|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)
Pekka Haavisto varoittaa ?lasten luokkayhteiskunnasta? (17.11.2018 11:35)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Ehdokkaita joudutaan etsimään viime minuuteille saakka
12.09.2008Syksyn kunnallisvaalien ehdokkaiden nimet ovat selvillä ensi tiistaina, jolloin ehdokaslistat on viimeistään jätettävä kuntien keskusvaalilautakunnille.


Hankalinta ehdokkaiden löytäminen on ollut Lapinjärvellä ja Ruotsinpyhtäällä. Loviisassa ja Pernajassa kunnallispolitiikka tuntuu sen sijaan kiinnostavan enemmän, sillä varsinkin RKP on saanut houkuteltua väkeään liikkeelle.
Ehdokashankinnan tahmeuden taustalla tuntuu Lapinjärvellä kummittelevan Loviisan seudun kuntafuusio, josta Lapinjärvi päätti jättäytyä pois. Ainakin Keskustalla ja RKP:llä on ollut vaikeuksia löytää ehdokkaita.

–Nihkeää ja todella työlästä, sanoo Keskustan lapinjärveläinen vaalipäällikkö Aino Villikka.
–Halukkaita ei ole tarvinnut panna rivissä parijonoon. Lapinjärven keskustalaiset aikovat vielä tänä iltana katsoa tilanteen. Eilen koossa oli vajaat kymmenen nimeä, kun aiemmin ehdokkaita on saatu liikkeelle 16.
Villikan mukaan ehdokkuudesta kieltäytyneet ovat vedonneet muun muassa perhesyihin: politiikantekoon ei haluta uhrata aikaa.

Lapinjärven RKP:n vaalipäällikkö Thomas Antas sanoo hänkin ehdokasasettelun sujuneen kohtuullisen vaikeasti. Hän ei edes ryhdy veikkaamaan lopullista ehdokaslukua, koska niin monta nimeä on vielä auki.
–Kaikki arvaukseni olisivat mitättömiä.
Myös Lapinjärven RKP yrittää loppurutistusta vielä tänä iltana. –Vaikeaa ehdokkaiden houkutteleminen on ollut aina, mutta nyt tuntuu erityisen vaikealta. Taustalla vaikuttaa varmasti kuntafuusiokysymys.

Ruotsinpyhtään SDP:n Taisto Uutinen myöntää hänkin, ettei ehdokasasettelu ole tällä kertaa sujunut yhtä hyvin kuin ennen. Samanlaista pudotusta kuin Lapinjärvellä ei Ruotsinpyhtäällä kuitenkaan tunnu tapahtuneen.
–Talkootyöhön ollaan nykyisin laiskoja lähtemään - mieluummin arvostellaan kentän laidalta.
Ruotsinpyhtään demareilla on nyt koossa 19 ehdokasta, mikä on vähemmän kuin aiemmin mutta enemmän kuin vielä jokin aika sitten näytti. Ensikertalaisia listalla on puolisen tusinaa.

Ruotsinpyhtäällä halua lähteä ehdolle on tiettävästi hillinnyt paitsi erimielisyys kuntafuusiosta, myös lähestyvä ydinvoimalapäätös. Se saattaa hyvinkin osua Ruotsinpyhtään viimeisen kunnanvaltuuston päätettäväksi.

Pernajassa valmistellaan tulevaisuutta

Pernajassa ehdokasasettelu on sujunut ainakin RKP:ssä kohtuullisen mukavasti.
Nina Björkman-Nystén laskeskelee, että listalla on nyt 22 ehdokasta aikaisempien vaalien 24:n sijasta. Uusia tai tauon jälkeen valtuustoon uudelleen yrittäviä ehdokkaista on kahdeksan.

Björkman-Nystén on vaaleissa ensikertalainen. Hän sanoo kokeneempien kertoneen, että vaali-innostus tuntuu pysyneen suurin piirtein samalla tasolla kuin aiempinakin vuosina. Vain harvat empivät ehdokkuuttaan vuoden valtuustokauden vuoksi. –Luulisin useimpien kuitenkin ajattelevan, että tuleva valtuustokausi on hyvin tärkeä, sillä juuri ensi vuoden aikana suunnitellaan tulevaisuutta. Ne, jotka haluavat olla mukana myös 2010 jälkeen toimivat viisaasti tehdessään parhaansa tulevan vuoden vaalikauden aikana.

Björkman-Nysténin mielestä vuoden valtuustokauden aikana tärkeintä on varmistaa se, että palvelut eivät uudessa suurkunnassa heikkene.
–Jos muutoksia tulee, haluamme varmistaa että ne vievät parempaan suuntaan.

Aulis Lassila jättää kunnallispolitiikan

Lapinjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja, Keskustan Aulis Lassila (kesk.) ei enää asetu ehdolle syksyn kunnallisvaaleissa. Lassila sanoo olevansa tyytyväinen 12 vuoteensa kunnallispolitiikassa.

–Antoisaa, mutta myös rankkaa. Paljon olen oppinut.
Lassila kokee jättäneensä ”oman kädenjälkensä” kotikuntaansa.
–Itse olen tyytyväinen siihen, että Lapinjärvi on itsenäinen ja taloudellisesti varsin hyväkuntoinen kunta. Viestikapula on mukavaa jättää seuraavalle.

Lassila kertoo jo viime kunnallisvaalien alla sopineensa perheensä kanssa, että nyt lopuillaan oleva valtuustokausi jää viimeiseksi. Työt viljelijänä ja luomutarkastajana vievät osansa, ja valtuuston puheenjohtajan vellvollisuudet ovat venyttäneet päiviä varsinkin viimeisen vuoden aikana.

–Politiikka on on-off-asia.
Lapinjärvi päätti jättäytyä Loviisan seudun yhdistymisen ulkopuolelle, joten kunnassa on vielä monta asiaa selvitettävänä ennen vuoden 2010 alkua, jolloin Lapinjärvi muodostaa uuden Loviisan kanssa yhteistoiminta-alueen. Lapinjärvi jäi myös ilman vakituista kunnanjohtajaa, kun Peter Backman päätti siirtyä Loviisan Aktia-pankin johtoon syyskuun alussa. Kunnanjohtaja on virallisesti virkavapaalla puolen vuoden koeajan vuoksi ja hänen tehtäviään hoitaa väliaikaisesti kunnan tekninen johtaja Jouko Toropainen.

–Puolen vuoden aikana on tehtävä ratkaisu siitä, miten edetään. Itse näen, että Toropainen on väliaikainen ratkaisu. Loviisan seudun kuntafuusiota näkyvästi vastustanut Benny Engård (r.) kertoo päättävänsä tänään, lähteekö hän mukaan vaaleihin.

–Kysytty on ja RKP toivoo minun lähtevän mukaan, vaikka fuusioasiassa mielipiteemme ovat menneet ristiin.

Engård toteaa, että Lapinjärvellä on meneillään useita mielenkiintoisia hankkeita. Koska vanhusten hoito jää Lapinjärven huolehdittavaksi sen jälkeen, kun uusi Loviisa ja Lapinjärvi ovat muodostaneet yhteistoiminta-alueen, kunnassa suunnitellaan muun muassa vanhusten asumispalvelujen tehostamista. Suunnitelmat lisäsiiven rakentamiseksi palvelutalon yhteyteen ovat valmistuneet asiaa pohtineessa työryhmässä. Laajennusosaan on tulossa kymmenen huonetta. Kirkonkylään tarvitaan myös uusi päiväkoti.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI