|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Eroaalto Britannian hallituksessa ? ?Tämä on vakavaa? (15.11.2018 14:04)
Li Andersson haluaa 4 päivän työviikon tai 6 tunnin työpäivän: Pikaisesti kokeilu Suomeen? (15.11.2018 13:23)
Huuhkajat torstaina Ateenassa ? lohkovoiton menetys olisi historian eeppisin sulaminen (15.11.2018 12:33)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


”Ydinvoimahankkeet otettava tasavertaisesti huomioon”
11.11.2008Itä-Uudenmaan maakuntavaltuusto palautti eilen ruotuun maakuntahallituksen Fennovoiman ydinvoimala-aluevarauksessa. Äänin 14-8 syntyi päätös, jossa maakunnan yleisiin tavoitteisiin teknisen huollon kohdalla lisättiin lause ”Nykyiset ja tulevat ydinvoimahankkeet otetaan tasavertaisesti huomioon Ruotsinpyhtään ja Loviisan alueella”.


Lisäysesityksen teki myrskyläläinen keskustan edustaja Henrik Sjölund. Esitystä kannatti Loviisan edustaja Jaakko Isotalo (sdp). Käydyssä äänestyksessä lisäystä kannattivat Askolan molemmat edustajat Simo Sorsa (kesk) ja Olli Suominen (kok), Loviisasta Isotalon lisäksi Eeva Kauppinen (sdp), Myrskylästä esittäjä Sjölundin lisäksi Sten Lindgren (rkp), Porvoon edustajista maakuntavaltuuston puheenjohtaja Jaakko Jalonen (sdp), Teemu Tenhonen (sdp), Taru Tujunen (kok), Kalevi Väisänen (vas), Pukkilasta Jukka Lehtimäki (kesk), Ruotsinpyhtäältä Janne Pekkola (kok) sekä Sipoosta Kauko Virtanen (sdp) ja Leena Harkimo (kok).

Lisäystä vastustivat Lapinjärven Minna Österholm (rkp), Loviisan Agneta Alm (rkp), Pernajan Lilian Westerlund (rkp), Porvoon Bo-Johan Johansson (rkp), Ruotsinpyhtään Raili Äijö (rkp) ja Sipoon Kristina Lyytikäinen (rkp), Kaj Lindqvist (rkp) sekä Catharina Westermarck (vihr). Tyhjää äänesti Porvoon vihreiden varavaltuutettu Jari Oksanen.
Poissa kokouksesta olivat Lapinjärven Ari Koivisto (sdp), Liljendalin molemmat edustajat Leena Lindfors (rkp) ja Annika Lindfors (sdp), Pernajan Rosita Holmberg (sdp), Porvoon rkp:n Rainer Busk, Bodil Lund, Gunilla Backman ja demarien edustaja Sirpa Hanska, vihreiden Petra Spring-Reiman sekä Pukkilan Jussi Simolinna.


”Lusikka kauniiseen käteen”

Itä-Uudenmaan maakuntahallitus päätti 25.8., ettei se halua Fennovoiman havittelemaa Gäddbergsön ja Kampuslandetin aluetta ydinvoimala-alueeksi vaihemaakuntakaavaan. Kielteinen kanta syntyi äänin 7-3.
Ilman maakuntakaavaan merkittävää aluevarausta ei ydinvoimalaitoksen rakentaminen ole mahdollista.
Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Jaakko Jalonen oli tuolloisesta päätöksestä tuohtunut. Eilen hän oli tyytyväinen valtuuston hallitukselle antamaan selkeään viestiin.
- Nyt tuli esille se periaatteellinen kanta, mikä alueella on. Edellytän, että maakuntahallitus ottaa nyt lusikan kauniiseen käteensä ja tekee mitä valtuusto edellyttää. Valtuuston päätös ei jätä selittämisen varaa, toteaa Jalonen.
Hän korostaa, että vaihekaavaan on saatava myös Fennovoimalle tasavertainen mahdollisuus Fortumiin nähden.
- Kaikkia munia ei tule laittaa samaan koriin. Henkilökohtaisesti uskon, ettei Fortum saa lupaa, vaan että Suomen seuraava lupa menee Fennovoimalle, minkä jälkeen on kyse paikkakunnasta. On hyvä, jos Fortum saa luvan ja jos Fennovoima saa luvan Ruotsinpyhtäälle, mutta kaikki muut vaihtoehdot ovat huonoja, muotoilee Jalonen.Selkeä viesti

Jalonen toteaa, että kun valtuusto on lisäyksen toimintasuunnitelmaan lisännyt, on hallituksen otettava asia uudelleen käsittelyyn viimeistään ensi vuoden alussa ja lisättävä Fennovoiman aluevaraus vaihekaavaan mukaan.
- Jos maakuntahallitus käyttää siellä olevaa viisauttaan, se korjaa asia jo aiemmin.

Hallitukselta ei olisi korrektia mennä yli korkeimman päättävän elimen. Joka tapauksessa, kun vaihekaava tulisi valtuustoihin, tulisi palautus, jos aluevarausta ei olisi, pohtii Jalonen.
Kun hallitus Fennovoiman aluevarauksen jätti elokuussa pois, yhdistyi Jalosen mukaan sopivista poissaoloista sopiva tilanne, jota käytettiin hyväksi. Vaikka eilisessä kokouksessakin poissaoloja oli jonkin verran, ei paikallaolo olisi Jalosen mukaan muuttanut lopputulosta. - Tulos olisi ollut samankaltainen, hän arvioi viitaten demarien, keskustan ja kokoomuksen seisomiseen asian takana.
Hän toteaa, että jos hallitus toimisi tässä asiassa vastoin valtuuston selkeää viestiä, eikä ottaisi aluevarausta vaihekaavaan, olisi edessä hallituksen kokoonpanon miettiminen.Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Auli Silmäri

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI