|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Kärpät vei kärkiottelun ? HIFK teki kyseenalaisen ennätyksen (17.11.2018 20:42)
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Loviisa palautti Amiston karhulaskun
05.09.2008Ammattikoulu Amiston Loviisan toimipisteen tyhjillään olevien tilojen käytöstä ei ole vieläkään näkyvissä ratkaisua. Loviisalaiskoulujen keskuskeittiön siirtämistä tiloihin joudutaan tulevan kuntafuusion vuoksi tarkastelemaan uudelleen ja tilakysymystä miettivää työryhmää vahvistetaan naapurikuntien edustuksella.


Työryhmän laajentamisesta päätettiin kesän korvalla. Loviisan naapurit halusivat, että keskuskeittiökysymyksen ratkaisemiseksi tarkastellaan koko uuden Loviisan aluetta. Pienemmät liitoskunnat halusivat lisäksi, että vaihtoehtoisia malleja, kuten nykyisten keittiöiden korjausmallisuudet, selvitetään. Laajennetun työryhmän aikataulu on vielä avoin.

Loviisan kaupunki ei myöskään aio maksaa 30.000 euron laskua, jonka Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä lähetti kaupungille Johtajantien tyhjistä tiloista keväällä.
–Palautimme laskun, koska katsomme, ettei sille ole perusteita, kaupungin talouspäällikkö Ulf Baggström kertoo.

Loviisan kaupunki on mukana Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä, jonka toimipisteessä Johtajantiellä järjestetään tällä hetkellä keskiasteen koulutusta kolmella linjalla: Loviisassa voi opiskella lähihoitajaksi, turva-alalle sekä autonasentajaksi. Lähihoitajalinja alkoi tänä syksynä. Oppilaitos on kärsinyt opiskelijapulasta jo vuosia. Tänä syksynä lähihoitajalinjan opinnot aloitti 12, turva-alan 10 ja autopuolen opinnot 9 opiskelijaa. Täyteen aloitusryhmään mahtuu 18 opiskelijaa.

–Opetuksen järjestäminen on toistaiseksi katsottu kannattavaksi ja sekä kuntayhtymä että Loviisa haluavat taloon toimintaa, Loviisan toimipisteen uusi johtaja, turva-alan opettaja Kim Lindroos sanoo.
Tänä syksynä Loviisan Amistossa opintonsa aloitti sekä paikkakuntalaisia että muualta tulleita nuoria.

–Moni uusi opiskelija on muuttanut Loviisaan muualta. Esimerkiksi turva-alalla kymmenestä opiskelijasta kahdeksan asuu Loviisassa ja kaksi Porvoossa. Autolinjalle hakeutui moni paikkakuntalainen nuori. Sen sijaan lähihoitajan opinnot aloittaneita on tullut pitkänkin matkan takaa, Lindroos selvittää.
Lindroosin mukaan toimipiste joutuu kuitenkin yhä hakemaan paikkaansa. Toimipisteen johtajan pesti täytetään siksi vuodeksi kerrallaan.

Miten käy keskiasteen koulutuksen?

Kuntayhtymän muut kunnat eivät ole katsoneet hyvällä sitä, että Loviisan toimipisteessä on vajaakäyttöä vuodesta toiseen. Pahimmillaan vajaakäyttöä on ollut niin paljon, että yhtä oppilasta kohti tilaa on ollut 70 neliötä. Siksi yhtymä on patistanut Loviisan kaupunkia löytämään tyhjillään oleville tiloille uutta käyttöä. Aikeita onkin ollut useita: ensin puuhattiin suomenkielisen lukion siirtoa Johtajantielle. Kun se kaatui vastustukseen, seuraavaksi tiloja yritettiin tarjota Valkon kansalaisopiston käyttöön. Tästäkin suunnitelmasta luovuttiin, sillä VaKo halusi pysyä nykyisissä, suomenkielisen koulukeskuksen tiloissaan.

Viime keväänä kaupunki päätti ryhtyä selvittämään, voisiko Johtajantielle siirtää joitakin teknisen keskuksen toimintoja. Talouspäällikkö Baggströmin mukaan selvittelytyö ei ole kuitenkaan edennyt.

Koulutuskuntayhtymän valtuuston toinen varapuheenjohtaja, loviisalainen Jaakko Isotalo, kannatti lukion ja keskiasteen ammatillisen koulutuksen siirtoa saman katon alle. Vastaavanlaisesta yhdistämisestä on saatu hyviä kokemuksia muun muassa kuntayhtymän toisessa jäsenkunnassa Askolassa. Isotalon mielestä VaKokin olisi saanut Johtajantieltä hyvät tilat. Isotalo pelkää, että jollei Amiston Loviisan toimipisteen tulevaisuutta saada ratkaistua, tuloksena on keskiasteen ammatillisen koulutuksen katoaminen Loviisasta. Isotalo ennustaa, että sen seurauksena myös paikallinen lukiokoulutus vaarantuu.

–Miten tilanteeseen suhtautuvat esimerkiksi Loviisaan muuttoa miettivät yritykset, jos joudumme kertomaan, että keskiasteen koulutusta on tarjolla vain Porvoossa?
Amiston Loviisan toimipisteen tulevaisuutta pohtivat jälleen ensi keskiviikkona yhtymän johtava rehtori Markku Kantonen ja Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Marita Itävuori

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI