|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Perussuomalaiset haluaa keskituloisen veroalen ? Ruotsissa saa 200e/kk enemmän (13.11.2018 16:41)
Finanssiala: Sdp:n lähdevero vesittyy ? maksajina Suomen työssäkäyvät (13.11.2018 15:32)
Verkkohyökkäys häiritsi Kelan, verottajan ja poliisin palveluita ? KRP: Ainoa epäilty menehtynyt (13.11.2018 14:43)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Grünsteinilla useiden viikkojen tuotantokatkos

30.04.2003

Grünsteinin turkistehtaan tulipalo aiheuttaa useiden viikkojen tuotantokatkoksen. Tehtaan noin 30 ompelijaa jää ensi viikosta alkaen kolmen viikon kesälomalle.


Sekä turkistehtaan että isnäsiläisen veneveistämön tulipaloista on saatu nihkeästi vihjeitä. Poliisi kaipaakin edelleen yhteydenottoja yleisöltä. Törkeiksi tuhotöiksi luokitellut tulipalot sattuivat viime torstaina aamuyöllä.

Loviisalaisen Grünsteinin turkistehtaalla on parhaillaan menossa tehdassalin tyhjentäminen, jonka jälkeen aloitetaan siivoaminen. Itse tehdassali säästyi palossa, mutta kärsi mm. vesivahingoista.

– Arvelisin, että saamme salin siivotuksi parin viikon sisällä. Me toimihenkilöt, kymmenkunta henkeä, olemme koko ajan enemmän tai vähemmän kuvassa mukana, mutta ompelijoiden kanssa on sovittu, että he ovat ensi viikosta alkaen kolme viikkoa kesälomalla. Emme saa tuotantoa pyörimään ennenkuin tilat ovat puhtaat ja tarpeellinen määrä raaka-ainetta saatu sisälle. Tuotanto katkeaa väistämättä, kertoo toimitusjohtaja Minna Pendolin.

Hän kiittelee työntekijöitä siitä, että sopimukseen kesälomista päästiin yksimielisesti.

– Se oli hieno vastaantulo henkilökunnalta. Tulipalo ja sitä seurannut tilanne on hirvittävän epäoikeudenmukainen kaikista näkökulmista ajatellen. Ihmiset haluavat kuitenkin säilyttää työpaikkansa. Siitä, että saimme aikaa tällaisen sopimuksen, on syytä olla ylpeitä.

Eläinaktivistit ilmoittaneet ottavansa vastuun

Grünsteinin paloa epäiltiin alusta lähtien kansalaisaktivistien teoksi. Eläinten vapautuksen tukiryhmä EVTR on kertonut Suomen Tietotoimiston välityksellä ottavansa vastuun tuhopoltosta. Ryhmä ilmoitti saaneensa nimettömän viestin, jossa aktivistit mainitsevat teostaan. EVTR:n tukiryhmä korosti, etteivät sen aktivistit osallistuneet tähän iskuun, vaan välittivät ainoastaan tiedotteen.

Tiedotteen mukaan aktivistit laittoivat palolaitteet kahden Grünsteinin pakettiauton viereen ja tehtaan etuosassa sijaitsevan liikkeen oveen. Syyksi voimakeinoihin mainittiin se, etteivät mielenosoitukset, kansalaistottelemattomuus ja muut keinot saaneet vastakaikua. Marimekko osti Grünsteinin joitakin vuosia sitten ja sen jälkeen eläinaktivistit ovat kampanjoineet Marimekkoa vastaan.

Ylikomisario Bengt Renlund Loviisan poliisista toteaa, että tutkinnallisesti lähdettiin jo alunperin siitä, että palo oli kansalaisaktivistien työtä.

– Eläinaktivistit lähettivät mutkien kautta viestin, että he ovat teon takana. STT:lle lähetetyn viestin alkulähteitä ei kuitenkaan pystytä selvittämään tietosuojapykälien vuoksi, toteaa Renlund.

Grünsteinille ei toimitusjohtajan mukaan ole tullut minkäänlaisia yhteydenottoja eläinaktivisteilta.

Teva tuomitsi mielenilmauksen

Tekstiili- ja vaatetustyöväen liiton Tevan palkkasihteeri Juha Söder on myös ottanut kantaa eläinaktivistin mielenilmaisuun, joka kohdistui Grünsteinin turkistehtaaseen.

–Me emme Tevassa voi hyväksyä sellaista mielipiteen ilmaisua, joka vahingoittaa jäsentemme toimeentuloa. Grünsteinilla on yli 30 tevalaista, joiden ammattitaito on erinomainen ja korkealle arvostettu. Nyt aktivistit tahallaan syyllistävät heidät työstään ja aiheuttavat epävarmuutta tulevaisuudesta, toteaa Söder.

Poliisi toivoo lisää vihjeitä

Ylikomisario Bengt Renlund mainitsee, ettei kummastakaan tulipalosta ole mainittavaa uutta kerrottavaa. Tutkimukset jatkuvat. Grünsteinin palossa tuhoutui yrityksen konttorirakennus ja autoja, kun taas Pernajassa tuli tuhosi Vallilan veneveistämön kokonaan.

– Poliisille on tullut varsin nihkeästi tietoja epäilyttävien ajoneuvojen tai henkilöiden liikkeistä tapahtumayönä turkistehtaan ja veneveistämön lähistöllä, mainitsee Renlund. Poliisi vetoaakin suureen yleisöön, jotta epäilyttävistä havainnoista ilmoitettaisiin Loviisan poliisille. Tiedot 24.4. aamuyöstä tehdyistä havainnoista voi kertoa puhelinnumeroon 019-5055222 tai virka-ajan ulkopuolella poliisin hälytysnumeroon. (EK)

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Eija Kosonen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI