|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
St1-miljardöörille tukea: Afrikan metsäkatastrofista voi tulla suuri ilmastoratkaisu ? Suomella nyt sauma isoihin tekoihin (15.11.2018 20:53)
Ulkoministeriö vahvistaa: GPS-häirintä tuli Venäjältä (15.11.2018 19:02)
Sdp heittäisi hallituksen autoveroalen roskiin ? Suomi pikavauhtia sähköautojen aikaan (15.11.2018 18:18)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Uusi Loviisa sai kolme johtajaa
03.10.2008Loviisan seudun kuntaliitoksen valmistelua ohjaava väliaikainen ohjausryhmä valitsi tiistaina äänestyksen jälkeen uuden Loviisan hallintojohtajaksi Loviisan nykyisen hallintojohtajan Anu Kalliosaaren, sivistysjohtajaksi Loviisan sivistystoimenjohtajan Thomas Grönholmin ja tekniseksi johtajaksi Loviisan teknisen keskuksen päällikön Yrjö Meltauksen.

Kaikki kolme virkaa olivat sisäisesti kaikkien kuntien työntekijöiden haettavana 29. elokuuta saakka. Hallintojohtajan ja teknisen johtajan virkoihin tuli yksi hakemus ja sivistysjohtajan virkaa haki kaksi henkilöä. Grönholmin lisäksi sivistysjohtajaksi haki Pernajan sivistystoimenjohtaja Leif Eriksson.
Valinnat vahvistetaan lääninhallituksen asettamassa järjestelytoimikunnassa, jota ei ole vielä nimitetty. Lopullinen päätös tehdään uuden Loviisan kaupunginvaltuustossa.

Äänestystä tarvittiin

Asian käsittelyssä Leena Lindfors ehdotti, että valinta tehdään seuraavassa kokouksessa, koska ohjausryhmälle ei oltu toimitettu pätevyysvaatimuksia ja hakemuksia, eikä ohjausryhmä ollut haastatellut hakijoita. Päivi Uotinen kannatti Lindforssin ehdotusta. Uotinen ehdotti, että asia palautetaan valmisteluryhmälle.
Kalevi Lappalainen ehdotti, että tulevaisuudessa ohjausryhmällä on mahdollisuus haastatella hakijoita.
Petra Paakkanen kannatti Uotisen ehdotusta ja Sinikka Heikkinen puolestaan kannatti Lappalaisen ehdotusta. Lindfors veti tässä vaiheessa ehdotuksensa takaisin.

Uotinen ehdotti edelleen, että asia palautetan valmisteluryhmälle ja että ohjausryhmä saa pätevyysvaatimukset, hakemukset sekä saa haastatella hakijoita. Paakkanen kannatti Uotisen ehdotusta. Äänestyksessä alkuperäinen ehdotus hyväksyttiin äänin 11-2. Uotinen ja Paakkanen ilmoittivat eriävän mielipiteen pöytäkirjaan.
Uotinen toteaa eriävässä mielipiteessään, että asia on käsitelty puutteellisin perustein ja menettelyin ja tehdyt päätökset ovat ainakin kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain vastaisia. Vaikka kyse on päätösvallattoman, tilapäisen järjestelytoimikunnan päätöksestä katsoo Uotinen, että varsinaiseen päätösvaltaiseen järjestelytoimikuntaan asian esittely tulee hoitaa asianmukaisesti.

Uotisen mielestä henkilöstölle lähtee kovin erikoinen viesti, jos enemmistö järjestelytoimikunnan luottamushenkilöistä on valmiita valitsemaan johtajat ilman haastatteluja ja hakupapereita. Yhdestä johtajan tehtävästä oli kiinnostunut kaksi hakijaa, joiden koulutuksesta, osaamisesta tai näkemyksistä uuden kunnan sivistystoimen järjestämiseksi ei ollut annettu luottamushenkilöille mitään kirjallisia pohjatietoja ennen päätöksentekoa. Uotinen myös ihmettelee, että nämä johtajat muista johtajista poiketen voidaan esittää valittaviksi toistaiseksi voimassaolevin sopimuksin 1.1. 2010 alkaen uuden kunnan palvelukseen.

Sisäinen haku etusijalla

Ohjausryhmä hyväksyi henkilöstön sijoittamista ja rekrytointia koskevat periaatteet. Periaatteet hyväksytään uudelleen järjestelytoimikunnassa.
Hyväksytyn esityksen mukaan johtajavirat on nimettävä välittömästi. Lisäksi työyksikön esimiehet, asiantuntijat ja muut vastaavissa tehtävissä valitaan ensisijaisesti sisäisenä hakuna tai sisäisenä siirtona. Muu henkilöstö voidaan nimittää joko suoraan tai sisäisen haun kautta. Johtajat valmistelevat muun henkilöstön sijoittamisen yhdessä yksikköpäälliköiden kanssa.

Uotinen teki muutosesityksen henkilöstön sekä osastojen että yksiköiden esimiesten valintaan. Muutosesitystä ei kannatettu ja Uotinen jätti eriävän mielipiteen.
Uotinen esitti, että kun karkea organisaatiomalli on hyväksytty järjestelytoimikunnassa laaditaan alustavat toimenkuvat ja järjestelytoimikunta tekee valinnat päättämänsä hakumenettelyn mukaisesti. Yksikön esimiesten, asiantuntijoiden ja muiden vastaavissa tehtävissä olevien valinnat vahvistetaan uudessa valtuustossa.

Uotinen epäilee eriävässä mielipiteessään, että tehty päätös voi johtaa tilanteeseen, jossa järjestelytoimikunnalle tuodaan valmis organisaatiokaavio henkilöiden nimillä varustettuna ja ilman tietoja, ketkä muut olisivat olleet kiinnostuneita paikoista.

Yhteistoiminnalle oma elin

Ohjausryhmä päätti myös muodostaa väliaikaisen yhteistoimintaelimen. Siihen valitaan 13 jäsentä, jotka ovat viisi järjestelytoimikunnan pääsopijajärjestöjen edustajaa, yksi edustaja Liljendalista, Ruotsinpyhtäältä, Pernajasta ja terveydenhuollon kuntayhtymästä. Lisäksi jäseniä ovat kolme työnantajan edustajaa valmisteluryhmästä sekä uuden Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva.

Uotinen ehdotti, että väliaikaiseen yhteistoimintaelimeen valittaisiin kolmesta viiteen luottamushenkilöjäsentä. Muutosesitystä ei kannatettu ja Uotinen jätti eriävän mielipiteen. Siinä hän toteaa, että tiedonkulun turvaamiseksi olisi ollut aiheellista luottamushenkilöidenkin olla mukana alustavissa työntekijäjärjestöjen ja työnantajien edustajien välisissä neuvotteluissa.

Verkkosivusto tulossa

Ohjausryhmä hyväksyi myös laajan viestintäsuunnitelman, josta siitäkin järjestelytoimikunta tekee lopullisen päätöksen. Sen kuntalaisviestintää koskevassa osassa todetaan, että oma kuntaliitosprosessin verkkosivusto luodaan, mutta aikataulusta ei puhuta mitään.

Verkkosivustolla annetaan muun muassa perusinformaatiota kuntaliitosprosessista ja sen taustasta, ajankohtaista tietoa kuntaliitosprosessista ja perustellaan, mihin muutostarpeeseen yhdistymisellä vastataan. Lisäksi verkkosivustolla luvataan perustella, mitä kuntaliitoksella tavoitellaan ja mikä on tulevaisuuden visio. Myös luvataan kertoa, mihin asioihin kuntaliitos tulee vaikuttamaan ja mihin asioihin liitos ei tule vaikuttamaan.

Kuntalaisviestinnässä käytetään verkkosivuston lisäksi hyväksi mediaa. Viestintäsuunnitelman mukaan muutosta johtavat henkilöt esiintyvät kirjoituksillaan säännöllisesti paikallisissa lehdissä. Paikallislehtien kanssa yhteistyössä julkaistaan kuntaliitospalstaa.
Kuntalaisviestintään kuuluvat myös muun muassa infolehti kaikkiin talouksiin kaksi kertaa vuodessa sekä yleisötilaisuudet.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Jouni Lappalainen

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI