|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Suomen uusissa talousluvuissa piilee huoli ? Ekonomisti: ?Kertoo heikosta tuottavuuskehityksestä? (14.11.2018 10:21)
Jussi Halla-aho: "GCM on vaarallinen asiakirja ? Tarvitsemme työkaluja massamaahanmuuton rajoittamiseen? (14.11.2018 09:48)
Hyytävä asiantuntijan arvio: Venäjä mellastaa ja ?piirtää etupiiriään? Euroopassa Trumpin takia (14.11.2018 09:36)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Teutjärven vesiosuuskunnan lainan takaus uudelleen valmisteltavaksi
21.10.2008Teutjärven vesiosuuskunnan lainan takaus palautettiin Ruotsinpyhtään kunnanhallitukselle uudelleen valmisteltavaksi kunnanvaltuuston eilisessä kokouksessa. Alunperin ajateltu 1,3 miljoonan euron lainan takaus katsottiin valtuustosalissa liian pieneksi, kun vesihuoltohankkeen koko kustannusarvio on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Keskustan Kimmo Eloranta käynnisti keskustelun lainan takuusta. Hän kyseli, riittääkö 1,3 miljoonan euron takaus, vai pitäisikö takuun olla suurempi. Hän halusi tietää koko paketin sisällön, samoin kunnalta mahdollisesti tulevan avustuksen suuruuden. Eloranta kyseli myös kuntafuusion porkkanarahojen perään, sillä niillä piti alunperin tukea haja-asutusalueiden vesiasioiden kuntoon saattamista.

Kunnanjohtaja Risto Nieminen selvitti, että porkkanarahojen käyttöä vesihankkeisiin pohdittiin siinä vaiheessa, kun fuusiota yritettiin sorvata ensimmäistä kertaa. Uudessa yhdistysmissopimuksessa niitä ei ole vielä kohdistettu mihinkään.

–On tehtävä uusi päätös. Esitys siitä, miten kuntakohtaisia rahoja käytetään, on tehtävä ensi vuoden alussa, mainitsi Nieminen ja piti rahan ohjaamista vesihankkeisiin hyvinkin mahdollisena.
Varsinainen runkojohto on tarkoitus tehdä kunnan työnä mahdollisesti valtion vesihuoltohankkeena, jolloin kunta ja valtio maksavat sen yhdessä. Ruotsinpyhtään kunnan vuosien 2008-2010 taloussuunnitelmassa on ensi vuodelle 700.000 euron määrärahavaraus Ruukin ja Viirilän välisen vesilaitoksen sekä viemärilaitoksen runkojohtojen rakentamiseen. Vastaavasti Viirilä-Ruotsinkylä -välin runkojohtojen rakentamiseen on varattu 500.000 euroa vuodelle 2010.

Magnus Lindholm (r.) laskeskeli, että vesiosuuskunnan hankkeen kustannukset ovat 2,5 miljoonaa euroa ja jos kunta takaisi 1,3 miljoonaa euroa, eivät pankit antaisi osuuskunnalle lainaa enempää kuin on vakuuksia.

–Osuuskunnalla pitää olla ensin 2,5 miljoonaa euroa rahaa, että se voi toteuttaa hankkeen, joten takaus pitää olla 2,5 miljoonalle eurolle. On kuntalaisten etu, että hanke toteutuu, huomautti Lindholm ja esitti asian palauttamista. Eloranta kannatti palauttamista ja kun SDP:n ryhmä oli pitänyt pienen miettimistauon, voitiin palautusesitys hyväksyä yksimielisesti.
Osuuskunta aikoo hakea mittavalle vesi- ja viemärihankkeelleen myös Uudenmaan TE-keskuksen ja Uudenmaan ympäristökeskuksen tukea. Kunta ei näillä näkymin avustuksia myönnä, sillä sen kontolle jää runkolinja.

Tavastankankaalla ei ole energiapihejä rakentamisohjeita

Valtuusto käsitteli kokouksessaan myös kaavoituskatsausta. Uutena kohteena siihen oli liitetty niin sanottu Rauhalan urheilu- ja hotellikeskushanke. Sitä viedään nyt eteenpäin asemakaavoituksen käynnistämissopimuksen valmistelemiseksi. Muuhun kaavoitukseen liittyen Timo Noroviita (vihr.) kyseli, otetaanko Tesjoen Tavastankankaan uuden alueen rakentamisessa käyttöön energiapihit rakentamisohjeet, joista hän teki aikoinaan aloitettaan. Aloitteessa hän toivoi mm., että suoraa sähkölämmitystä vältettäisiin.

Teknisen lautakunnan puheenjohtaja, valtuutettu Markku Paakkarinen (sd.) vastasi, ettei tällaisia ohjeita ole tulossa, sillä Noroviita jätti aloitteensa liian myöhään kaavan jo ollessa nähtävillä. Paakkarinen vierasti myös sitä, että kunta tekisi ohjeet matalaenergiataloista, sillä ne voisivat rajoittaa rakentajien vapauksia. Toisaalta hän katsoi, että työn alla on vasta ensimmäinen osa Tavastankankaasta. Jäljelle jää vielä yli sata tonttia, joiden osalta voidaan tehdä uusia päätöksiä jos ne katsotaan aiheellisiksi.

Kokouspalkkiot nousevat

Valtuusto vahvisti luottamushenkilöiden kokouspalkkioiden korottamisen ensi vuoden alusta yksimielisellä päätöksellä. Uusien taksojen mukaan kunnanvaltuuston ja -hallituksen sekä tarkastuslautakunnan jäsenten kokouspalkkio on jatkossa 50 euroa nykyisen 35 euron sijaan. Muissa lautakunnissa jäsenenä olevat saavat 40 euroa aiemman 30 euron sijasta.

Myös ansionmenetyksen korvaus nousee. Nykyisin korvausta maksetaan 20 euroa tunnilta, kun enimmäissumma tunnilta on ensi vuoden alusta lähtien 40 euroa.

Valtuusto myönsi paikkakunnalta pois muuttaneelle Hannu Marttilalle eron luottamustehtävistä. Marttilan tilalle kirjasto- ja kulttuurilautakunnan jäseneksi ja sosiaalilautakunnan varajäseneksi valittiin Henry Nikkinen.

Valtuusto teki myös pieniä muutoksia keskusvaalilautakunnan kokoonpanoon. Lautakunnan varsinaisista jäsenistä yksi ja varajäsenistä kaksi on ehdokkaana syksyn kunnallisvaaleissa, joten heidän tilalleen valittiin uudet jäsenet. Uutena varsinaisena jäsenenä aloittaa Antti Remuksen tilalla Tiina Sundgren ja varajäseninä Vesa Noroviidan tilalla Tuula Kakko ja Raili Äijön tilalla Mats Majander.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Eija Kosonen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI