|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Elina Lepomäki: ?Suomesta tulee käytettyjen autojen loppusijoituspaikka ? Autovero on poistettava? (20.11.2018 13:31)
Tutkija: Hurja teoria Vladimir Putinin aikeista leviää ? Näin Venäjä kiristää otettaan Valko-Venäjällä (20.11.2018 13:11)
Petteri Orpo: Suomessa ihan pian liikaa kouluja ja päiväkotipaikkoja ? syntyvyyslukujen konkreettinen seuraus kohta totta (20.11.2018 12:52)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Ruotsinpyhtää yhä vahvasti Fennovoiman selvityksissä
30.09.2008Fennovoiman ydinvoimalaitoshankkeen kohtalo ratkaistaan Ruotsinpyhtään osalta jo ennen kunnan yhdistymistä Loviisaan. Fennovoima jättää YVA-selostuksensa työvoima- ja elinkeinoministeriölle lokakuun alussa ja periaatepäätöshakemuksensa vuodenvaihteessa. Nykyinen kunnanvaltuusto saattaa ottaa kantaa hankkeeseen vielä tämän vuoden aikana, jos kunta haluaa käynnistää alueen kaavoituksen.

Lopullisen päätöksen hankkeen hylkäämisestä tai hyväksymisestä Ruotsinpyhtään kunnan osalta tekee uusi valtuusto, kun se antaa lausuntonsa Fennovoiman periaatepäätöshakemukseen ensi keväänä. Fennovoiman toimitusjohtaja Tapio Saarenpää arvioi eilen Loviisassa, että eduskunta päättää periaatepäätöksen hylkäämisestä tai hyväksymisestä vuoden 2010 aikana.

Selvitykset jatkuvat saaristossa

Fennovoima järjesti eilen lehdistötilaisuuden hankkeensa etenemisestä. Yhtiön viesti oli, etteivät valmistelut Ruotsinpyhtäällä ole pysähtyneet maakuntahallituksen kielteiseen kaavapäätökseen.
Paikalla olivat maakuntavaltuuston puheenjohtaja Jaakko Jalonen (sd) sekä maakuntaliiton kaavoitusvastaava Oskari Orenius. Jalosen mukaan Fennovoiman hanke on mahdollista saada mukaan maakuntakaavoihin, jos niin halutaan.

-On vakavasti harkittava erillistä hankekaavaa tai sitten ottaa kantaa asiaan, kun 2. vaihemaakuntakaava tulee maakuntavaltuustolle. Valtuustolla on kolme mahdollisuutta; hyväksyä tai hylätä kaava tai palauttaa evästyksin uudelleen valmisteluun.
-Suurin harmi tässä on, että menetetään aikaa. Se on myös alueen maanomistajien kannalta piinallista, Jalonen kertoi. Oreniuksen mukaan asian keskeneräisyys ei merkitse ehdotonta rakennuskieltoa saariston alueelle.
Ruotsinpyhtään kunnanhallituksen puheenjohtaja Taisto Uutinen oli harmissaan, että maakuntahallitus ei halunnut odottaa edes YVA-selvityksen valmistumista.

-Valitettavasti Sipoon ja Porvoon suunnasta katsottiin, ettei me olla riittävän järkeviä itse tekemään näitä päätöksiä, Uutinen harmitteli.
Fennovoiman toimitusjohtajan Tapio Saarenpään mukaan periaatepäätöstä voidaan hakea ja se voidaan myöntää, vaikka kaavoitus olisi kesken.
-Hakemuksessa pitää vain kuvata kaavoitustilanne, Saarenpää täsmensi. Saarenpää oli harmissaan lukuisista väärinkäsityksistä, joita heidän hankkeesta liikkuu.

”Tärkeä Porvoon ja Haminan Energialle”

-Ehkä suurin väärinkäsitys on, että tämä on hanke, jossa E.ON määrää. Tosiasiassa tämä on suomalaisten toimijoiden hanke, jossa E.ON on mukana, Saarenpää oikoi.
Sitä todistamaan olivat saapuneet lännestä Porvoon Energian toimitusjohtaja Patrick Wackström sekä Haminan Energia Oy:n toimitusjohtaja Timo Toikka idästä. Heidän mielestä Fennovoiman ydinvoimalahanke on tärkeä erityisesti pienille maakunnallisille sähköyhtiöille, jotka joutuvat nyt hankkimaan sähkönsä suurilta tuottajilta kuten Fortumilta ja TVO:lta.
-Jos meillä olisi pörssiyhtiöiden hintataso sähkön hankinnassa, olisi tuloksemme paljon parempi. Meille on tärkeä kysymys, kenelle tämä uusi kapasiteetti tulee, Wackström kertoi.

Sijoituspaikka valitaan vasta 2010

Porvoon Energia sekä Haminan Energia ovat osakkaana myös Olkiluodon nykyisissä ja uusissa ydinvoimaloissa, mutta sieltä saatava sähkömäärä on kymmenen kertaa pienempi kuin Fennovoiman hankkeesta on luvassa.

-Olimme 1990-luvun puoliväliin saakka IVOn talutusnuorassa ja kaikki sähkö tuli sieltä. Olemme mukana myös Olkiluoto 3:ssa, mutta saamme sieltä vain murto-osan tarvitsemastamme sähköstä, kertoi Timo Toikka.
Saarenpään mukaan Fennovoima on teettänyt mielipidekyselyitä kaikilla kolmella ydinvoimalan sijoituspaikkakunnilla. Ruotsinpyhtään vastaukset eivät juurikaan poikkea Simon ja Pyhäjoen vastauksista.

-Kysymys jakaa mielipiteitä kahteen leiriin jokaisella paikkakunnalla. Iso hanke nähdään joko lottovoitoksi tai kuoliniskuksi alueelle, Saarenpää kiteytti. Fennovoima aikoo hakea periaatepäätöstä kaikille kolmelle paikkakunnalle, ja valita rakennuspaikan vasta eduskunnan mahdollisen myönteisen periaatepäätöksen jälkeen.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI