|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)
Taas uusi pohjakosketus Suomen syntyvyydessä? ? Tutkija: Nyt käsillä on aito murros, nuorilla rankka kuva ?prismaperheistä? (15.11.2018 18:03)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Koskenkylän koulun ”korvamerkityt” rahat menevätkin Haddom skolalle?
18.11.2008Koskenkylän suomenkielisen koulun oppilaiden vanhemmat ovat kimmastuneet aikeista siirtää uuden koulun suunnitteluun osoitettuja määrärahoja Haddom skolan liikuntamahdollisuuksien parantamiseen.

–Aika röyhkeää, hämmestelee koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Saara Peuraniemi.
Myös koulun johtaja Rauno Mononen on ihmeissään.
–Olisi reilua kehittää vanhaa koulua, jossa toiminta vielä jatkuu siitä huolimatta, rakennetaanko uusi koulu jossain vaiheessa. Pernajan kunnanhallitus päätti viime viikolla, kunnan ensi vuoden investointiohjelmaa käsitellessään, esittää kunnanvaltuustolle Koskenkylän koulun suunnittelumäärärahan, 30.000 euroa, siirtämistä muihin kohteisiin. Nyt näyttää siltä, että jos budjettivaltuusto siirron hyväksyy, rahoilla parannetaan Haddom skolan liikuntamahdollisuuksia 30.000 eurolla sekä lisäksi asfaltoidaan koululle parkkipaikka 10.000 eurolla.

Mononen hämmästelee sitä, että vielä syksyllä, jolloin hän koulun johdossa työnsä aloitti, virkamiehet vakuuttivat, että määräraha on ”korvamerkitty” nimenomaan Koskenkylän koululle.
Koskenkylän koulussa on tällä hetkellä 97 oppilasta, eli se on kunnan suurin koulu. Koulussa ei ole kuitenkaan liikuntatiloja, ja oppilaat syövät lounaansa luokissa entisen ruokalan toimiessa vain jakelupaikkana. Ratkaisematta on valtuutettu Sabina Krogarsin mukaan muun muassa turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä, kuten se, että luokissa on maadoittamattomia sähköjohtoja. Lisäksi koulun ruoanjakelupisteessä maitoa ja levitteitä ei pystytä säilyttämään ruokailun aikana kylmätiloissa. Koulun kellariin on myös päässyt vettä.

Koulu sijaitsee Koskenkylän kyläkeskuksesta kolmen kilometrin päässä. Koskenkylä keskustassa on Agricolahalli. Koulun hiekkapihalla on muutama keinu.
Mononen toivoo, että intressien mennessä ristiin tarkasteltaisiin kiireellisyysjärjestystä.
–Asioita pitäisi tarkastella laajemmin kuin nyt ja puhaltaa yhteen hiileen.

Pihasuunnitelma valmistui

Koulun vanhempainyhdistys on oma-aloitteisesti teettänyt alan ammatillaisella syksyn aikana koululle pihasuunnitelman yhteistyössä koulun johtajan ja kunnan koulutoimenjohtajan kanssa. Vanhempainyhdistyksessä haluttaisiin, että koulun pihapiiriin hankitaan kiinteitä liikuntavälineitä, kuten paikka leuanvetoon sekä vatsapunnerruspenkki.
–Laitteet palvelisivat sekä koulun oppilaita että koskenkyläläisiä, koska koululle johtaa valaistu kävelytie, Saara Peuraniemi kertoo.

Hän vakuuttaa, että määrärahoille olisi koulussa kyllä käyttöä, sillä esimerkiksi veistoluokan välineistö on ”alkeellinen”. Vanhempainyhdistyksessä korostetaan, että osa koulun käytössä olevista välineistä ei täytä työturvallisuusvaatimuksia ja ne on siksi pantu käyttökieltoon.
Vanhempainyhdistyksessä ynnätään, että määrärahojen poistaminen viestii tahtotilan puutteesta.
–Koskenkylän koulun oppilaiden vanhemmille on yli kymmenen vuoden ajan uskoteltu, että uusi toimivampi koulu kylän keskustaan rakennetaan piakkoin. Nyt hiljaisuudessa on päätetty, että asia haudataan...” vanhemmat toteavat lehdille lähettämässään yleisönosastokirjoituksessa.

Valtuustoaloite koulun puolesta

Koskenkylän koulun määrärahan puolesta tehtiin valtuustoaloite eilisillan kokouksessa.
Aloitteessa Sabina Krogars (kesk.sit), Minna Korhonen (Pernajan puolesta), Janne Länsipuro (vihr.), Rosita Holmberg (sd.), Marjo Vuokko (Pernajan puolesta), Kati Ylivainio (sd.), Maria Virtanen (sd.) ja Lilian Westerlund (rkp) esittivät, että ensi vuodelle varatut uuden Koskenkylän koulun suunnittelurahat käytetään nykyisen koulun pihasuunnitelman toteuttamiseen. Suunnitelmiin kuuluu myös tarkka kustannusarvio, joka on arvonlisäveroineen 34.438,77 euroa.

”Me päättäjät tuskin haluamme, että Pernajan suomenkielisten oppilaiden vanhemmat tuntevat itsensä ja lapsensa B-luokan kansalaisiksi tässä kunnassa. Rahojen siirto ennalta suunnittelemattomiin käyttökohteisiin onkin väärä signaali nykytilanteessa. Kunnanhallitukselle on valitettavasti annettava koulutermejä käyttäen hylätty arvosana asioiden mielivaltaisesta valmistelusta”, aloitteessa todetaan.
Valtuutettu Janne Länsipuro muistutti, ettei rahojen käyttö pihan kunnostamiseen saa merkitä sitä, että hanke uudeksi kouluksi unohdetaan.
–On kestämätön tilanne, jos uudenkaan kaupungin muuttovoittoalueella ei ole koulua kävelymatkan päässä. Pernajan edustajien on pidettävä hanke esillä, kun uutta kaupunkia suunnitellaan.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mats Lobbas lupasi kunnanhallituksen käsittelevän aloitteen pikaisesti, koska se koskee ensi vuoden talousarviota.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI