|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Terveyskeskuspäivystys ei saa kannatusta Lapinjärvellä
24.10.2008Lapinjärven ehdokkaat torjuvat selkeästi ajatukset venäläisiin ostajiin kohdistuvista kiinteistöjen myyntirajoituksista. LS:n kyselyyn vastanneista ehdokkaasta 22 oli rajoituksia vastaan ja vain 7 oli sitä mieltä, että kiinteistöjen myyntiä venäläisille tulisi rajoittaa.

-Miten se voisi tapahtua, ja miksi pitäisi. Vapailla markkinoilla konsultoi euro. Voivathan suomalaiset ostaa Venäjältä kiinteistöjä, muistutti kokoomuksen Arto Kujala.

Naapurikunnista poiketen lapinjärveläiset ehdokkaat eivät juurikaan innostu ajatuksesta palauttaa Loviisan terveyskeskuksen päivystys ympärivuorokautiseksi. Kiireellisissä tapauksissa virka-ajan jälkeen Lapinjärveltä mennään mieluummin suoraan Porvooseen. Päivystyksen palauttamisen kannalla on 16 ja vastaan 16 ehdokasta.

-Jatkuvalla päivystyksellä ei ole mitään merkitystä, jos sairaalassa ei kuitenkaan voi antaa varsinaista hoitoa akuuttiin tarpeeseen. Esimerkiksi labran, röntgenin ja niin edelleen pitäisi myös päivystää, jotta päivystyksestä olisi hyötyä. Ne harvat kerrat kun ihminen on yöllä lääkärin tarpeessa, ei pelkkä lääkärin kanssa keskusteleminen yleensä riitä. Lääkärinvastaanotolla, joka vain passittaa Porvooseen hoitoa saamaan ei ole kovin suurta arvoa, laukoi Thomas Antas Rkp:stä.

Lapinjärveltä Porvoon poliklinikalle

-Onhan se tietysti ikävää terveyskeskuksen lähellä asuville, mutta jos asuu 40 km päässä kyseessä olevasta paikasta, lienee paras mennä suoraan Porvooseen, terveyskeskuspäivystykselle ”ei” –vastauksen antanut demareiden Veijo Peltonen.

Myös Lapinjärveläisten ehdokkaiden enemmistö kannattaa Fortumin, mutta vastustaa Fennovoiman ydinvoimalahanketta. Loviisa 3:n kannalla on 24 ja vastaan 9 ehdokasta. Fennovoiman hanke saa taakseen 11 ehdokasta ja vastaansa 18 ehdokasta.
-Jos lisärakentaminen Loviisan seudulla tulnee ajankohtaiseksi niin kaipa jo olemassa olevaan ympäristö on tarkoitukseen parhain, kertoi Veijo Peltonen.

Lapinjärveläiset antavat hyvän arvosanan kunnanvaltuustolle sekä kunnanjohtajalleen Peter Backmanille, joka siirtyi juuri Aktian pankinjohtajaksi. Valtuuston arvosanojen keskiarvo on 7,55 ja kunnanjohtajan 7,87.

Kokoomuksen Arto Kujalan mielestä valtuusto ansaitsee arvosanan 8, koska ”tärkeimmässä asiassa (kuntafuusiossa) siltä meni spasmat sekaisin”. Entiselle kunnanjohtajalle Peter Backmanille hän antoi arvosanan 9.
-Ymmärrän että vaihtoi alaa. Valitettavasti Lapinjärven kannalta, Kujala arvioi.

LAPINJÄRVEN EHDOKKAIDEN VASTAUKSET


Liljendalin ehdokkaat kannattavat yhteisiä kouluja

Loviisan seudun ruotsinkielisimmän kunnan Liljendalin ehdokkaiden enemmistö kannattaisi kieliryhmien yhteisten koulutilojen rakentamista. Kysymykseen voisivatko suomen- ja ruotsinkieliset koulut toimia samoissa tiloissa, vastasi myönteisesti 16 ehdokasta, kielteisesti 8 ehdokasta ja 3 ei osannut sanoa kantaansa. Liljendalissa myös enemmistö Rkp:n ehdokkaista suhtautuu myönteisesti ajatukseen yhteisistä koulutiloista. Rkp:sta ”jaa” –vastauksen antoi 12 ja ”ei” –vastauksen 8 ehdokasta. 2 ei osannut sanoa.

Kokoomuksen ainoa ehdokas Markus Karjala vastasi koulukysymykseen ensin ”ei”, mutta parin päivän jälkeen muuttaa vastauksensa ”ei osaa sanoa”.
-Vaatii jälleen pidempää spekulaatiota. Ensinnäkin mitkä tilat olisivat yhteiskäytössä? Mikäs siinä, en usko että luokkarakenteissa tai luukuntatiloissa on eroja, oli kyseessä sitten ruotsinkielinen koulu tai suomenkielinen, Karjala kommentoi.

Loviisan Sanomien kyselyyn vastasivat kaikki Liljendalin 27 ehdokasta. Liljendalissa on jaossa 21 valtuustopaikkaa, joten jokaiselle ehdokkaalle näyttäisi olevan tarjolla ainakin varamiespaikka.

Enemmistö rajoittaisi venäläisomistusta

Naapurikuntien ehdokkaista poiketen Liljendalin ehdokkaiden enemmistö haluaisi rajoittaa kiinteistöjen myyntiä venäläisille. Ehdokkaista 14 on rajoitusten kannalla, 7 vastaan ja 6 ei osaa sanoa.

Liljendalin ehdokkaiden enemmistö kannattaa uuden ydinvoimalaitoksen rakentamista Hästholmeniin, mutta vastustaa sen rakentamista Ruotsinpyhtäälle. ”Jaa” Loviisa 3:lle sanoisi 18, ”ei” sanoisi 8 ja yksi ei osaisi vielä sanoa. Fennovoiman osalta tulos olisi huonompi, sillä vain 3 ehdokasta kannattaisi, 22 vastustaisi ja 2 jättäisi kantansa avoimeksi.

Rkp:n ehdokas Synnove Bergholm ei antaisi lupaa yhdellekään ydinvoimalalle.

-Ei. Emme vieläkään ole täysin varmoja vaaroista. Tiedemiesten mittauslaitteet ovat vielä liian karkeita, emme osaa sanoa miten säteily vaikuttaa meihin, ympäristölle, maapallolle tai avaruudelle, materialle tai antimaterialle. Ydinfyysikoille vielä paljon tutkittavaa. Ydinjäteongelma ei ole ratkaistu. Kansanäänestystä tarvitaan isoista asioista, perusteli Bergholm.

Liljendalilaiset ehdokkaat antavat seudun parhaan arvosanan sekä valtuustolleen että kunnanjohtajalleen Sten Frondénille. Valtuuston arvosanojen keskiarvo on 7,94 ja kunnanjohtajan todistuksen keskiarvo on peräti 8,23. Kuntafuusiopäätöstä vastustanut demareiden Annika Lindfors halusi antaa sekä valtuustolle että kunnanjohtajalle arvosanan -270, mikä on lähellä absoluuttista nollapistettä, joka muutettiin taulukossa kouluarvosana-asteikolle numeroiksi 4.

LILJENDALIN EHDOKKAIDEN VASTAUKSET


Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI