|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomi hävisi tyttöjen jalkapallon MM-kisoissa ? vastustajalla oli ajatus edellä (13.11.2018 23:18)
Tutkija: GPS-häiriön taustalla voi olla Venäjän Shoigun uhkaus Suomelle (13.11.2018 20:13)
Kohukuski Esteban Ocon uhkaa Valtteri Bottaksen paikkaa (13.11.2018 20:21)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Ruotsinpyhtää hyväksyi Fennovoiman kaavoitustarjouksen selkein äänin 14-7
10.03.2009Ruotsinpyhtään valtuusto hyväksyi eilen selvin äänin 14-7 Fennovoiman esityksen ydinvoimalan vaatiman kaavoituksen aloittamisesta Gäddbergsön alueella. Päätöksen mukaan Ruotsinpyhtään kunta aloittaa yleiskaavan ja asemakaavan valmistelut viipymättä edellyttäen, että Fennovoima Oy vastaa kaikista kaavoituksen kustannuksista. Esitys hyväksyttiin aiemmin kunnanhallituksessa äänin 6-3.

Demareiden valtuutettu Merja Grönberg teki aluksi vastaehdotuksen, jonka mukaan kaavapäätös siirretään väliaikaisen järjestelytoiminnan valmisteltavaksi. Hänen mukaansa ennen kaavoituksen aloittamista tulee selvittää myös miten Fennovoima aikoo hoitaa käytetyn ydinpolttoaineensa.
-En vastusta ydinvoimaa enkä Fennovoimaa, mutta vastustan sitä, että sitä rakennetaan koskemattomaan saaristoon ja Fortumin alue jää tyhjäksi. Esitän, että päätös siirretään väliaikaiselle järjestelytoimikunnalle, Merja Grönberg sanoi.

Vähemmistö halusi siirtää järjestelytoimikunnalle

Rkp:n Raili Äijö kannatti Grönbergin esitystä, ja sanoi, ettei Ruotsinpyhtää enää saisi tehdä sopimuksia, jotka ulottuvan uuden kunnan alueelle.
-Tämä on meidän kaikkien yhteinen saaristo, ja tämä asia koskee meitä kaikkia (uuden Loviisan asukkaita), Äijö sanoi.

Rkp:n Magnus Lindholm valitti, etteivät Rkp:n valtuutetut saaneet ensin ollenkaan Fennovoiman periaatepäätöksiä, ja viimein kun ne tulivat, ne olivat suomenkielisiä, vaikka luvattiin ruotsinkielisiä.

Magnus Lindholm kertoi kysyneensä valtuutetuilta, että hyväksyisivätkö sen, että sekä Fortum että Fennovoima saisivat luvan rakentaa ydinvoimalaitoksensa. Hänen mukaansa se hyväksyttäisiin, jolloin hän halusi kysyä, että jos jompi kumpi saisi luvan, niin kummalle se pitäisi antaa. Vihreitten Timo Noroviita totesi, ettei Fennovoiman hanke ole uuden Loviisan etujen mukaista.

”Päätöksen siirtäminen rintamakarkuruutta”

Kokoomuksen Antti Pajari totesi, että Ruotsinpyhtää on se viranomainen, jonka on annettava lausuntonsa asiasta kesään mennessä.
-Toivoisin, että se olisi Fortum ja Hästholmen, johon rakennetaan, mutta kun me emme voi siihen vaikuttaa kuka saa luvan ja minne se rakennetaan. Olisi rintamakarkuruutta jättää päätös uuden Loviisan päätettäväksi, varsinkin kun tätä lausuntoa meiltä kysytään, Pajari sanoi.

Keskustan Jorma Pappila piti Fennovoimaa parempana vaihtoehtona kuin Fortumia.
-Fennovoima on parempi vaihtoehto kuin Fortum. En voi kannattaa kaiken maailman monopoleja. Alalle tarvitaan kilpailua, Pappila sanoi, ja muistutti kuinka Rkp pyrki aikanaan viimeiseen mieheen vastustamaan Sköldvikin jalostamon rakentamista Porvoon maalaiskuntaan. Puheenjohtaja Asko Vilamaa kehotti Pappilaa ja muitakin pysymään käsiteltävässä asiassa.
-Mä olen varamies, eikä minun tarvitse niin asiassa pysyä. Pappila lohkaisi.
Demareiden Markku Paakkarinen kertoi, että demariryhmästä yksi on kaavoituspäätöstä vastaan ja muut puolesta.

”Emme voi torjua tällaista mahdollisuutta”

Kokoomuksen Pekka Heikkilä muistutti, että Loviisan kaupunki päättää Fortumin hankkeesta ja Ruotsinpyhtää Fennovoimasta.
-Olisi aika outoa, jos ryhtyisimme tässä nyt kampittamaan Fennovoimaa. Meillä on kilpailutilanne kahden muun kunnan kanssa ja he ovat jo puoli vuotta edellä meitä kaavoituksessa. Tällaisessa taloudellisessa tilanteessa emme voi torjua tällaista mahdollisuutta, Heikkilä sanoi ja muistutti Loviisan saavan 30 prosenttia tuloistaan suoraan tai välillisesti Fortumin ydinvoimalasta.
Rkp:n Magnus Lindholm arveli, että Fennovoiman ydinvoimalan myötä tulee myös käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitustilat.
-Oletteko valmiit siihen, Lindholm kysyi. Kukaan ei vastannut.

Äänestyksessä Fennovoiman kaavoitussopimus hyväksyttiin äänin 14-7. Ydinvoimahankkeen puolesta äänestivät kahdeksan demaria, kolme kokoomuksen valtuutettua ja kolme keskustan valtuutettua. Vastaan olivat Rkp:n Magnus Lindholm, Raili Äijö, Torsten Granroth ja Vivan Fält sekä vihreitten Timo Noroviita, demareiden Merja Grönberg sekä keskustan Asko Nurmiranta.

”Fuusiosopimusta noudatettava tarkasti”

Kokouksen päätteeksi demareiden Markku Paakkarinen otti esille Loviisan Sanomissa perjantaina julkaistun uutisen , jonka mukaan ruotsinpyhtääläisten mahdollisuus saada erikoissairaanhoitoa Kotkassa olisi kyseenalaistettu.

-Asia on aiheuttanut hämmennystä, ja monelta on mennyt aamukahvit väärään kurkkuun. Meidän pitää huolehtia siitä, että sopimus pitää ja tällainen spekulointi loppuu, vai pitääkö meidän lähteä kyselemään ministeriöstä sopimuksen purkamisesta, Paakkarinen sanoi. Puheenjohtaja Asko Vilamaa, että asia otetaan esille heti järjestelytoimikunnan seuraavassa kokouksessa.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI