|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eroaalto Britannian hallituksessa ? ?Tämä on vakavaa? (15.11.2018 14:04)
Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen? (15.11.2018 13:23)
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Uusi kaupunki alkaa muotoutua
12.12.2008Uusi Loviisa alkoi saada konkreettisia muotoja, kun väliaikainen järjestelytoimikunta hyväksyi vuoden 2010 alussa syntyvän kaupungin organisaation päälinjaukset.

Uudessa Loviisassa on henkilöstöä noin 1.300. Isoimmat sektorit ovat perusturva ja sivistyssektori, joissa kummassakin on henkilöstöä noin 480, eli lähes yhtä paljon kuin nykyisessä Loviisan kaupungissa.
Sektoreitten tulevat johtajat esittelivät uuden organisaation päälinjauksia ensimmäisessä väliaikaisen järjestelytoimikunnan järjestämässä aamukahvitilaisuudessa keskiviikkoaamuna raatihuoneella.
Sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistävässä perusturvassa on päädytty asiakaslähtöisyyttä korostavaan ns. elinkaarimalliin. Omia kokonaisuuksiaan ovat lasten ja nuorten, työikäisten ja senioripalvelujen järjestäminen, joissa kaikissa korostetaan ennaltaehkäisyä ja palvelunohjausta. Asiakkaan tarvitsemiin palveluihin ohjataan ns. triagen kautta, eli asiakkaan tarpeet kartoitetaan ja hänet ohjataan sen jälkeen oikeaan paikkaan. Kuntien yhdistyessä kaupungin toiminnaksi siirtyy nykyisen terveyskuntayhtymän toiminta. Terveysyhtymässä triage eli hoidon kiireellisyyden arviointi on jo käytössä.
–Vastaavanlaista organisaatiota ollaan rakentamassa Sipoossa ja Mäntsälässä, kertoi uuden Loviisan perusturvajohtaja Sten Frondén.
Sivistystoimen alle siirtyvät sekä kasvatus- ja koulutuspalvelut että kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut. Omana yksikkönään organisaatiossa on lisäksi sensomotorinen keskus. Kasvatus- ja koulutuspalveluihin kuuluvat päivähoito ja varhaiskasvatus sekä esiopetus, suomen- ja ruotsinkielinen perusopetus, lukio- ja muu toisen asteen koulutus sekä kansalaisopistot. Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin kuuluvat myös museo- ja kirjastotoiminta. Kulttuuriin kuuluvat mm. tapahtumat sekä kaupungin soittokunta, vapaa-aikaan liikunta, nuorisotoiminta sekä nuorten työpajatoiminta Pikku Pietarin Piha, joka saa näin nykyistä pysyvämmän aseman uudessa Loviisassa.
Tekninen sektori tulee olemaan noin sadan henkilön työpaikka. Vesilaitoksen muoto ja asema uudessa organisaatiossa on vielä ratkaisematta. Vesilaitoksesta voi tulla osakeyhtiö, liikelaitos tai kunnallinen yksikkö.
Hallintopalvelut, talouspalvelut ja kehittämispalvelut on uudessa viranhaltijaorganisaatiossa ryhmitelty tukipalveluiksi. Talousjohtajaksi siirtyvä Ralf Sjödahl kertoi talouspalveluyksikön perustuvan pitkälti tiimityöskentelyyn, jossa on mahdollisimman vähän erillisiä yksikköjä. Tavoitteita hän mainitsi kolme: uusi kulttuuri, kokonaiskuvan luominen uuden kaupungin talouden pohjasta sekä henkilöstöresurssit. Organisaatiossa taloushallintoon kuuluvat tukitoimintoina ruokahuolto ja siivous. Ruokahuolto ja siivous hoidetaan tällä hetkellä sekä omana toimintana että ostopalveluina. Lisäksi kuntien pienissä kouluissa sama henkilö huolehtii usein sekä ruokahuollosta että siivouksesta.
Talouspalvelujen perustoimiin kuuluu taloushallintopalvelujen ja taloussuunnittelun tuottaminen. Talouspalvelujen tärkeimpiä tehtäviä tulevat olemaan hankinta ja kilpailutus.
Konsernitehtävät sekä kaupungin omistajapolitiikka edellyttävät Sjödahlin mukaan panostusta, sillä niissä liikkuu merkittäviä rahasummia. Talouspalveluyksikkö toimii talousvastaavana myös perusturvassa, sivistystoimessa ja teknisessä toimessa. Kehittämistoiminnat sisältävät myös sataman ja logistiikkakysymykset, alueelliset kehityskysymykset sekä strategisen yleiskaavoituksen. Kehittämispalvelut kuuluvat muutosjohtaja Risto Niemisen alaisuuteen sekä osin satamajohtaja Aki Marjasvaaran työkenttään.
Kehittämistehtävien osuus muutosjohtajan työkentästä on vielä muotoutumassa. Pohdintaa jatketaan myös elinkeinoasioiden sijoittumisesta. Erillisen kehitysyhtiön perustaminen on vielä kesken, mutta se on mainittu fuusiosopimuksessa.

Organisaatio ei ole koskaan valmis

Henkilöstön sijoittuminen uudessa organisaatiossa muotoutuu kevään aikana. Viimeistään huhtikuun lopussa kaikki työntekijät tietävät tehtävänsä ja sijoituspaikkansa uudessa kaupungissa. Sekä Kaleva että Frondén korostivat, että suuria muutoksia ei ole näköpiirissä, vaan useimmat jatkavat nykyisissä töissään myös uudessa Loviisassa. Muutokset koskevat lähinnä hallintohenkilöstöä.
Frondén ja Kaleva myös alleviivasivat, että organisaatio elää ja muuttuu jatkuvasti. Kalevan mukaan korjausliikkeitä tehdään tarpeen mukaan, jos tarvetta ilmenee.
Henkilöstöltä kysyttiin marraskuussa halukkuutta siirtyä uusiin tehtäviin. Loviisassa henkilöstökartoitukseen osallistuneista kuutisenkymmentä ilmaisi kiinnostuksensa uusiin tehtäviin ja kaikkien kuntien henkilöstöstä arviolta satakunta.
Henkilöstön sijoittumiseen eri puolille uutta kaupunkia saadaan osviittaa, kun tilatyöryhmän selvitystyö etenee. Kalevan mukaan kaupungin johto sijoittuu jatkossakin raatihuoneelle.

Lapinjärven kanssa hiotaan yhteistyökuvioita

Perusturvapalveluissa uusi Loviisa ja Lapinjärvi muodostavat yhteistoiminta-alueen, lukuunottamatta vanhusten hoitoa ja lasten päivähoitoa, jotka Lapinjärvi hoitaa jatkossakin itse. Uuden Loviisan perusturvasta vastaavan Sten Frondénin mukaan lapinjärveläisten kanssa perusturvan järjestämisestä on käyty kolme keskustelua. Tehtävät, jotka on sovitettava uuteen järjestelmään, on listattu. Poliittisia päätöksiä ei kuitenkaan vielä ole tehty ja neuvotteluja kustannusten jakautumisesta käydään. Väliaikainen järjestelytoimikunta ottaa ensi vuoden alussa kantaa siihen, tuleeko toimikuntaan edustus myös Lapinjärveltä. Väliaikainen järjestelytoimikunta on päättänyt järjestää iltakoulutyyppisen koulutustilaisuuden uusille valtuutetuille jo tammikuun lopussa, eikä viimeistään toukokuun lopussa, kuten fuusiosopimuksessa linjattiin. Yksi iltakoulu on jo tänä syksynä pidetty, mutta se oli tarkoitettu vain nykyisille valtuutetuille.

Uuden Loviisan kärkihankkeet listattu

Väliaikainen järjestelytoimikunta esittää Itä-Uudenmaan liitolle kolme kärkihanketta vuoden 2010 valtion talousarvioesitykseen. Kärkihankkeet ovat Loviisan sisäisen liikenteen kehittäminen, haja-astusalueiden vesi- ja viemäriverkoston rakentaminen sekä uuden vesitornin rakentaminen. Uuden vesitornin määrärahatarve on vuodelle 2010 1,5 miljoonaa euroa. Haja-asutusalueiden vesi- ja viemäriverkoston asentamisen yhteydessä tavoitteena on laittaa kaivantoon myös valokuitukaapeli.

Yhdistymisavustuksien kohdentamisesta suunnitelma

Väliaikainen järjestelytoimikunta päätti tiistain kokouksessaan hyväksyä suunnitelman yhdistymisavustusten käytölle. Kuntastrategian täsmentämiseen ja kuntalaisviestinnän tehostamiseen 2008-2012 käytetään 70.000 euroa, henkilökuntamenoihin 58.000 euroa, fuusiosta aiheutuvien tienimistön uusimiseen ja osoitekartan tekemiseen 20.000 euroa, fuusion hallinnollisiin järjestelyihin 85.000 euroa, fuusion aiheuttamiin tilajärjestelyihin 50.000 euroa, atk-järjestelmien hankintaan ja yhteensovittamiseen 10.000 euroa ja elinkeinoelämän kehittämiseen 20.000 euroa. Jakamatta jää vielä 37.000 euroa.
Yhdistymisavustuksen koko potti on 350.000 euroa, joka jakautuu fuusioituvien kuntien kesken asukasluvun perusteella. Väliaikainen järjestelytoimikunta päätti lisäksi kokouksessaan, että kansalaisopistoilla on jatkossakin omat johtokunnat sivistyslautakunnan alaisuudessa. Myllyharjun lukion rehtorin virka päätettiin täyttää ensisijaisesti sisäisellä haulla ensi vuoden loppuun saakka. Mikäli sopivaa hakijaa ei löydy, virka täytetään ulkoisella haulla määräaikaisesti ensi vuoden loppuun saakka. Lisäksi hyväksyttiin, että terveyskuntayhtymä palkkaa psykiatriaan erikoistuneen sairaanhoitajan toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen ensi vuoden elokuun alusta lähtien. Täyttö tapahtuu ensisijaisesti sisäisellä haulla, mutta jollei sopivaa hakijaa löydy, ulkoisella haulla.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI