|   Uutiset   |   Urheilu   |   Pääkirjoitus   |   LS-videot   |   Pakinat   |   Facebook   |   Torikamera   |   Kuvagalleria   |   Digilehti   |   TV   |   HAKU   |
  |  LIVE   |  Ilouutisia  |   Oikaisu&Palaute   |   Ilmoittajat   |   Tilaajat   |   Mediatiedot   |   Pyhtäänlehti   |   JSN   |   Sinä   |   Yhteystiedot   |   LS
    2017


Nimipäiviään viettävät .

« Takaisin  LOVIISAN UUSIN SÄÄENNUSTE

SÄHKEITÄ LOVIISAN SEUDULTA
Lisää
Tilapäinen valiokunta: Heikilä ja Isotalo eivät nauti luottamusta (02.03.2017 11:17)
Loviisan kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 19:40)
Lapinjärven kuntavaaliehdokkaat 2017 (28.02.2017 17:42)

PÄÄUUTISET
Lisää
Vatsatauti jyllää Taasiakodissa (01.03.2017)
Porlammin lähipalveluille turvaa etäyhteistyöllä (01.03.2017)
Kaupunki kouluttaa moniosaajia (28.02.2017)

URHEILU
Lisää
LJK pisti Bruinsin kontalleen (28.02.2017)
Tasapeli Joensuussa (21.02.2017)
Minitytöille voitto ja tappio (21.02.2017)

PÄÄKIRJOITUS
Lisää
Kouluruoka suositummaksi (28.02.2017)

ILOUUTISIA
Lisää

UUTISIA MAAILMALTA
Turkulaisvaikuttaja: Alueella 54% koko Suomen työpaikoista ? Tunnin juna ?yksi fiksuimmista? ilmastoteoista (17.11.2018 12:50)
Juha Sipilältä uusi linjaus suomalaisesta ruoasta: Hiilineutraalia vuoteen 2040 mennessä (17.11.2018 12:11)
Pekka Haavisto varoittaa ?lasten luokkayhteiskunnasta? (17.11.2018 11:35)


TORIKAMERA

LUKIJAN KUVA

Läskitikka
2017-02-28 12:29 Mats Lönnfors

» Näin lähetät kuvia Lovariin


AURINKO NOUSEE/LASKEE


nousee

laskeeMAALLA, MERELLÄ JA ILMASSA
Lentokoneet Loviisan yllä
Laivat Loviisan edustalla
Säteilytilanne Loviisassa
Säähavainnot Loviisa, Orrengrund
Loviisan seudun kelikamerat
Loviisan seudun onnettomuudet

OIKAISUJA
LisŠŠ
Oikaisu: Amistolla oma keittiö (01.03.2017 10:55)
Tarkennus kiky-uutiseen (20.01.2017 09:43)
Väärä ryhmä (05.01.2017 09:45)

EIKÕ LEHTESI TULLUT?

Lue

SEURAT

Lue

YLI 100 VUOTTA VANHAT LOVARIT
UUTISET


Espanjalainen kaahari törmäsi Tuomisaariin Malagan keskustassa
02.09.2008Sunnuntaina kotimaahan saapuneet loviisalaiset Tarja ja Kari Tuomisaari hakeutuivat eilen Loviisan terveyskeskukseen tarkastettavaksi Malagassa koettujen kauhunhetkien jälkeen. Tuomisaaret olivat osallisena Malagassa Espanjan rannikolla lauantaina sattuneessa onnettomuudessa, jossa henkilöautolla kaahannut espanjalainen mies ajoi kävelykadulla päin kymmeniä jalankulkijoita.

Videolinkki IS:n videoon.

Loviisalaispariskunta selvisi rytäkästä ruhjeilla, haavoilla ja mustelmilla, mutta monet auton alle turistit ovat edelleen malagalaissairaaloissa vakavasti loukkaantuneina.

Tapahtumasarja alkoi, kun Tuomisaaret kävelivät Malagan suosituimmalla kävelykadulla Marques de Larioksella satojen turistien keskellä. Yhtäkkiä kävelykadun toisesta päästä alkoi kuulua paniikinomaista kirkumista. Tarja ja Kari Tuomisaari kääntyivät kirkumisten suuntaan ja näkivät, kuinka ihmiset pakenivat hädissään valtavina aaltoina kadun reunoille.

-Oltiin juuri otettu yhdet Cuba Libret, ja kaikki oli niin kaunista ja rauhallista. Sitten ehdin nähdä vain lähestyvän mustan auton, jonka tuulilasi oli rikki. Samassa rysähti, Tarja Tuomisaari kuvaili kauhun hetkiä.

Auto tuli suoraan Tuomisaarten päälle, jotka iskeytyivät ilmalennon päätteeksi katukivetykseen. Auton puskuri osui Karia vasemman polven kohdalle. Molemmat menettivät hetkeksi tajuntansa. Herättyään Tarja Tuomisaari kohottautui katsomaan ympärilleen ja näki ympärillään verisiä sekä huutavia ihmisiä. Tuomisaaren aviomies Kari makasi vähän matkan päässä tajuttomana ja verissä päin.


Ajoi kahdesti ihmisten päälle

Kävelykadulla kaahannut nelikymppinen espanjalainen mies oli ensin ajanut suoraan kohti väkijoukkoa ja palannut sen jälkeen vielä takaisin samaa reittiä. Monet kadulla maanneet joutuivat kaaharin ruhjomiksi. Malagan poliisi pidätti miehen nopeasti. Uutinen ja silminnäkijävideot turistiturmasta levisivät nopeasti ympäri maailmaa.

-Monet paikalliset luulivat, että kyse oli terrorismista, ja kadunvarren liikkeet suljettiin nopeasti. Ihailtavaa oli silti, että ihmiset auttoivat loukkaantuneita, vaikka vaatteet tahriintuivat monella auttajalla verestä, Tarja kiitteli. Hänen mukaansa kävelykadulla ei saanut ajaa edes pyörällä.

-Loukkaantuneita ihmisiä ja verta oli joka paikassa, Tarja Tuomisaari kuvaili. Tuomisaaret kuljetettiin ambulanssilla malagalaiseen sairaalaan, jossa heidät röntgenkuvattiin ja haavat sidottiin. Molempien vammat olivat lähinnä ruhjeita ja pehmytkudosvammoja eikä luita katkennut kummaltakaan. Kari silmäkulmaan tuli iso haava, johon ommeltiin Malagassa tikkejä.

-Oli se onni onnettomuudessa. Paljon pahemmin olisi voinut käydä, ja monille kävikin, kommentoi Tarja Tuomisaari. Molemmat pääsivät pois malagalaisesta sairaalasta samana iltana. Kummankaan tila ei edellyttänyt ambulanssilentoa Suomeen. Lisämutkia matkaan tuli kuitenkin lentoasemalla Malagassa, kun Finnairin lento lähti vian takia noin 10 tuntia myöhässä.


Osa uhreista kriittisessä tilassa

Tuomisaaret saapuivat Suomeen sunnuntaina aamupäivällä ja hakeutuivat terveyskeskukseen eilen Loviisassa. Silmäkulmansa ja polvensa pahemmin loukannut Kari sai lähetteen Porvooseen jatkotutkimuksiin. Rullatuolin Kari vaihtoi kyynärsauvoihin jo terveyskeskuksen ulko-ovella.

-Tässä on oltu yhdessä ja naimisissa 54 vuotta, joten niin ollaan jo samaa lihaa ja verta, että suurin huoli minulla oli Karin vammoista, Tarja Tuomisaari totesi.

Pariskunnan puhelin soi eilen lähes taukoamatta median kysellessä kommentteja. Puolitoista vuotta sitten Loviisaan muuttaneet Tuomisaaret ovat olleet usein aiemminkin esillä julkisuudessa. Kari Tuomisaari on tunnettu iskelmämusiikin ammattilainen, jonka käsialaa on muun muassa Marionin esittämä euroviisuiskelmä ”Tipi-tii”.

Malagan paikallisen poliisin mukaan kävelykadulta kiidätettiin sairaalaan kaikkiaan kahdeksan ihmistä. Uhreista kaksi oli vielä maanantaina kriittisessä tilassa. Kukaan ei lehtitietojen mukaan kuollut onnettomuudessa. Malagalaisten lehtien mukaan kaahari oli entinen poliisi. Maaliskuussa Espanjassa sattui bussiturma, jossa kuoli 9 ja loukkaantui 19 suomalaista turistia.

Jaa uutinen klikkaamalla alla olevaa symbolia


e-mail  Arto Henriksson

FacebookLis�� Facebook-sein�llesi


� Kirjoita Lovarin mielipidepalstalle tai kerro lis�tietoja toimitukselle

Kommentoi artikkelia sen kirjoittajalleOmat yhteystietoni:
Nimi:

Nimimerkki:


Loviisan


Loviisan Sanomat, Sibeliuksenkatu 10, 07900 LOVIISA Vaihde (019) 532701 Konttoriajan jälkeen GSM 0400-600608


NÄKÖISLEHTI