee, niin hän sitten on valittu ja pulinat pois, Antas sanoi. Hänen mukaansa, jos yhtä on päätetty pyytää tehtävään ja hän suostuu, niin muita ei ole syytä enää haastatella.

”Sjöstrand kokematon, mutta pätevä”

Antas pitää myös loppusuoralle päässyttä hakijaa, Rkp:n eduskuntaryhmän pääsihteerinä toimivaa Christian Sjöstrandia sopivana tehtävään.
-Keskustelin pitkään viikonloppuna hänen kanssaan puoluekokouksessa. Sjöstrand on hyvin lahjakas ja hyväkäytöksinen sekä puolueessa on todettu, että hän on myös hyvin tehokas. Ymmärrän hyvin niitäkin, joiden mielestä Sjödstand on kokematon, sillä hänellä ei ole päivääkään kokemusta kuntapuolelta, Antas sanoi. Hänen mukaansa myös Eero Soinio oli valittaessa kokematon, mutta osoittautui silti päteväksi ja pystyväksi.

Jordaksen nimi esillä jo syksyllä

-Olen itse puhunut Jordaksen kanssa asiasta ensimmäisen kerran jo viime talvena. Sanoin, että hae (kunnanjohtajaksi), mutta ei hän silloin halunnut hakea. Ilmoitimme myös syksyn vaalien jälkeen, että olemme olleet erittäin tyytyväisiä hänen tapaan toimia kunnanhallituksen puheenjohtajana, ja halusimme hänen jatkavan, mutta Rkp valitsi toisin, kertoi hallituksen toinen varapuheenjohtaja Ari Koivisto (sd) eilen.
Lapinjärven kunnanjohtajan valinta mutkistui viime viikolla, kun valintakisassa loppusuoralle päässyt Pyhännän kunnanjohtaja Jussi Salo ilmoitti vetävänsä hakemuksensa takaisin. Hän kertoi saaneensa paremman työtarjouksen kunta-alan ulkopuolelta eräästä järjestöstä. Salo oli valittu toiseksi kunnanjohtajaehdokkaaksi, jotka oli määrä kutsua Lapinjärven kunnanhallituksen haastateltavaksi 1.6.2009.
Salon vetäytymisen jälkeen Lapinjärven kunnanjohtajan paikalle oli ehdolla enää toinen loppusuoralle päässyt ehdokas, RKP:n eduskuntaryhmän pääsihteeri Christian Sjöstrand.

Jaakko Jalosenkin nimi esillä

Lapinjärven kunnanjohtajapelissä viime viikolla esille nousi myös Lapinjärven lastentalon toiminnanjohtajan Jaakko Jalosen nimi. Maakuntavaltuuston puheenjohtajana ja Porvoon kaupunginvaltuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimiva Jalonen kuitenkin kiistää, että häntä olisi kysytty tehtävään.
-Tämä on ihan hervotonta. Olen kuullut, että nimeni on ollut esillä keskusteluissa, mutta oikeasti minulta ei ole kukaan kysynyt, Jalonen kommentoi. Kysymykseen halukkuudestaan Jalonen vastaa harkitusti.
-Täytyy sitten ottaa kantaa, jos kysytään. En ole voinut vielä edes harkita, kun ei ole kysytty. Se on minun vastaus tänään, Jalonen sanoi.
Lapinjärven uusi kunnanjohtaja valitaan virallisesti kunnanvaltuuston kokouksessa 10. kesäkuuta. Kaikkiaan kunnanjohtajan paikkaa haki kahdella hakukierroksella yhteensä 11 henkilöä. Kunnanjohtajan tehtäviä on Aktiaan siirtyneen Peter Backmanin jälkeen toistaiseksi hoitanut kunnan tekninen johtaja Jouko Toropainen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI