|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Jääkiekon World Cup tulossa 2020 ? uusi formaatti suunnitteilla (12.11.2018 22:04)
?Julkisuushakuista provosointia? ? Näin perussuomalaiset kommentoi PS-nuoren ?valkoista? isänpäivätoivotusta (12.11.2018 20:20)
EU:n suunnitelma kauhistuttaa keskustalaista ? Kasvimyrkkyjen kielto ?vaarantaa suomalaisen ruuantuotannon? (12.11.2018 19:40)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Vihreiden elinkeinoseminaarissa kaivattiin riskinottajia
17.04.2009Loviisan seudun vihreät ry järjesti torstai-iltana elinkeinoseminaarin. Hotelli Degerbyn tiloissa pidettyyn tilaisuuteen oli kutsuttu fuusiokuntien ylin virkamiesjohto, luottamushenkilöt sekä alueen yrittäjät. Paikalla yleisöä oli noin kaksikymmentä henkeä.

Tilaisuuden tarkoituksena oli esittää vaihtoehtoja Loviisan seudun kehitykselle ilman lisäydinvoimaa.
Loviisalaissyntyinen Artekin toimitusjohtaja Mirkku Kullberg otti omassa puheenvuorossa kantaa Loviisan tulevaisuudennäkymiin yritysmaailman kautta.
- On oltava rehellinen ja myönnettävä ettei Loviisalla tällä hetkellä ole imagoa. Sen saavuttamiseksi on päätettävä fokus, eikä niitä voi olla montaa. Kaikkia ei voida miellyttää. Strategian ongelma on että se on aina riski. Jonkun on se vain otettava. Kullberg painotti että strategiat on tehtävä tulevaisuutta varten. Hänen mukaansa enää ei haluta puhua designista, brändeistä tai trendeistä. Niiden aika meni jo. Tulevaisuudessa ihmiset kaipaavat turvallisuutta, syväosaamista ja kansalaisaktivismia.

- Kansalaisaktiivisuutta Loviisassa on aina ollut paljon ja päättäjien on katsottava peiliin jos sitä ei ole osattu hyödyntää. Aktiivisuus on luonut yritystoimintaa ja hyviä hankkeita, mutta toiminta on yksittäistä. Hankkeet tulisi lyödä yhteen, että toimintaan saataisiin kunnolla voimaa, Kullberg sanoo.
Myös Degerby Constructor Oy:n Kalle Jalkanen peräänkuulutti riskinottoa kaupungin strategiaan.
- Seitsemän vuotta sitten luin seutuselvitystä ja olin raportin kanssa täysin samaa mieltä. Nyt on seitsemän vuotta kulunut, eikä mitään ole tapahtunut. Se johtuu siitä, että selvityksen suunnitelma oli riskivapaa. Suunnitelma ei voi mennä pieleen kun se ei mene minnekään.
Hänen mukaansa ensiarvoisen tärkeää Loviisalle on, että alueelle saadaan lisää asukkaita - ja nimenomaan riskinottohaluisia.

- Ihmisiä on olemassa kulutuskykyisiä, kulutuskyvyttömiä ja kulutushaluttomia. Kahta viimeistä laatua meillä on omasta takaa, mutta ensimmäisiä tarvittaisiin lisää.
Hänen mukaansa riskejä pitää ottaa riippumatta siitä rakennetaanko uusi voimala vai ei. Hänen ihmetteleekin miksei Loviisan kaupunki neuvottele lauhdevesien energian käytöstä Helsingin tavoin, vaan tyytyy ostamaan sähköä Porvoon energialta.
- Loviisan päättäjillä ei ole munaa. Näillä eväillä edes voimalan rakentaminen ei tuo suurta autuutta. Siitä hyötyy joku aivan muu kuin tämä seutu.

Valintoja tehtävä

Liikkeenjohdon konsultti Tero Maksimainen korosti, että valintoja on tehtävä
- On keskusteltava asioista, jotta valinnoille löytyy pohja. Näiden edellytysten luominen on vaikein osa mitä tahansa strategiaa.
Myös Liljendalin kunnanjohtaja Sten Frondén esitti, että uudella Loviisalla on tulevaisuudessa vaihtoehtoja myös ilman ydinvoimaa. Tärkeintä on että pelataan kaupunkina yhteen.
- Jos halutaan niin yhdistymissopimuksesta löytyy selkeitä viitteitä green-city tai cittaslow kehitykseen. Tulevana perusturvajohtajana haen mielelläni tällaisia kehitysmahdollisuuksia.
Jorma Törnroos esitti järjestäjien puheenvuoron, jossa hän muisti mainita Loviisan hyviäkin hankkeita. Kiitosta saivat Laivasilta, Tamminiemi, seurahuone ja elokuvateatterin pelastaminen. Uuden Loviisan myötä on hänen mukaansa luovuttava strategioista, joissa ydinvoima on messias ja länsiportti toinen kärkihanke.
- Uudessa tilanteessa meillä on mahdollisuus uuteen. Siihen tarvitaan uutta ajattelua. Kehityksen on lähdettävä omista lähtökohdista, eikä muita apinoimalla. Alue on niin kaunis ja kiehtova, että toista saa samoilta leveysasteilta hakea. Kehitys vaatii työtä, mutta uusi Loviisa on kaiken sen työn arvoinen.

Simo Arvo

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Toimitus

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI