|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eduskunta äänestää 19 euron säästöstä autoilijalle: Kokoomuslainen yllätti keskustelussa ? ?Tämä on kyllä tosi erikoinen esitys? (21.11.2018 12:16)
Nyt tuli konkreettinen esitys: Sosiaaliturva uusiksi ? Jokainen ansaittu euro vähentäisi etuuksia 0,6 eurolla (21.11.2018 10:41)
Ylen MOT: Tätä ?sokerideittailu? todella on ? seksikauppaa, jossa mukana myös alaikäisiä (21.11.2018 09:41)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Itä-Uudenmaan rakentajat suunnittelee asuin- ja liikekorttelia
16.01.2009Fortum Oyj on myynyt suurimman osan kiinteistöistään Loviisan keskustassa. Viimeisimmässä kaupassa Fortum myi Aleksanterinkadun ja Karlskronabulevardin kulmassa sijaitsevat kolme rakennusta sekä maapohjan Itä-uudenmaan Rakentajat Oy:n perustamalle yhtiölle. Itä-Uudenmaan Rakentajat omistaa jo entuudestaan Loviisan keskustakorttelin itäpuolella olevan entisen rautakaupan kiinteistön.

Itä-Uudenmaan Rakentajat Oy:n toimitusjohtajan Paavo Ylikuljun mukaan yhtiö suunnittelee Aleksanterinkadun ja Kuningattarenkadun väliseen kortteliin asuinhuoneistoja, joiden katutasossa olisi liikehuoneistoja. Aleksanterinkadun ja Karlskronabulevardin puoleiset puutalon on tarkoitus säilyttää ja kunnostaa.

Noin 30 asuinhuoneistoa ja liiketilaa

Korttelin sisäpihalla olevalla betonikerrostalolla ei ole suojelumerkintää, mutta sitäkään ei ole tarkoitus purkaa kokonaan, vaan laajentaa sisäpihan suuntaan. Parkkipaikkoja on tarkoitus rakentaa sisäpihan rakennusten kellaritiloihin. Korttelin eteläpäätyyn on suunniteltu noin 30 asuinhuoneistoa.
-Mahdollisia rakennushankkeita lähdetään toteuttamaan, kun ensin nähdään miten tämä Loviisa tästä kehittyy. Tätä kiinteistökauppaa tehtiin Fortumin kanssa vuoden päivät ja välillä neuvottelut keskeytyivätkin, mutta viimein saatiin kauppa aikaiseksi, kertoi Paavo Ylikulju eilen.
-Kalevi Ilosen toimisto tekee piirustuksia korttelista, ja niitä on tarkoitus lähteä viemään eteenpäin kysynnän mukaan, Ylikulju kertoi. Hänen mukaansa entisen rautakaupan rakennusta on tarkoitus korottaa kaksikerroksiseksi ja rakentaa siihen asuin- ja liiketiloja. Itä-Uudenmaan rakentajilla on runsaasti kokemusta vanhojen rakennusten peruskorjauksista muun muassa Porvoossa.

Fortum myi turhat talonsa

Fortum eli silloinen Imatran Voima osti Aleksanterinkadulla sijaitsevat kiinteistöt Thomas Oy:ltä samalla, kun yhtiön sopivat Pyhtään Munapirtin siirtymisestä voimayhtiön hiilivoimalaitostontiksi. Sittemmin Fortum myös Munapirtin tontin edelleen Pyhtään kunnalle.
-Fortum pyrkii myymään kaikki kiinteistöt, jotka eivät suoraan liity yhtiön liiketoimintaan. Loviisassa on aikaisemmin jo myyty kaikki asuinkiinteistöt keskustasta. Tällä hetkellä meillä ei enää ole Loviisassa muita kuin voimalaitoksen läheisyydessä olevat kiinteistöt, kertoi Fortumin ryhmäpäällikkö Mikko Tavastila. Asuinkiinteistöt myytiin vuonna 2004 VVO-yhtymälle. -Yhtiön on myynyt myös henkilöstön vapaa-ajanviettopaikkansa, ja hankkinut tilalle viikko-osakkeita lomakohteisiin, Tavastila kertoi.

Fortumille kokous- ja kerhotilat Aktian pankkitalosta
Fortum on vuokrannut Aktia-pankin yläkerran ja kellarikerroksen noin 600 neliömetrin tilat henkilökuntakerhonsa käyttöön sekä yhtiön kokous- ja edustustiloiksi.

Fortumin Loviisan voimalaitos on vuokrannut Aktia-pankin yläkerrassa sijaitsevat entiset C&D-ravintolan tilat yhtiön kokoustilaisuuksia varten sekä henkilökuntakerhon käyttöön. Yhteensä noin 600 neliömetrin kokous- ja saunatilojen lisäksi Fortum vuokraa yhtiön henkilökuntakerhon käyttöön Aktia-pankin kellarikerroksessa olevat autotallitilat. Uudet tilat korvaavat Aleksanterinkadun ja Karlskronabulevardin kulmasta myydyt kerhotalon tilat. Fortumin henkilökuntakerhon uusi puheenjohtaja Toivo Kivirinta on tyytyväinen uusiin tiloihin. Hänen mukaansa kaikki Fortumin työntekijät ovat automaattisesti myös henkilökuntakerhon jäseniä.
-Henkilökuntakerhon käytössä on mukava sali, tv-huone, biljardisali, videopelejä sekä muita harrastusmahdollisuuksia. Alakerrassa on autokerholle lämpimät tilat, jossa voi korjata autoja ja vaihtaa vaikka renkaita. Lisäksi alakerrassa on käsityöpiirille kangaspuita ja muita kudontatyökaluja, Kivirinta kertoi.
Puheenjohtaja Kivirinnan mukaan henkilökuntakerhon suosituin piiri on kuntoilu- ja voimailupiiri, jota harrastetaan eri puolilla kaupunkia.
Fortumin kehitys- ja viestintäpäällikön Peter Tuomisen mukaan Aktia-pankin yläkerrasta vuokrattuja tiloja käytetään myös yhtiön kokoustiloina ja eri tilaisuuksien järjestämiseen. Kokoustilojen yhteydessä on myös saunaosasto ja takkahuone. Fortumilla oli ennen edustustilat Itäisellä Harjutiellä sijaitsevassa Villa Mesonissa, joka myytiin yksityisasunnoksi 2000-luvun alussa.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI