|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ihmetys suomalaisesta systeemistä: Lomatoimintaa tuetaan julkisista varoista, kansanedustajille +2000 ?/kk Veikkaukselta (21.11.2018 19:26)
Suomi puuttuu Afrikan metsäkatoon ? Juha Sipilältä miljardien aloite EU:lle (21.11.2018 18:33)
Viisi puoluejohtajaa rajoittaisi lakko-oikeutta Suomessa (21.11.2018 18:24)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Euroopan viranomaisten tilaukset täyttävät Boomerangerin tilauskirjat
03.04.2009Valkon troolisatamassa toimivan loviisalaisen Boomeranger Boatsin tilauskanta ja työllisyystilanne näyttää taantumasta huolimatta hyvältä, vaikkei yhtiö haluakaan kertoa tarkempia yksityiskohtia tilauksista eikä asiakkaistaan. Maaliskuun puolella yhtiö ilmoitti saaneensa 1,2 miljoonan euron suuruisen tilauksen ”eurooppalaiselta asiakkaalta”. Pörssitiedotteen mukaan loviisalaisyhtiö toimittaa tilaajalle viranomaiskäyttöön tarkoitettuja erikoisvalmisteisia nopeita Rib-veneitä, joiden valmistus tapahtuu Valkossa vuosina 2010-2011.

Boomeranger Boatsin emoyhtiön Done Solutions Oy:n toimitusjohtajan Olli-Pekka Salovaaran mukaan maaliskuussa saatu merkittävä tilaus on tärkeä avaus Boomeranger Boats Oy:lle uuteen asiakassegmenttiin ja kokonaan uudelle markkina-alueelle.

-Organisaatiomme on tehnyt hyvää työtä vaativan asiakkaan kanssa ja siitä kiitoksena tilauskertymä vuodelle 2010 on muodostumassa vahvaksi jo tässä vaiheessa kuluvaa vuotta, kertoi Salovaara pörssitiedotteessa.

Boomeranger Boatsin viime keskiviikkona aloittanut tuore toimitusjohtaja Jussi Mannerberg vetoaa viranomaisyhteistyön pelisääntöihin eikä halua kertoa tarkemmin asiakkaan nimeä eikä veneiden lukumääriä eikä ominaisuuksia.

-En voi kommentoida asiaa tarkemmin, sillä olemme asiakkaiden kanssa sopineet, että emme anna sopimuksista tarkempia tietoja kuin mitä pörssitiedotteessa on todettu, kertoi Jussi Mannerberg ystävällisesti. Hänen mukaansa kysyntää tuntuu edelleen riittävän lamasta huolimatta.


Saksalaisupseerit ylistivät suomalaisveneitä

Parhaillaan Valkossa viimeistellään viimeisiä Rib-venetoimituksia ”länsieurooppalaisen maan puolustusvoimille”, jonka edustajat ovat seuranneet veneiden luovutustarkastuksia ja –ajoja Hästholmsfjärdenillä. Mannerberg ei halua tarkemmin kertoa tästäkään asiakkaasta eikä tilauksesta. Viime vuoden huhtikuussa saadun kaupan arvo oli 1,9 miljoonaa euroa.

Asiakkaan nimi paljastui silti sattumalta, kun Lovari tapasi kaksi Saksan armeijan korkea-arvoista upseeria, jotka olivat viikon ajan Loviisassa suorittamassa Saksan merivoimien tilaamien Rib-veneiden vastaanottotarkastuksia. Vapaassa keskustelussa kävi ilmi, että 1,9 miljoonan euron arvoinen tilaus käsittää useita Solas FRB-tyypin eli ”fast rescue boat” –tyypin nopeita pelastusveneitä.

Nimettöminä pysytelleet saksalaisupseerit eivät tienneet keskustelevansa toimittajan kanssa, ja innostuivatkin kehumaan vuolaasti Boomeranger Boatsin Rib-veneiden ominaisuuksia ja pienen loviisalaisvalmistajan joustavaa toimintaa. Miehet kertoivat moniosaisista testeistä, joissa Saksan merivoimat vertaili eri toimittajien Rib-veneitä.

-Boomeranger Boatsin veneet olivat ylivoimaisia jokaisessa erillisessä osa-alueessa testeissä, joissa oli mukana useita veneitä. Suomalainen Rib-vene ja itävaltalaisen Steyer-moottorin yhdistelmä on maailman paras Rib-veneyhdistelmä, kertoi toinen saksalaisupseereista.

Steyerin moottorit sopivat erityisen hyvin pelastusveneisiin, koska ne käynnistyvät varmimmin uudelleen esimerkiksi ympäriajon jälkeen. Saksalaisupseeri kertoi Boomerangerin hyvän maineen kantautuneen heille Ruotsin merivoimien kautta.


Rib-veneitä ”näkymättömään” Visby-alukseen

Hänen mukaansa Saksan armeija lainasi ”erääseen tehtävään” Ruotsin kuninkaallisille merivoimille toimitettuja Boomerangerin pienempiä Rib-veneitä, jonka jälkeen Saksan merivoimat kiinnostui hankkimaan niitä myös itselleen.

-Ne olivat erittäin korkealaatuisia ja kestäviä veneitä, kehui saksalaisupseeri.

Boomeranger toimitti vuoden 2004 tammikuussa Ruotsin merivoimille useita FRBD-tyypin Rib-veneitä. Erikoisvalmisteiset Rib-pelastusveneet sijoitettiin huippunykyaikaisiin tutkassa näkymättömien Visby-luokan korvettien keskiosaan kannen alle. Ruotsin merivoimat oli tyytyväinen, niin olivat saksalaisetkin. Saksalaisupseerit kiittelivät erityisesti Boomeranger Boatsin joustavuutta asiakkaan yksilöllisten toiveiden täyttämisessä. Suomalaisveneisiin saa tarvittaessa joustavasti tehtyä muutoksia vielä tilaussopimuksen jälkeenkin.

-Jos esimerkiksi jonkun katkaisijan paikan haluaa siirtää tai tehdä muita muutoksia, ovat tällaiset muutokset täällä (Loviisassa) joustavia, mutta muualla se ei ole niin helppoa, ja niistä tulee yleensä iso lisälasku, kuvaili saksalaisupseeri.


Saksalaisupseerien avoimuus hämmensi

Boomerangerin toimitusjohtaja Jussi Mannerberg oli tyytyväinen kuullessaan saksalaisupseerien palautteesta, mutta oli hieman hämmentynyt heidän avoimuudestaan yleensä salassa pidettävässä asiassa.

-Meidän asiakkaina on yleensä eurooppalaisia viranomaisia, ja tahoja, joiden kanssa Suomella on yhteistyötä. Minä en voi kommentoida asiakkaisiin liittyviä tietoja enkä asiakkaan sanomisia. Boomerangerin veneet on tarkoitettu kovaan ammattikäyttöön, mutta noudatamme tarkasti suomalaisia vientisääntöjä, Mannerberg sanoi, ja viittasi säädöksiin sotamateriaalin viennistä.

-Joitakin meillä tehtyjä veneitä on mukana esimerkiksi Somalian rannikon merirosvo-operaatioissa, Mannerberg valotti. Hänen mukaansa länsimaisten armeijoiden kalusto on paljolti yhtäläisten normien mukaan tehtyä ja NATO-yhteensopivaa. Mannerbergin mukaan Boomeranger testaa jokaisen aluksen huolellisesti ennen luovutusta asiakkaalle. Loviisassa on hänen mukaansa ainutlaatuinen mahdollisuus suorittaa luovutusajoja myös talvipakkasilla, jolloin tarvittava avovesialue löytyy ydinvoimalan lämpimistä jäähdytysvesistä Hästholmsfjärdeniltä. -Ilman sitä mahdollisuutta emme voisi kaikkina talvina luovuttaa veneitä asiakkaille, vaan joutuisimme odottelemaan avovesiä, kiitteli Mannerberg.

Boomerangerilla huima tuloskehitys

Boomeranger Boatsin uusi toimitusjohtaja Jussi Mannerberg on aiemmin toiminut yhtiön teknisenä johtajana. Hän seuraa tehtävässään yhtiön osaomistajaa Timo Peräkylää, joka jätti tehtävät yhtiössä 1.4.2009. Peräkylä ja yhtiön toinen omistaja Jan von Haartman myivät Boomeranger Boatsin 22.8.2007 pääomasijoittaja Done Solutions Oy:lle 5 miljoonalla eurolla.

Vuonna 1991 perustettu Boomeranger Boats on kasvanut viime vuosina nopeasti. Vielä vuonna 2004 sen liikevaihto oli 1,6 miljoonaa euroa ja tulos verojen jälkeen 136.300 euroa. Vuonna 2007 yhtiön liikevaihto oli kasvanut jo lähes 5 miljoonaan euroon ja tulos verojen jälkeen yli 1 miljoonaan euroon. Viime vuonna yhtiön tulos notkahti noin 3 miljoonaan euroon. Mannerbergin mukaan syynä on paljolti tilausten maksujen siirtymisistä eri vuosille. Vuonna 2008 tehtiin paljon töitä, joita laskutetaan tänä vuonna. Yhtiön palveluksessa oli vuoden vaihteessa 27 henkilöä.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI